Keşfet

Bubble magus QQ2 çok ses yapar mı ?

Çilekli pasta

Yeni Üye
Arkadaşlar 60x50x40 arkadan sumplı akvaryumuma qq2 almayı düşünüyorum. (QQ1 de olabilir). Çok ses yapar mı acaba salon da duracak bizi rahatsız edecek bir sesi olur mu. İkisi için de soruyorum. 

Merhaba,bende salonda aynı ölçüde QQ2 kullanıyorum.Televizyon açıkken rahatsız etmiyor ama,gece sessizliginde ben buradayım diyor.Özellikle tabanı zemine değiyorsa.

Peki QQ1 daha mı çok ses çıkarır acaba ? 

bm qq1 askılı bir skimmer olduğu için arkadan sump da ben tavsiye etmem sump un bi olayı kalmıyo ayrıca tank 120 litre ve bahsettiğiniz iki skimmer da aslına bakılırsa yetersiz kalacaktır eğer sadece 2 tane percula falan olucaksa bm qq2 olabilir ama sesli bir ps dir. tavsiyem biraz daha pahalı ama fluval ps1 olabilir çok sesiz ve hacminize uygun yada tunze 9004 tunze bir tık daha seslidir (fluvale göre) yoksa gene rahatsız etmez ama çok daha güçlü bir ps dir.

2 tane percula dan fazlası olacak, soft mercanlar da olacak ama çok fazla olmayacak canlı yükü. Bana sorduğum herkes qq2 nin yeteceğini söyledi. Ne yazık ki tunze almak gibi bir şansım yok. Fluval da biraz zor gibi. Ama içini doldurunca yine 100 litrelere düşeceğini düşünüyorum. Haksızmıyım sizce ? 

içini doldurunca 100 litre lere düşücektir haklsınız ama cihazın zaten max kullanımı 100 litre o da canlı yükü çok az olan tanklar falan bunu eğer tatlı su tecrübeniz olduysa bilirsiniz 100 litre bir akvaryuma 100 lt/s çeviren bir fitire mi alırsınız eğer açıklamasına bakarsanız orda yazar ki max 100lt ama asılnda 25 30 lt için yeterlidir değilmi siz o akvaryuma 400 - 500lt debili bir cihaz alamnız gerekir bu sadece anlamanız için verdiğim bir örnek qq2 50 - 60 litre hacimde kullanan arkadaşlarım var haftada 1 su değişimi ile gayet memnun olduklarını söylüyorlar ama sizin tercihiniz tabi kolay gelsin.

400-500 litre için curve 5 almam lazım. O da akvaryuma sığmıyor eni 18 cm zaten. Sorduğum deniz akvaryumu telegram grupları falan da var aynı ölçüde kullananlarda var. Hepsi yeter diyor. Sonuçta ps siz akvaryum yapanlar bile var. Ayrıca qq2 aldım. Çok teşekkürler yinede. 

eğer daha önceden bir tecribeniz var ise ps sizde nano kuranlar var tabi ki curve 5 zaten mantıksız olurdu alt tan sump lu tanklara daha uygun bir ps. qq2 ile de güzel araştırmalar ve bakım ile çok başarılı olunabilir tabi ki hayırlı olsun.

Çok teşekkürler. İçimi rahatlattınız. İlk kez tuzlu kurduğum için çok para ayıramıyorum. O yüzden qq2 seçtim. ????

Konu görüntüleyen kullanıcılar