Keşfet

Buna bir çözüm ..

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Merhaba herkese. 

Tankim 60x35x35 

kafa motoru ehiem 600 karşıya baya kuvvetli vuruyor. Dalga motoru ise hydor nano var 900 l/h 

bence tankta ve yüzeyde yeterli akıntı var. 

Yetersiz gelmeye başladığı gün ; Midas blenny nin tanka girdiği gun oldu. O kadar fazla diskiliyor ki 1 haftada tankın belli bir bölümünde 25 kuruş kadar pislik birikiyor. 

Bunu akıntı azlığına versem, zor bir ihtimal Cunku 4 tane dalga motoru da koysam az kaya olan bir tankta bile elbet biyerde kor nokta oluşuyor.tasarimda  Değişim yaltim pislik azaldı ama ne yazıkki bitmiyor ? 

Buna basıl çözüm bulabilirim. 

Sabah aksam yem yiyen perculalar 1 ayda 

hic yem yemeyen blenny kadar pisleyemez akvaryumu .. 

bilsem almazdım o derece :D  

birde yapı olarak toz gibi olmadığı icin sump oyle kolay kolay çekemiyor o biçimde birşeyi 

tesekkurler. 

Az yemleyin  :55ac42df692dd_EmojiSmiley-16:   ben gunde 3 4 kez veriyorum yem fakat minik minik :)   tankim 70 50 70 

4 adet tang bir cift palyaco 1 blenny 1 mandarin 30 parca filan mercan var sizin yasadiginizi yasamadim hic cok yem verebiliyor olabilirsin :)  

Az yemleyin  :55ac42df692dd_EmojiSmiley-16:   ben gunde 3 4 kez veriyorum yem fakat minik minik :)   tankim 70 50 70 

4 adet tang bir cift palyaco 1 blenny 1 mandarin 30 parca filan mercan var sizin yasadiginizi yasamadim hic cok yem verebiliyor olabilirsin :)  
Tesekkurler yorum icin ama sunu özellikle belirteyim yanlış anlaşılmasın. 

Percula var 2 tane onları elden besliyorum tanesine 3 adet falan 

hemen hemen yere hiç yem düşmüyor. Kısacası bu kadar diskilamayi hiç ama hiç yem yemeden Yapiyor. Devamlı kayalara ağzıyla vuruyor yosun yolar gibi sanırım onları mi yiyor nedir ? 

Hani olsa olsa 2-3 günde bir yere düşen 1 tane granüllü buluyordur. Ki oda zor Cunku kendi kayasından cok nadir ayrılıyor henüz :)  

Vala bilmiyorum ki bırak hayvan gönül rahatlığıyla rahat rahat pislesin tarzı bu belki de :55ac42df692dd_EmojiSmiley-16:

Ahahaha dipte birikmesi görüntü felaketi dışında bir soruna yol açmaz ise haftada 1 o noktalara dip çekimi yaparım :D  

varmi baska önerisi olan acaba ? :)  

Konu görüntüleyen kullanıcılar