Keşfet

Bu yengeç zararlı mı

esesus

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Merhaba uzun süredir ilk kez gördüğüm yengeç zararlımı bilemedim ama Nerdeyse 2 yıllık bir tank ve ilk kez gördüm uzun süredir canlı kaya da eklemedim resim ekliyorum kırmızı bir yengeç 

Ekli dosyayı görüntüle 47992

İbrahim Bey Merhaba. Yengeçin üzeri tüylü yani kıllı ise zararlı olarak anılır, çoğunlukla. Bu durum fotoğraftan çok anlaşılmıyor. Sanırım gece fotoğraf çekebildiğinizden kaynaklanıyor. Tüylülük konusunda bilgilendirme yaparsanız daha sağlıklı bilgi aktarılabilir. Saygılar. 

Benim akvaryumumda bir tane tüylü yengeç var.Bir türlü yakalayamıyorum.En sonunda kayayı komple çıkarıp yakalamaya çalışacağım.Akvaryuma ne gibi bir zararı var acaba?

Ekli dosyayı görüntüle 47993

Merhaba 

gece cektim fakat tüy falan yoktu sanırım kaya üzerinde yosunları kemiriyordu 

yaklaşıl altı yedi aydır chromisin kuyruğu büyümedi hep birşey didikliyor gibi ama bu yengeç mi yaptı bilmiyorum 

Olmazsa bir pet şişeyi delip içine karides koyup gece bırakın bulunduğu deliğin yakınlarına şişenin ağzı açık bırakın bir süre sonra girecektir bende olmazsa öyle yapıcam sumpa atarım ufak bir kaya ile orda takılsın 

Küçük şeyleri sumpa atamamak gerekir ben bir kere turbo snail attım gidip kafa motorunun içine girmiş. Motordan ses gelmeye başlayınca hemen şüpelenip söktüm, tam içine girememiş Allahtan ama pervaneye sürtünüyordu. Tabi çoktan rahmetli olmuştu az kalsın motoruda rahmetli yapıyordu. Benden size yaşanmış tecrube :)  

İbrahim bey. Resimde net degil ama Yengeç gurubunda tüylü olması ve kıskaçlarının büyük olması büyük ihtimal zararlı oldugunu gösterir. Bunlar otçul veya etcil ola bilir.

Tanka zararı ise gözüne kestirdigi balıgı gece rahatsız eder veya mercanları tırtıklar.

Konu görüntüleyen kullanıcılar