Keşfet

Bu su kullanılır mı ?

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba. Su değişimi yaparım diye düşünerek gecen hafta 5 lt damacana içine tuz atıp karıştırmıştım. Sonra değişimi haftaya yapmaya karar verdim. Yarin yapicam yanı 8 gündür tuzlu su duruyor olacak sallanmadan hareketsiz bir şekilde. Bu durumda kullanmak uygun mu yoksa yeni mi hazırlamak uygun acaba ? 

Tesekkurler. 

Herkese merhaba. Su değişimi yaparım diye düşünerek gecen hafta 5 lt damacana içine tuz atıp karıştırmıştım. Sonra değişimi haftaya yapmaya karar verdim. Yarin yapicam yanı 8 gündür tuzlu su duruyor olacak sallanmadan hareketsiz bir şekilde. Bu durumda kullanmak uygun mu yoksa yeni mi hazırlamak uygun acaba ? 
Tesekkurler. 
Dök onu tuvalete :(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Kullandığınız su ve tuza bağlı biraz da. RO ve içerisinde organik bilesenler içermeyen bir tuz markası kullandıysanız hareketsiz de olsa kullanabilirsiniz.

Hadi ya iyiki sormuşum bende kullanacaktım içimde ufak bir şüphe vardı ... 

su damacana suyu. 

Tuz probiotic reef salt 

bu durumda kesinlikle kullanılmaz oluyor sanırsam ? 

Kullandığınız su ve tuza bağlı biraz da. RO ve içerisinde organik bilesenler içermeyen bir tuz markası kullandıysanız hareketsiz de olsa kullanabilirsiniz.

Hadi ya iyiki sormuşum bende kullanacaktım içimde ufak bir şüphe vardı ... 
su damacana suyu. 
Tuz probiotic reef salt 
bu durumda kesinlikle kullanılmaz oluyor sanırsam ? 

Probiyotik ise direk çöp :(

Probiyotik ise direk çöp :(

Pekala cok tesekkurler. Bu arada Ne zamandan hazırlamak doğru birkaç saat mi 1 gün önce mi 

6-7 saat mi 

hamgisi en uygun. Cunku hemen ilk karıştırmada tortular Yok olmuyor. 

Birde yeni tuz edinmeye düşünüyorum. Red sea coral Pro iyi midir acaba ? Cok kabul görmüş bir ürün ama yine düşünüyorum. Probiotic den baska bisey kullanmadım. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Pekala cok tesekkurler. Bu arada Ne zamandan hazırlamak doğru birkaç saat mi 1 gün önce mi 

6-7 saat mi 

hamgisi en uygun. Cunku hemen ilk karıştırmada tortular Yok olmuyor. 

Birde yeni tuz edinmeye düşünüyorum. Red sea coral Pro iyi midir acaba ? Cok kabul görmüş bir ürün ama yine düşünüyorum. Probiotic den baska bisey kullanmadım. 
Berk Bey merhaba,

Aşağıdaki başlık altında ithalatçı firma yetkilisinin kullanım hakkında verdiii bilgileri bulabilirsiniz (başlık katkılar hakkında açılmış ama tuz hakkında da bilgi mevcut).

Ben Reeflowers marka tuz kullanıyorum ve memnunum. 

İyi akşamlar,

Pekala cok tesekkur ederim ben en azından 5-6 saat öncesinde hazırlayayım. 

Bi motor falan atmıyorum ben içine fakat zaten az Litre söz konusu olduğu icin sallıyorum tamamen homojen hale geliyor. :)  

Pekala cok tesekkur ederim ben en azından 5-6 saat öncesinde hazırlayayım. 

Bi motor falan atmıyorum ben içine fakat zaten az Litre söz konusu olduğu icin sallıyorum tamamen homojen hale geliyor. :)  
Sallamak yeterli değil malesef. Küçük bir dalga motoru yada olmadı kafa motoru ile yapınız. Suyun berraklaştığı sizi aldatmasın. Her ne marka olursa olsun homojen karışım ve kh, ph gibi değerlerin oturması için minimum 12 saat karıştırırım ben. Cuma akşamdan karışmaya başlar cumartesi sabah değişimi yaparım. Litraj az diye düşünmeyin. Prosedür aynı. Ayrıca Red sea coral proyu sormuşsunuz. Harika bir tuz. Canlı gelişimine katkıda bulunan bir tuz. Feza beyin önerdiği reeflowers yerli tuzu da kullanabilirsiniz, o da iyidir. Ayrıca crystal pro adlı yerli marka da iyidir, ben kullanıyorum sıkıntım yok. Yabancı markalardan ise önceliğim red sea ve reef crystal sonrasında eğer sps ağırlıklı olacaksa kent marine önerebilirim. 

Sallamak yeterli değil malesef. Küçük bir dalga motoru yada olmadı kafa motoru ile yapınız. Suyun berraklaştığı sizi aldatmasın. Her ne marka olursa olsun homojen karışım ve kh, ph gibi değerlerin oturması için minimum 12 saat karıştırırım ben. Cuma akşamdan karışmaya başlar cumartesi sabah değişimi yaparım. Litraj az diye düşünmeyin. Prosedür aynı. Ayrıca Red sea coral proyu sormuşsunuz. Harika bir tuz. Canlı gelişimine katkıda bulunan bir tuz. Feza beyin önerdiği reeflowers yerli tuzu da kullanabilirsiniz, o da iyidir. Ayrıca crystal pro adlı yerli marka da iyidir, ben kullanıyorum sıkıntım yok. Yabancı markalardan ise önceliğim red sea ve reef crystal sonrasında eğer sps ağırlıklı olacaksa kent marine önerebilirim. 
Cok tesekkurler yorumunuz icin. Bu su değişimini 4 saat karistirmadan sonea gerçekleştirdim. Birdahaki 1 gece karıştıracağım. Bende probiotic kullanıyorum. Hiçbir kh girmememe ragmen değeri 12 altına cekemedim sanırım tuzla alakalı bu nedenle yenisine geçeceğim. Yinede güzel bir tuz bence :)  

Moderatör tarafında düzenlendi:
Cok tesekkurler yorumunuz icin. Bu su değişimini 4 saat karistirmadan sonea gerçekleştirdim. Birdahaki 1 gece karıştıracağım. Bende probiotic kullanıyorum. Hiçbir kh girmememe ragmen değeri 12 altına cekemedim sanırım tuzla alakalı bu nedenle yenisine geçeceğim. Yinede güzel bir tuz bence :)  
Evet tuzun kh'a etkisi çok fazla hatta ana sebebi diyebilirim. Red Sea coral pro' dada 12 civarı olması gerek. Bence 8 kh iyidir. 

Evet tuzun kh'a etkisi çok fazla hatta ana sebebi diyebilirim. Red Sea coral pro' dada 12 civarı olması gerek. Bence 8 kh iyidir. 
Af 8 diyor 12 çıkıyor sorun orda :D  

hadi ya coral Pro da mi ayni şekilde ? 

su anda konuya nekadar uzak oldugumu birkez daha anladim :)  KH nedir hic bilemedim, akvaryum yapildigi sirada da bir arkadasimiz okadar derinlige MH sart demisti onun da ne oldugunu hala bilemiyorum kisaltmalardan tek ogrendigim PS :p

Hangi marka tuz olursa olsun öncelikle değişim suyunu mutlaka Ro su ile hazırlanması gerekir RO suyun Tds değeri en fazla 2 yada 3 olmalıdır (tercihen 0 )  ve suyu hazırladıkları sonra mutlaka KH MG CA testleri yapmanızı öneririm  mevcut tankınızdaki değerler ile kıyaslama yapın ... önemli not : her tuz markasının ambalajın üzerindeki  KH MG CA değerler aynı cikmayabiliyor 

Konu görüntüleyen kullanıcılar