Keşfet

Bunlar aiptasia mıdır?

alperemrecakir

Yeni Üye
Ad Soyad
Alper
Merhaba;

Bir kaç aydır deniz akvaryumu hobisiyle ilgileniyorum. Şu an akvaryumumda mercan yok ancak kayaların üstünde fotograftaki gibi canlılar var. Bunlar aiptasia mıdır? ileride mercan eklemek istersem sıkıntı yaşamamak adına bana yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 51722

Öncelikle hayırlı olsun uzun soluklu ve sağlıklı olmasını dilerim. Fotoğraftakiler tüp kurdu. İnternetten araştırabilirsiniz. Sorun yaratacak canlılar değildirler.

Öncelikle hayırlı olsun uzun soluklu ve sağlıklı olmasını dilerim. Fotoğraftakiler tüp kurdu. İnternetten araştırabilirsiniz. Sorun yaratacak canlılar değildirler.
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Şimdi tüp kurduna baktım zarardan ziyade faydalı olduğu yazıyor. Eğer zararlı olsaydı 2 aylık emeğim çöp olacaktı çünkü yaklaşık 10 kg kadar tek parça kayanın üstü tamamen kaplı ben sadece fotografta küçük bir bölümünü çektim. O zaman bir süre sonra basit mercan eklemelerine başlayabilirim.  

Konuyu aiptasia olarak açmışsınız, ekleyeceğiniz mercanlar da aiptasia kontrolü yapmayı unutmayın. Gerçi onun nereden geldiği belli olmuyor ancak tanka koymadan önce alıştırma esnasında kontrol etmenizi tavsiye ederim. Tekrar hayırlı olsun.

Konu görüntüleyen kullanıcılar