Keşfet

Bu şekilde olur mu?

lifeme

Yeni Üye
Ad Soyad
Ercan
Arkadaşlar 47 Litre bir nano akvaryuma protein skimmer yaptım ama ps motoru olarak piyasada en düşük atman sp-600 skimmer motoru 120L/H bulabiliyorum 47 litreye 120 lik bir ps motoru fazla gelir mi? 

Konuyu acile yazmak zorundaydım bu gece satın alıp ona göre çözmem lazım.. 

Merhabalar 

Yaptığınız Ps in bir görselini koyarsanız daha Iyi bir yorum getirebiliriz sp600 ü nacqq kullanın Bildiğim kadarıyla ve 100 lt ye kadar orta yükte bir tanka orta seviyede yetiyor 

aşağı yukarı bu şekilde bir şey planlıyorum... ayrıca eksiklerimi ve daha verimli olmalı için neler ekleyebileceğim konusunda yardım ederseniz sevinirim.. özellikle pratik şekilde ayarını sanırım debi ayarı deniyor köpük seviyesini azaltıp çoğaltma ne yapabilirim bu konularda?

Ekli dosyayı görüntüle 42097

Moderatör tarafında düzenlendi:
Şöyle kabaca bir çizim yapalım ve bu çizimde ps in önce çalışma prensibini bir öğrenelim isterseniz

,bu ps boy olarak toplama kabı hariç köpük olan bölümü 28-30 cm civarıdır ve bu ps de 1100 lük bir pompa ve çırpıcı bir pervane bulunmakta(çırpıcı pervane suyu daha iyi çırpması adına yapılmış bir pervane türüdür
images

9gAN0k.jpg

sanırım bu bilgiler yardımcı olur

kolay gelsin

Şöyle kabaca bir çizim yapalım ve bu çizimde ps in önce çalışma prensibini bir öğrenelim isterseniz

,bu ps boy olarak toplama kabı hariç köpük olan bölümü 28-30 cm civarıdır ve bu ps de 1100 lük bir pompa ve çırpıcı bir pervane bulunmakta(çırpıcı pervane suyu daha iyi çırpması adına yapılmış bir pervane türüdür
images

9gAN0k.jpg

sanırım bu bilgiler yardımcı olur

kolay gelsin
çok teşekkür ederim.. ayrıca 42 Litrelik bir tanka 120Litrelik bir ps motoru ve ps fazla gelir mi yada nac-1100 var bu fazla gelir mi sizce?

fazla gelmez fakat yukarıdaki örnekte olan ps alt sumplı bir sistemde çalışacak bir ps siz nazıl sump yapacaksanız altta mı yoksa arkada mı ona göre bir karar verin bu yüzden nacqq yu bir inceleyin arka sump için yapacağınız ps için örnek teşkil eder

motorun gücünden öte ps  de çalışma şekli önemli örneğin ben nanomda nac3+ kullanıyorum mercan yükü olan bir tank fakat nac3+ ı farklı motorla kullanıyorum hava emişi daha yüksek fakat hemen hemen aynı debide bir motorla 

fazla gelmez fakat yukarıdaki örnekte olan ps alt sumplı bir sistemde çalışacak bir ps siz nazıl sump yapacaksanız altta mı yoksa arkada mı ona göre bir karar verin bu yüzden nacqq yu bir inceleyin arka sump için yapacağınız ps için örnek teşkil eder

motorun gücünden öte ps  de çalışma şekli önemli örneğin ben nanomda nac3+ kullanıyorum mercan yükü olan bir tank fakat nac3+ ı farklı motorla kullanıyorum hava emişi daha yüksek fakat hemen hemen aynı debide bir motorla 
benimki arkasında olacak... 3 bölme; birinci bölme elyaf, karbon, bioball ikinci bölme çizimdeki protein skimmer üçüncüde kafa motoru bundan ibaret. 40x35x30 luk bir tank ve 40x10x30 bir sump.. aslında su çıkışı olsada buna bir ayar mekanizması koymam zor yer açısında koymasam bu motorun gücü toplama kabında körükleri taşırır mı yada mecburen koymalı mıyım?

nacqq tipi bir ps size uygun ve mutlaka ayar koymak zorundasınız 

zaten yeni kurulumda tank içersinde su dengesiz olduğu için ilk başlarda ps taşma eğlimli olacak ps i konumlandırırken su yüksekliğide ps de seviye ayarı yapılabilir fakat bir ayar kolu su debisi için gerekli

Arkadaşlar protein skimmerların akrilik yada pleksi yada sert plastik dökümü şekli nasıl yapılıyor makinası malzemesi veya türkiye'de bunu yaptırabileceğimiz bir firma vs var mıdır? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ercan Bey merhaba,

Uğraşarak birşeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışmanızı takdir ve saygıyla karşılıyorum ama PS'i neden kendiniz yapmaya çalışıyorsunuz? Sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz?

Saygılarımla,

Feza Hokkacı

Ercan Bey merhaba,

Uğraşarak birşeyler öğrenmeye ve yapmaya çalışmanızı takdir ve saygıyla karşılıyorum ama PS'i neden kendiniz yapmaya çalışıyorsunuz? Sakıncası yoksa paylaşabilir misiniz?

Saygılarımla,

Feza Hokkacı
Tamamen ticari bir nano prototif üzerinde çalışıyorum ama defalarca kez her deyatını deneyerek elbette.. nano olarak şuan bir prototif yaptım düz demin parça ve detaylarda lazer ile pleksiglass kestirerek sonuca ulaştım fakat doğru bir protein skimmer için uğraşmaktayım... hem doğru bir hemde bu şekilde bir dökümün  nerede yapılacağı? 

Mesleğimi dahi bunun için bıraktım.. Bu konudaki ciddiyetimi ve hayalimi hassasiyetle karşıladığınız için teşekkür ederim şimdiden. 

fikri olan yada bilen yok mudur  arkadaşlar? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri