Keşfet

Bubble Anemon - Büyüyor ama Şişmiyor

berkal

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre
Merhabalar,

Resimde de görebileceğiniz gibi, aldığım günden bu yana büyüdükçe büyüdü. kolları baya uzadı ama artık kolları şişmiyor. Sorun ne olabilir?

Teşekkürler

aynı sorun bende de var merak ediyorum. bazı arkadaşlar, sağlıklı yem arıyor diyor..

Ben bu ukalayı bir türlü memnun edemedim.Tarzan gibi o cam senin bu cam benim o boru senin bu boru benim dolaşıyor.Ve birkere olsun kollarını şişirmedi insafsız bana eziyet  çektiriyor 4 günde bir karides vermeme rağmen nankörlük yapıyor.

Şahsi fikrim, 3 haftada 1 sefer 1cm e 1.5cm büyüklüğünde küçük bir karides verin.

Yediği yemi ya büyümek yada bölünmek için kullanacak...

Fotosentetik yeşillikleri varsa yem süresini daha da uzatabilirsiniz.

Ayrıca palyacolar anemonu besler verdiğiniz yemleri taşımıyorlar mı anemona?

İyide bu anemon bubble anemon değil bu kadar açar bu zaten. keyfide yerinde gözüküyor

İyide bu anemon bubble anemon değil bu kadar açar bu zaten. keyfide yerinde gözüküyor
Bubble anemon da Long tentacle anemon'lara benzemiş beslemeyi kesin bu kadar beslemenize gerek yok 10 günde bir besleme yeterli olacaktır abartmadan.

Moderatör tarafında düzenlendi:
bubble anemon filan değil

heteractis crispa diye yaz bir Google 'a

Latince ismini pek kimse bilmez sizin dediğiniz anemon namı değer kum anemonu (sebae white anemon ) renk değişkenlik gösterebilir.

Hala bubble anemonmu diyorsunuz anlayamadım Metin bey

Kerem hala öğrenemedin gitti ha :)

Anemon Bubble anemon.  Bu şekilde olmasının ana faktörleri Kh, Nitrat-Fosfat, Tuzluluk ve yetersiz aydınlatma.

Daha net açıklamak gerekirse;   Yüksek Kh,   0 veya yüksek nitrat-fosfat, Yüksek Tuzluluk 1027 dan sonraki tuzluluk.

ben hala tentakül yapısına ve tentaküllerin ucundaki beyaz noktalara bakarak magnifent türü bir anemon olduğunu düşünüyorum. Bubble anemon olduğu kanaatine nasıl vardın.

su değerleri çok kötü olsaydı hummer de kötü durumda olması gerekmezmiydi

ben hala tentakül yapısına ve tentaküllerin ucundaki beyaz noktalara bakarak magnifent türü bir anemon olduğunu düşünüyorum. Bubble anemon olduğu kanaatine nasıl vardın.
1. kanaat, Heteractis Magnifica anemonlarda Tentakül-kol sayısı daha fazladır. Ağız kısmı fazla görünmez. Bu anemonda tentakül-kol seyrek.

2. kanaat,  kerem kırmızı renk hiç magnifika anemon yok ben görmedim. Heteractis Magnifica  çift renkli olurlar arka kısmı ve önkısmı farklı renk.

3. kanaat, Heteractis Magnifica tentakül uçları farkedilebilir şekilde toplu iğne gibi ve farklı renkte olur.

Anemonun bu şeklini almasına sebep veren diğer bir hususta; dışarıdan aşırı beslenme ve az ışıktan kaynaklı zooxanthellae alglerini kaybetmiş olmasından dolayı bu hale gelmiş olabilir.....

Keremciğim biraz daha çalış, Sana ödev :)

hacı şimdi bu uçları toplu iğne gibimi bilmiyorum ama gayet farklı renkte.

Kırmızı değil bence. hoş hatırlarsan vakti zamanı senden almıştım. pembe uçları beyaz diye :) yoksa başka tür anemonmu çaktın bana :)

hem magnefika diye ısrarcı değilim. magnefikanın kıçı kırmızı oluyor. kol yapısını göstermek için alıntı yaptım. Bana crispaya daha yakın geldi.

Hoş senin tabirinle mutasyon geçirip lta olmuş bubble nasıl oluyor araştırdım ama googledan bulamadım

Ekli dosyayı görüntüle 30097

Formunu kaybetmiş bta bu. Bendede vardı. Besleyince kondom gibi oluyordu :) Beslemeyi kesince ışıkta yetersiz olunca böyle uzuyordu.

Şahsi fikrim, 3 haftada 1 sefer 1cm e 1.5cm büyüklüğünde küçük bir karides verin.

Yediği yemi ya büyümek yada bölünmek için kullanacak...

Fotosentetik yeşillikleri varsa yem süresini daha da uzatabilirsiniz.

Ayrıca palyacolar anemonu besler verdiğiniz yemleri taşımıyorlar mı anemona?
Yaklaşık 3-4 aydır bende, şu ana kadar karides ile 2 ya da 3 sefer beslemişimdir. Fotosentetik yeşillikleri mavi ışık altında dip taraflarında gözüküyor. beyaz ışık altında yeşilliği seçemiyorum. Valla yem taşırken hiç görmedim, genelde kendi karınlarına çalışıyor oburlar :D  

Ayrıca ocean nutrition un nano reef coral food ve instant brine shrimp inden veriyorum ara ara. Teşekkür ederim paylaşımınız için.

hacı şimdi bu uçları toplu iğne gibimi bilmiyorum ama gayet farklı renkte.

Kırmızı değil bence. hoş hatırlarsan vakti zamanı senden almıştım. pembe uçları beyaz diye :) yoksa başka tür anemonmu çaktın bana :)

hem magnefika diye ısrarcı değilim. magnefikanın kıçı kırmızı oluyor. kol yapısını göstermek için alıntı yaptım. Bana crispaya daha yakın geldi.

Hoş senin tabirinle mutasyon geçirip lta olmuş bubble nasıl oluyor araştırdım ama googledan bulamadım

Ekli dosyayı görüntüle 30097
Geç kaldım foruma girmeye kusura bakmayın :)  Bubble anemon kendisi, alırken baya net şişti zaten. aşağıdaki resim de eskiden biraz şiş iken :D

Su değerleri ile ilgili olarak tuzluluk 1024-1025 arası, kH 8, nitrat 2-5 arasında. damacana su kullandığım için fosfat sorunu yaşıyorum. Fosfat kitim yok ama sakal yosunu oluştu kayalarda. Fosfat kaynaklı olabilir mi?

Işık kaynaklı da olabilir haklısınız ama aynı ışık ve daha önce en azından bubble vardı bazı kollarında :)

Benim rose bubble tip de aynen böyleydi. Geldiginde son derece rose ve bubble idi. Sonra kollar uzadı.  Hayvancağız epey gezdikten sonra bi yer beğendi ve kendini oraya sabitledi. Sonrasında tip'ler geri bubble formuna dönüştü. Işık ve akıntı açısından uygun bir yer arıyordu heralde. Ilk koyduğumdan daha yüksek bir noktayı tercih etti. Bubble lar geri geldi. Rose u hala bekliyoruz  :)

Aynisi bende de oldu.1 ay oldu.geldiginde bubble idi.sonra bubble lar gitti.ama kocaman oldu devlesti.koydugum yerde kaldi hic gezmedi.rengi daha da koyulasti.turuncuydu daha da pembemsi kirmizimsi oldu....resim eklemeye calisacam.http://

Konu görüntüleyen kullanıcılar