Keşfet

Bunlarin ne oldugunu bilen?

Merhaba ne yazık ki görüntülerden çok bir şey anlaşılmıyor, daha net görüntüler yakalayabilirseniz yorum yapabiliriz. Ama ilk üç videodaki canlı mercanınızı rahatsız etmediği için şimdilik zararlı diyemeyiz. Fenerle değil de karanlıkken armatürünüzü açarak daha net görüntü yakalayabilirsiniz. 

Alabildigim en iyi goruntu bu, aiptasia olmasindan korktum ama dediginiz gibi mercana ilismiyor daha once farkli tanklarda aiptasia da gordum acikcasi hicte benzemiyor ama isik yakinca saniyesinde delige girmesi ve delikten cikmasi aiptasia gibime geldi. Ayrica gece tup kurdu gibi yaklasik 3-4cm capinda acilan yine saniyesinde iceri giren daha buyugunu gordum bunun gibi kollari yoktu ayni tup kurdu gibi ince ve cok kollu cozemedim ne olduklarini

Sent my iPhone using Tapatalk

Ahmet bey aptasia'ya benzemiyor gibi. Aptasia'nın kolları renksiz (saydam gibi) olur. Sizdeki canlının beyaz gibi ama yinede gözlemlemekte fayda var mercanınızda keyifsizleşme, kapanma gibi belirtiler olursa müdahale etmek gerekebilir. Naçizane önerim tankınıza yeni canlılar gireceğiniz zaman, bu canlıları önce dip solusyonu ile hazırladığınız suda bekletmeniz. İleride de tankınızda mercan yoğunluğu arttıkça bir sixlinewrasse temin ederseniz (güzel bir balıktır) gözden kaçabilecek bu tür canlıları temizlemenizde size yardımı dokunur (tabi aptasia'ya bir şey yapmaz). 

Anlattığınızdan tüp gibi dediginiz için aklıma  Tube worm ola bilir. 

Yorumlar icin cok tesekkur ederim tube wormlar var bir kac tane bunlarin cok hizli ice girmesi garibime gitti bakalim gozlemliyorum artarlarsa onlem alacagim, six line wrasse cok hircin diye biliyorum ama ufak boy alabilirim, yellow wrassem ve radiant wrassem var

Sent my iPhone using Tapatalk

Bol wrasse li tanklarda haşere problemi minimum olur. Araya bir tane de fairy ya da flasher wrasse türü sıkıştırmanızı öneririm.

Ayrıca dusky ya da melanurus wrasse gibi türler de feci avcılardır. Tankta bir süre sonra karideslere musallat olurlar, öte yandan ne kadar zararlı varsa da tüketirler.

Ayni canlidan bende de var. Bir cesit tup kurdu fakat hem daha atik hemde su hafif bir donme hareketi yaparak partikul topluyor. Herhangi bir zararirini gormedim

aynen büyüdüler zaten daha açığa çıktılar tüp kurduymuş teşekkürler

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri