Keşfet

Bubble Anemon - Büyüyor ama Şişmiyor

Bildiğim kadarıyla anemonu yuva olarak kullanan bir palyaço olduğunda balonlar daha ortaya çıkıyor. 

Iki tane var zaten devamli icindeler.ama bu ahtapot gibi olmaya basladi.renkte sorun yok.ama sisme olayi yok

bubble anemon fazla ışıktan rahatsız olabilir mi ? ışığı daha da yükselttim, daha da söndü. :)

arkadaşlar sorun nitrat ve fosfat. yani nitratı ve fosfatı olmayan akvaryumlarda bubble sönüyor. 

Eski kalmış :)

bubble anemon, resimdekiler 35 lt 120watt led nanoya ait, yetersiz ışık başlıca sebebi baloncuk yapıda olmamasının, benim anemonlar ışıklar açıkken tüm gün bu şekildeler

Ekli dosyayı görüntüle 37422

Ekli dosyayı görüntüle 37423

Ekli dosyayı görüntüle 37424

Ekli dosyayı görüntüle 37425

sizin anemonu rehabilitasyonabana verin 1 aya baloncuklu yapıp iade edeyim :p
Merhabalar. Anemonlariniza hayran kaldım. Bana özelden yazma imkânınız var mi?

sizin anemonu rehabilitasyonabana verin 1 aya baloncuklu yapıp iade edeyim :p
Cihan bey teklifiniz benim için de geçerli midir? Bende çok ufak beyazlamış (pembe renkleri belli ama çok az) bta var. Rica etsem bi ay kadar misafir eder misiniz? Hala o muhteşem akvaryumunuz duruyorsa yani ...

Sırf bu sorun yüzünden gidip metal halide almayı düşünüyorum! Güçlü ışıksa güçlü ışık! 10 gündür Günde 12 saat 4 adet 24w t5 lamba yanıyor. 2aktinik 1beyaz bir de pembemsi bir ışık. 70x70x40h akvaryum. anemonun yüzeye mesafesi 20 santim civarı. renkleri gayet iyi, dip kısımları da bayağı yeşerdi. Akvaryumda balık olarak sadece anemonu host edinmiş 1 adet clarkii var. Yemini de götürüp besliyor üstelik. Ben de ayda bir iki kere karides balık gibi şeyler veriyorum. Değerler stabil. fosfat az yüksek olmakla birlikte nitrat kh ph sıcaklık tuz herşey ideal aralıklarda. Gel gelelim buble rose anemonda en ufak bir buble yok X( ışık olayına yoğunlaştım. zoalar Soft ve lps mercanlar gayet keyifli. (sps hiç girmedim)

Anemonu alalı 6 ay oldu. sadece aktinik yaktım, 10 gündür beyazla pembe ekledim belki ondan böyle olmuştur diyorum. Işığa yoğunlaştım bakalım. royal blue tavsiye edildi pembeyi çıkartıp onu royal blue koyacağım.Gerçi artık şişer mi bilmiyorum.

LODX3b.jpg

vJPl24.jpg

Ek: Aklıma geldi, görece küçük bir akvaryumda 1 adet rw8 biraz fazla akıntı yapıyor. oysa 1 adet rw8 yerine 2adet daha küçük bir motor daha uygun olacak biliyorum. Acaba akıntı mı fazla geliyor diye düşünmeye başladım. daha az akıntı olan noktalara neden çekip gitmiyor ayrıca merak ettiğim konulardanvbiridir. Onun yüzünden bir sürü soft mercanı kazıdım başka yerlere taşıdım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Murphy kanunulari:) bir seyi sikayet edersin duzelecegi turar. 6-7 aydir ilk defa bu kadar derli toplu gordum.

vJaEZm.jpg

10 gundur isiga beyaz ekledimbe grolux ekledim ve bu gun serce parmagim kadar hamsi verdim. Karides falan beslerdim zaten. Daha once de balik vermisligim var lakin ilk defa boyle kenara cekilip tentakulerlerini cektigini goruyorum. Hayrolsun bakalim.

Çok yemleme yapmayın, ben 2-3 ayda 1 karides veriyorum hepsi o kadar

Konu görüntüleyen kullanıcılar