Keşfet

Bubble Magus QQ1 Micro Bubble Sorunu

Ad Soyad
Kaan
Merhaba,

35 litrelik Newa More 50r’ın tankında Bubble Magus QQ1 kullanıyorum, bu hafta performans kaybı, bir iki kez de pompada yüksek bir cızırtı sesi sonrası motorda durma yaşadım, hava kabarcığı üretiminde sorun yok fakat toplama yapmıyor ve en önemlisi micro bubble problemi yaşıyorum.

Daha önce bu şekilde problem yaşayanlar oldu ise yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Konu ile ilgili yardımcı olabilecek var mı? Motorunu da değiştirdim fakat sorun geçmedi.

Merhaba,

35 litrelik Newa More 50r’ın tankında Bubble Magus QQ1 kullanıyorum, bu hafta performans kaybı, bir iki kez de pompada yüksek bir cızırtı sesi sonrası motorda durma yaşadım, hava kabarcığı üretiminde sorun yok fakat toplama yapmıyor ve en önemlisi micro bubble problemi yaşıyorum.

Daha önce bu şekilde problem yaşayanlar oldu ise yardımlarınızı rica ediyorum.

Teşekkürler

Yardımcı olamayacagim ama aynı ps den alamayı düşündügüm için sıfırmı yoksa ikinci elmi aldıgınızı merak ettim.

Merhaba, ben sıfır aldım, çokta memnundum, toplaması vs çok iyiydi. Ama 10 gündür bir sıkıntı var nedir kimse yardımcı olmuyor bende bekliyorum

Kaan bey merhabalar  Ps yi açıp temizlediniz mi? çoğu aman tuz birikmesi oluyor buda hava emişini azaltıyor bende qq2 var 2 haftada  bir temizlerim çıkarıp suda durular kurutur ve tekrar devreye alırım  bir deneyin faydası olacağı kanaatindeyim .cızırtı daha çok titreşim yaparken bir yere dokunmasından kaynaklanıyor olmasından olabilir  bir bakın çalışırken eliniz ile titreşimi engellediğinizde ses kesilirse bilin ki nedeni yerine tam oturmamış yada plastik ile desteklenmesi gerekli.

Merhaba, ben sıfır aldım, çokta memnundum, toplaması vs çok iyiydi. Ama 10 gündür bir sıkıntı var nedir kimse yardımcı olmuyor bende bekliyorum
Peki bahsettiginiz cızırtı sesi ve arıza yaşamadan önce toplaması nasıldı ve köpürme sesi çokmuydu. Ben skimmerlarda köpürme sesine karşı çok hassasım sonuçta sesi kesebilcek bir dolap içerisinde degil.

Kaan bey merhabalar  Ps yi açıp temizlediniz mi? çoğu aman tuz birikmesi oluyor buda hava emişini azaltıyor bende qq2 var 2 haftada  bir temizlerim çıkarıp suda durular kurutur ve tekrar devreye alırım  bir deneyin faydası olacağı kanaatindeyim .cızırtı daha çok titreşim yaparken bir yere dokunmasından kaynaklanıyor olmasından olabilir  bir bakın çalışırken eliniz ile titreşimi engellediğinizde ses kesilirse bilin ki nedeni yerine tam oturmamış yada plastik ile desteklenmesi gerekli.
Ertan bey, motoru söküp temizledim, hatta yeni motor aldım değişmedi. :(  su kimyasında bir sıkıntı var diye bekliyorum.

Peki bahsettiginiz cızırtı sesi ve arıza yaşamadan önce toplaması nasıldı ve köpürme sesi çokmuydu. Ben skimmerlarda köpürme sesine karşı çok hassasım sonuçta sesi kesebilcek bir dolap içerisinde degil.
Toplaması çok iyiydi, belirttiğim gibi newa more'un hava taşlı skimmerdan geçiş yaptığım için süperdi. Hafif bir ses var ama açıkçası aynı oda da rahatça uyunabiliyordu

kaan bey su kimyası ile alakalı olduğunu sanmam ama bir video yüklemeye çalışın isterseniz motorun bir sorunu olsa çırpma işlemi yapmaması gerekir ama yukarı kadar çıkaramıyorsa başka sıkıntı var sanırım . canlı yükü nedir akvaryumun  atık bulmadığı zamanda da aynı işlemi yapabilir ama ses sorunu olmaması lazım

Ertan beye katiliyorum. Su kimyasiyla alakali olabilmesi icin ya tuzlulugunuzun çok düsük sevide olması lazım (malumunuz tuzlu su köpürerek toplama haznesine ulaşıyor)  yada yeni kurulumsa toplayacak bir şey bulamiyordur.

Merhaba,
Yorumlarınız için teşekkürler, sorunu çözdüm hava girişinin olduğu nokta tuzdan kapanmış, ps’nin her parcasını tek tek temizleyip sirkeli suda bekletmiştim ama sirkeli suda çözünmediği için ps’nin yapısının öyle diyerek kurcalamadım. Bugün tornavida ile temizledim ve şimdilik her şey normale döndü.

Konu görüntüleyen kullanıcılar