Keşfet

Buharlasma !!!!

Malitan

Yeni Üye
Ad Soyad
Mehmet
Selam arkadaslar cok merak ettigim bi kac konu var bilgi verirseniz sevinirim.tsk.

1-) tankimizda buharlasma oldugu zaman kayip nereden olur ? Sumpda mi hissedilir yoksa ana tankda mi ?

2-) buharlasmadan dolayi eksilen suyu tamamlamak icin suyu nereye dokmek daha uygun olur ? Sumpa mi ana tanka mi?

3-) ana tankdan sumpa inis borusunda vana var havayi aldirmak ve sesi kesmek icin vanayi kisiyorum fakat tam ses kesiliyor diyorum sonra bi bakiyorum emniyet borusunda su bosaliyor neden emniyet devreye giriyor anlamiyorum ? Emniyet borusunun devreye girmemesi icin ne yapmam gerekiyor ?

Merhaba

kafa Motoru sumptan suyu sürekli yukarıya bastığı işin su herzaman sumptan eksilir,

görsellik açısından su tamamlamayı sumpa koymak daha mantıklı ana tanka giden boru/hortumların olması çok hoş olmaz :)  

ses ayrını yapmak için vanayı çok küçük hareket ettirip bekleyerek izleyerek biraz zaman harcamanız gerekiyor, akabinde emeğinizin karşılığını almış olursunuz.

iyi hobiler dilerim 

1 kayip devamli tanktan olur ust bolum acik oldugu icin sumptan daha cok eksilir arkadasin dedigi gibi kafa motoru devamli suyu yukari bastigi icin

2 su dokmeni tavsiye etmem eger dokecekseniz sumpa dokeceksiniz tanktan assagiya sumpa inis borusunun oraya dokun yalniz size uyarim bir su tamamlama alip bunu ortadan kaldirmaniz bence cok iyi olur

3 vana ayarini cok nazik ugrasip ayarlamaniz lazim cok cok hassas ayar yapmaniz lazim kolay gelsin iyi hobiler

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Selam arkadaslar cok merak ettigim bi kac konu var bilgi verirseniz sevinirim.tsk.

1-) tankimizda buharlasma oldugu zaman kayip nereden olur ? Sumpda mi hissedilir yoksa ana tankda mi ?

2-) buharlasmadan dolayi eksilen suyu tamamlamak icin suyu nereye dokmek daha uygun olur ? Sumpa mi ana tanka mi?

3-) ana tankdan sumpa inis borusunda vana var havayi aldirmak ve sesi kesmek icin vanayi kisiyorum fakat tam ses kesiliyor diyorum sonra bi bakiyorum emniyet borusunda su bosaliyor neden emniyet devreye giriyor anlamiyorum ? Emniyet borusunun devreye girmemesi icin ne yapmam gerekiyor ?
1) buharlasma ikisinde de olur ama daha cok ust tankta olur dalgadan dolayi. Motor surekli yukari bastigindan ve dusum haznesinden dolayi usteki suyu eksilme olarak gormezsin su seviyesi sadece sumpta azalir gibi gorunur..

2)farketmez, su surekli devir ettigi icin alt ve usteki suyun farki yok ama baliklar seni gorunce su yuzeyine yaklasiyorsa tepelerine tatli su dokmemek icin sumpa dokersen tuzu daha ayarli olarak uste basmis olursun

3) vanayi fazla kismissin, motorun basması borularin inisinden fazla oldugu icin emniyet devreye girmis, vanayı cok az acman gerek, cok hassas oluyorlar milim milim oynaman gerek, birkere ayarlandiktan sonra surekli sabit kalir zaten uzun sure hic ayiriyla oynamadan kullanirsin

Konu görüntüleyen kullanıcılar