Keşfet

Bursadan Selamlar.

Fatih BALCI

Yeni Üye
Ad Soyad
Fatih
Merhaba

Foruma daha onceden kayit olup bilgi alma acisindan bir sure okuyucu olarak takildim :) Pazartesi gunu teslim almak uzere malum ikinci el sitesinden kurulu oturmus bir sistem icin hobidas arkadas ile anlastim. Akvaryum sumpli ve ps olarak bubble mac7 var. 100*60*50 olculerinde. Kafamda bir kac tane soru isareti var. Buradan sormam uygun olur mu yoksa farkli bir bolume mi baslik acmaliyim ?

Bulunacaginiz yardimlar icin simdiden tesekkurler.

Keyifli forumlar.

Selamlar buyrun yardımcı olmaya çalışalım

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tesekkurler.

Sirasiyla sorayim ;

1- Tanktaki oturmus suyu damacanalara aktarip canlilarida 70-80 litrelik yedek bir akvaryumla tasiyacagiz. Tasinabilir ps de var. Zaten ayni sehirdeyiz. Bir problem olur mu ? Yada tasima icin suna dikkat edin dediginiz seyler var mi ?

2- Esimi akvaryum icin ikna etmek zor oldu. Sadece bir sarti var. Akvaryumda doktor karides var ve conchlari istemiyor. Bunlari cikarsak sudaki ve canlilardaki dengeyi bozarmiyiz ? (Akvaryumda yok diyebiliriz. Sadece palyacolar icin tek mercan var)

3- Akvaryum boyutlarina gore sanki fazla canli yuku var akvaryumda. Sizce yanlis mi dusunuyorum ?
2 adet blue tang m ve xl
1 adet fox face xl
1 adet unicorn tang xl
1 adet white naso unicorn tang l
1 adet orange tang xl
1 adet yellow tang xl
5 adet palyaco
3 adette kucuk turlerden var.

Genel bir foto ekliyim ;

310bd11fd289aff2bb80d6a6db381681.jpg

Yorumlariniz cok degerli. Tesekkurler.

Problem olmaz. Kum cok hareket edeceği için amonyak patlaması olacaktır. Remorganics diye bir urun var amonyagi bağlıyor. Onu kullanabilirsin. Conchlar yerine snailleri gosterin eşinize. Doctor karides bence olmazsa olmaz. Bir de doctor wrasse var ama o da yem almazsa sıkıntı. Tangler olduğu için cok sık ihtiyacınız olacak. Mercan olmadığı için tolere edebilir canlıları akvaryum. nac7 de iyi toplar. Birkac tang den vazgecsen iyi olur.

Problem olmaz. Kum cok hareket edeceği için amonyak patlaması olacaktır. Remorganics diye bir urun var amonyagi bağlıyor. Onu kullanabilirsin. Conchlar yerine snailleri gosterin eşinize. Doctor karides bence olmazsa olmaz. Bir de doctor wrasse var ama o da yem almazsa sıkıntı. Tangler olduğu için cok sık ihtiyacınız olacak. Mercan olmadığı için tolere edebilir canlıları akvaryum. nac7 de iyi toplar. Birkac tang den vazgecsen iyi olur.

Ustad snaillerde iyice salyangoz gibi. Nasil asacaz bu durumu bilemiyorum. Yuzduk yuzduk kuyruguna denk geldik. Karides kalsaydi iyiydi. Snailleri bi sekilde kabul ettirecez artik da karidesi kesinlikle istemiyor.

Remorganics in kullanim sekli nasildir ?

Cok sevimli canlıdır karides aslında. Ateş karidesi gosterin bir de o da doctorluk yapabiliyor bazen. Uzerinde litreye göre kullanımı yazıyor net hatırlamıyorum simdi.

Cok sevimli canlıdır karides aslında. Ateş karidesi gosterin bir de o da doctorluk yapabiliyor bazen. Uzerinde litreye göre kullanımı yazıyor net hatırlamıyorum simdi.

Tamam artik bu yola girdik bi sekilde ustesinden gelicez. Yardimlariniz icin cok tesekkurler. Akvaryumh teslim alinca tanitim konusu acacagim.

Keyifli forumlar.

Hayırlı olsun inşallah.Bir sey yapmadik. Sağlıklı canlilariniz olsun.

Fatih bey forumumuza hoş geldiniz.

Akvaryumunuz hayırlı olsun , taşıma işini dediğiniz gibi suları damacanalara alıp, balıklarıda 70-80 litrelik bir tankla nakledebilirsiniz ancak kayaları da aynı suyun içinde taşımaya çalışın, kendi evinize gelince balıklara ve kayalara bağlayacağınız bir dalga motoru, hava motoru,ısıtıcı hatta imkan varsa ps ile sürenizi uzatabilirsiniz.

Bu arada mobilya sump ve tank yerleşimi yapılır, ancak bu noktada size tavsiyem eski kumu kullanmamanız olacak.

Yeni kumu tanka koyun, eski suyu damacanalardan yavaş yavaş ekleyin tankınıza, sonrasında kayaların yerleşimini yaparsınız hatta imkan varsa su dönmeye başlar ve ısıtıcı,ps ve dalga motorlarını çalıştırırsınız.Bulanıklık geçince de balıkların olduğu tanktaki suyu ve balıkları eklersiniz.

Eski kum ile bir miktar suda telef olduğu için kayıp miktar kadar yeni tuzlayıp eklersiniz.Bu işleride mümkün olan en kısa zamanda yapmaya çalışın.

Eşinizin tavırları şaşılacak bir şey değil bu süreçleri hepimiz az çok yaşamışızdır, alışıyorlar merak etmeyin. Bristle wormları filan görmesin aman, kararlı ve tavizsiz davranın.Bu konuda daha başka taktiklerde gelişecektir zamanla, mesela balık ve mercan fiyatlarında bir sıfır atmalar filan gibi.

Balık yükünüz evet fazla biraz azaltmak iyi olacaktır, Nac7 bu yükle baş edemez.

Size kolay gelsin, takıldığınız noktada yardıma hazırız.

Fatih bey forumumuza hoş geldiniz.
Akvaryumunuz hayırlı olsun , taşıma işini dediğiniz gibi suları damacanalara alıp, balıklarıda 70-80 litrelik bir tankla nakledebilirsiniz ancak kayaları da aynı suyun içinde taşımaya çalışın, kendi evinize gelince balıklara ve kayalara bağlayacağınız bir dalga motoru, hava motoru,ısıtıcı hatta imkan varsa ps ile sürenizi uzatabilirsiniz.
Bu arada mobilya sump ve tank yerleşimi yapılır, ancak bu noktada size tavsiyem eski kumu kullanmamanız olacak.
Yeni kumu tanka koyun, eski suyu damacanalardan yavaş yavaş ekleyin tankınıza, sonrasında kayaların yerleşimini yaparsınız hatta imkan varsa su dönmeye başlar ve ısıtıcı,ps ve dalga motorlarını çalıştırırsınız.Bulanıklık geçince de balıkların olduğu tanktaki suyu ve balıkları eklersiniz.
Eski kum ile bir miktar suda telef olduğu için kayıp miktar kadar yeni tuzlayıp eklersiniz.Bu işleride mümkün olan en kısa zamanda yapmaya çalışın.
Eşinizin tavırları şaşılacak bir şey değil bu süreçleri hepimiz az çok yaşamışızdır, alışıyorlar merak etmeyin. Bristle wormları filan görmesin aman, kararlı ve tavizsiz davranın.Bu konuda daha başka taktiklerde gelişecektir zamanla, mesela balık ve mercan fiyatlarında bir sıfır atmalar filan gibi.
Balık yükünüz evet fazla biraz azaltmak iyi olacaktır, Nac7 bu yükle baş edemez.
Size kolay gelsin, takıldığınız noktada yardıma hazırız.

Tavsiyelriniz icin cok tesekkurler. Kumun degismesi bakteri dengesini bozmaz mi ? Birde kayalari damacanin icinde tasima gibi bir sansimiz yok maalesef :(

Kumdaki bakterilerin kaybından çok daha onemlisi o kumun karistiginda oluşturacağı amonyak canlıları zehirleyecekir.
Var olan kayalar daha fazla bakteriye ev sahipliği yapıyor şu an, onları su içinde tasimazsan ölecek bakteriler ve suya koyunca tekrar kayalar onları suya salacak.

Kumdaki bakterilerin kaybından çok daha onemlisi o kumun karistiginda oluşturacağı amonyak canlıları zehirleyecekir.
Var olan kayalar daha fazla bakteriye ev sahipliği yapıyor şu an, onları su içinde tasimazsan ölecek bakteriler ve suya koyunca tekrar kayalar onları suya salacak.
Anladim kayalar icin nasil bir yol izlesek acaba. Kayalarida yedek akvaryum ile tasisak sigmaz. Damacanaya girmez. Kayalarda fazla 25 kilo felan var en az.

Mercan ve balık fiyatlarından sıfır atma çok iyiymiş, ilk kurduğum zaman ona kaç para verdin sorularına sürekli %50 kırpardım, bunu yapan tek benim sanıyordum :D

kayalar çok önemli akvaryum suyunun içerisinde getiremezsen yolda taşırken canlı kayaların içerisinde ki gözle görünmeyen bakteriler ölmeye başlar eğer ölürlerse de farkına varamayacağın için suya tekrar koyduğunda ölmüş olan bakteriler tekrar amonyak olarak sana geri döner, daha önce 2kg bir kayada ben bunu yaptım az daha bütün akvaryum gidiyordu sen 25kg dan bahsediyorsun mutlaka onlar içinde bir kova veya büyük bir kap ayarlamaya çalış, eğer yakından ikea da plastik koli büyüklüğünde malzeme taşımak için kaplar satılıyor(kapaklı) onlardan alıp halledebilirsin

Anladim kayalar icin nasil bir yol izlesek acaba. Kayalarida yedek akvaryum ile tasisak sigmaz. Damacanaya girmez. Kayalarda fazla 25 kilo felan var en az.
Milyoncularda yada plastik mutfak eşyası satan yerlede 70 lt lik büyük çöp kovaları satılıyor 10-20 lira birşey, suyun içinde onla taşınabilir.

Mercan ve balık fiyatlarından sıfır atma çok iyiymiş, ilk kurduğum zaman ona kaç para verdin sorularına sürekli %50 kırpardım, bunu yapan tek benim sanıyordum :D
Bu hobi de yaşadığımız zorluklar değişik taktikler geliştirmemize yol açıyor :)

ya sorma akvaryumu büyütmek istiyorum 2 aydır yok diyordu geçen arkadaşlarıyla yurtdışına 2-3 gün tatile gidelim diye telefonda konuşurken sponsor olurum ancak bir şartım var büyük akvaryum alırım salona dedim hemen kabul etti:) 

bir kaç saatten sorun olmaz sanırım su yeterlidir, bunu daha tecrübeli arkadaşlar yanıtlarsa daha sağlıklı olur, bahsettiğim yerde farklı boyut ve litrelerde kaplar var uygun olanı alırsınız

conchları asla cıkarmayın tanktan bir kaç hafta conchsuz bıraktım akvaryumu kumu kayaları istenmeyen yosunlar  zararlı yosunlar kapladı tank kafayı yedi resmen gidip 20 conch aldım ve 2 günde istenmeyen ve zararlı yosunlardan alglerden  kurtuldum

Konu görüntüleyen kullanıcılar