Keşfet

Bulanıklık

duboisi_

Yeni Üye
Ad Soyad
YUSUF
Dün tankıma flatwormlar için nilverm döktüm ve 20lt. Su degişimi yaptım herşey normal görünüyordu sabah kalktıgımda su bulanıktı . Bakteri ölümümü oldu acaba ne yapmalıyım .

zeolit koyun biraz

Dünkü yaptığım işlemden sonra 20 lt. su değişimi ve amonyak önleyici kullandım . Sabah bulanık görünce 20lt. su değişimi daha yaptım ve evden çıktım .Canlılarda bir sıkıntı yoktu  eve gittigimde durum ne olacak bakalım :S .

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aynı olayı ben sanırım 1 ay önce yaşadım ,formda da yazdım su değişimi yaptım ancak sonuç aynı düzeliyor ve 2 gün sonra yine duman gibi oluyor ,bu arada karanlık olunca bunun meydana geldiğini gördüm ,ilk önce bakteri patlaması sandım fakat oturmuş bir akvaryumda mercan yumurtlaması olabileceğini okudum dış formlarda ve şu an akvaryumun çeşitli yerlerinde bir birinden hiç alakası olmayan yerlerinde xenia lar çıktı

Aynı olayı ben sanırım 1 ay önce yaşadım ,formda da yazdım su değişimi yaptım ancak sonuç aynı düzeliyor ve 2 gün sonra yine duman gibi oluyor ,bu arada karanlık olunca bunun meydana geldiğini gördüm ,ilk önce bakteri patlaması sandım fakat oturmuş bir akvaryumda mercan yumurtlaması olabileceğini okudum dış formlarda ve şu an akvaryumun çeşitli yerlerinde bir birinden hiç alakası olmayan yerlerinde xenia lar çıktı
peki nekadar zaman sonra normalleşti .

2 gün sürmedi.Akvaryumunuzun durumunu bilmiyorum ancak bu yaşadığım olay oturmuş akvaryumlarda oluyormuş,

suda koku falan yoksa ,iyi bir havalandırma ve ben dış flitremde zeoliti ve karbon kömürünü ve en önemlisi pamuk elyafı eksik etmem,sık temizlerim ,havalandırma önemli

Şükür tankim normale döndü .

Konu görüntüleyen kullanıcılar