Keşfet

Bubble Anemon acil yardim

orkunoz

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 59239

Arkadaslar yaklasik 1 aydir baktigim anemonum bugun eve geldigimde yukardaki gibiydi. eski halinide paylasiyorum. sorunu ne olabilir? kurtarmak icin ne yapmam lazim? 

Degisik ne yaptin dersen 3 gun once su degisimi yaptim. Aquaforest in AF Amino Mix ini kullanmaya basladim. 

tuzluluk 1025

isi 25 derece

KH 12 (biraz yuksek biliyorum ama su degisiminden once daha coktu azaltmak icin degistirdim zaten) 

nitrat 0

Ekli dosyayı görüntüle 59240

Arkadaslar yaklasik 1 aydir baktigim anemonum bugun eve geldigimde yukardaki gibiydi. eski halinide paylasiyorum. sorunu ne olabilir? kurtarmak icin ne yapmam lazim? 

Degisik ne yaptin dersen 3 gun once su degisimi yaptim. Aquaforest in AF Amino Mix ini kullanmaya basladim. 
tuzluluk 1025
isi 25 derece
KH 12 (biraz yuksek biliyorum ama su degisiminden once daha coktu azaltmak icin degistirdim zaten) 
nitrat 0
Kh yuksekliginin sebebini biliyormusunuz Ani kh dalgalanmasi olabilir nitrat nasil sifir olabilir? Fosfat ne durumda beslenme ne aralikla yapiyorsunuz

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hocam nitrat testini az once yaptim sonuc fotosunu paylasiyorum. yanlismi yorumluyorum? 

kh testinide yeni aldim yuksek cikti baya(14e yakin) bende cozum olarak su degisimi yaptim 20lt kdr (akvaryum 120lt) dustu biraz (12) ama yukselmesinin nedenini bilmiyorum. 

besleme gunde 1 kez yapabiliyorum. fosfat testim yok maalesef. 

anemon ölmüsmü canlanma ihtimali var mi? 

Ekli dosyayı görüntüle 59241

Hocam nitrat testini az once yaptim sonuc fotosunu paylasiyorum. yanlismi yorumluyorum? 
kh testinide yeni aldim yuksek cikti baya(14e yakin) bende cozum olarak su degisimi yaptim 20lt kdr (akvaryum 120lt) dustu biraz (12) ama yukselmesinin nedenini bilmiyorum. 
besleme gunde 1 kez yapabiliyorum. fosfat testim yok maalesef. 
anemon ölmüsmü canlanma ihtimali var mi? 
Olme yok canlida sikinti yok tuz degerleriniz kac

Saymin_25' Alıntı:
Olme yok canlida sikinti yok tuz degerleriniz kac

Nitrat testi bu markayi kullanmiyorum bendeki test nyos
Bunu kullanan arkadaslar yorumlasin
Tankinizda canli yuku?

1025 tuz, canli 2 palyaco 1 sixline cok yuk yok

bide dr karides

bir mudahale gerekirmi suan yoksa kendi halinemi birakim

1025 tuz, canli 2 palyaco 1 sixline cok yuk yok
bide dr karides
bir mudahale gerekirmi suan yoksa kendi halinemi birakim
Tuzlulugu yavas yavas 1023 cekin kh dusuk kalir mudahale yapmayin cok beslenincede bu hale gelebiliyor

anemon ile ilgili tecrübelerimi paylaşıyım,

değerlerinizin normal olduğu durumlarda bazen bu şekilde kendilerini salabiliyorlar, 

ama bu duruma gelen anemonlarda şunu gözlemledim, tank su değişmeseniz bile stabil olduğundan su değişiminden sonra bu şekilde tepki verebiliyorlar, bir iki güne kendini toparlıyacaktır diye düşünüyorum,

bu durum özellikle tankı 6 ay dan eski olmayan tam anlamı ile oturmamış olan tanklarda su değişiminden sonra sıkça denk geldim.

kh ınızın yüksek olması tetikleyebilir , yazdıklarım su şartlarınız normal olduğu durumlar için, yüksek kh ta bir gözlemleme yapma şansım olmadı.

Yazarken unutmuşum bendekilerde su değişiminden sonra böyle olursa bölündükleri çok [emoji3] hayırlı olsun muhtemelen ayda bi felan bölünğcekler sundeğiştikçe

Sent my iPhone using Tapatalk

Daha önce bu anemonun beslenmesi hakkında bir fikir vermiştim diye hatırlıyorum. Sanırım siz beslemeyi yanlış anlamışsınız. Tekrar o konuya bakın derim.

Anemonlar hayatlarınının tehlikede olduğunu düşündüklerinde hayatta kalmak için bölünüyorlar. Hani çoğu zaman keyfi yerinde diye bölündüğünü düşünürüz ya aslında öyle değil. anemonlar için stabilite çok daha önemli 

Anemonlar hayatlarınının tehlikede olduğunu düşündüklerinde hayatta kalmak için bölünüyorlar. Hani çoğu zaman keyfi yerinde diye bölündüğünü düşünürüz ya aslında öyle değil. anemonlar için stabilite çok daha önemli 
su degisiminden sonra korktu demek :) gerci ben bu bolunme durumundan memnunum suan :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar