Keşfet

bütçe hesabı yapıyorum test sıklığı

kadir_gyunal

Yeni Üye
dediğim gibi merak ettiiğim bir hobi ilk başlarda sadece balık bakmayı planlıyorum ve bunun için hangi testlerri hangi sıklıkla yapmam gerekir, ve denizden kaya alsam nasıl akvaryuma ekleyebilirim

Balık için tuz, pH ve alkalinity ölçümlerini yapmanız yeterli olur. Tankınıza Seachem'in Ammonia Alert'inden de asabilirsiniz. Tuz ölçümünü mümkünse her gün yapın, yaz geliyor ve buharlaşma olacak. pH 24 saat içinde sürekli değişiklik gösterir, aynı saatlerde yapmanızı öneririm. Alkalinity'yi düzen kurulana kadar 2 günde bir yapabilirsiniz. Tüketiminiz ortaya çıktıktan sonra haftada bire düşebilir.

Balık ile başlayıp doğal ortam oluşturmak için mercanlara başlayan çok kişi var. Büyük olasılıkla resif akvaryumuna kayacağınızı da hesaba katabilirsiniz.

Kayaların kürleme süreci oluyor. Konuyu bilen biri yazana kadar kürleme başlıklarını okuyabilirsiniz.

testin haftalık maliyeti 15 tl civarında olur aquaforest kitleri ile salifert bir tık daha aşağıda olur. ben 5 test yapıyorum, nitrat fosfat kh ca mg aquaforest ek olarak fosfat için yedekte hanna bekliyor, henüz net fosfat görülmediği için bir iki kere denedim sadece. 

hayatımda hiç ph testi yapmadım, elimde bir prob var daha devreye bile almadım. ancak balık da olsa elinizin altında nitrat ve fosfat testleri de olmalı, akvaryumdaki yosun oluşumlarını başından yakalayamazsanız iş bozmaya kadar gider. veya balıkları karanlıkta seyretmeyi tercih edebilirsiniz.

test maliyeti diğer maliyetlerin yanında en kolay yok sayılabilecek maliyet bence. resif akvaryumuna kayacaksınızsa ki muhtemelen kayacaksınız, toplam litraj ve bu litraj için gerekecek katkıları da gözden geçirmeniz lazım.

Balık tankında nitrat testi olsa yeter. Ph olmasada olur. Nitrat seviyesinden amonyağı azcok anlarsınız.

Çoğu mercan tankında fosfat kullanılmıyorken balıkta kullanılması büyük fantezi olur :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri