Merhaba, ben elimdeki Bubble King Double Cone 200 modelini satarak kendime Ekstrem Akvaryum'dan bir Curve A8 aldım.. Bubble King ile kıyaslandığında skimmer'ın et kalınlığı ve malzeme kalitesi kesinlikle daha ince ve düşük ancaaak yeni dc motoru ile bu cihaz resmen bir canavar.. Ürünü sump'a koyduktan sonra et kalınlığının ya da plastik kalitesinin hiç bir önemi kalmıyor. İki ayrı ayar çarkı var ve ayrıca hava girişini kısabileceğiniz bir de kelepçesi var. Ürün kesinlikle Bubble King ürününden daha sesli değil. En acemi kullanıcının bile doğru su yüksekliğini ayarladıktan sonra vanalarla kolayca yönetebileceği bir cihaz. İster kuru ister sulu toplama yapın. O kadar memnun kaldım ki yazdıkça yazasım geliyor. Normalde forumda Bubble King ürünlere aşırı bir yönlendirme söz konusu. Kesinlikle deneyimlerimden yola çıkarak söyleyebilirim ki bu fiyata bu cihazlar kaçırılmaz.
Çok basit bir örnek vereyim, Bubble King cihazın haznesi dolduğunda kapak yerinden oynamaya, gürültü yapmaya ve etrafa su sıçratmaya başlıyordu. Toplama haznesindeki kirli su tekrar sump'a karışıyordu. Curve A8 haznesi dolduğunda toplamayı kesiyor, kapak yerinden oynamıyor bile, tüm pislik hazneye bağlana boğaz kısmında duvara birikip kalıyor. Hazneyi boşaltınca da tekrar doldurmaya başlıyor.
Sonuç olarak kesinlikle tavsiye ederim.