Keşfet

Büyük Palyaço Küçüğü Neden Kovalar?

berkal

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre
Merhabalar,

3 gün önce iki adet palyaço aldım. Büyük olan küçüğe ara ara saldırır gibi ataklar yapıyor :/ Sebebi ne olabilir? Uyuşamadılar mı? Yoksa normal bir durum mudur?

Bilmiyorum türlerini :/

Resimlerden yorum yapabilirseniz çok memnun olurum. Endişe ediyorum onlar için.

bendede vardı eskiden palyaço 5 tane sonrada 2 tane aldım birine vura vura kayanın altına soktular sadece yem alıp geri giriyordu diyeride akvaryumdan atladı öldü 

Off umarim olmaz oyle birsey :/ turler arasi uyusmazlik falan mi var ki :/

Emre bey benim resimlerden anladığım aynı tür. Aldığınız yere farklı guruplar halinde gelmiş ola bilir. Biraz zaman tanıyın.  

Moderatör tarafında düzenlendi:
yada birbirlerine baskınlık kurmaya çalışıyorlar

Cok tesekkurler Ahmet Bey. Umarim alisma evresidir.

Ben de baskinlik kurmak icin mi diye dusundum ama aralarindaki boy farki belirgin yani :) buyuksun iste, niye kucugu eziyorsun :)

küçük tamam sen büyüksün diye kabul ettiğini gösterene kadar büyük küçüğü sürekli kovalar. sonrada eş tutarlar ama hala devam ediyorsa kovalamaya küçüğü istemiyor demektir.

Küçük küçüklüğünü, büyük büyüklüğünü bilcek :)

Bu durum ne kadar devam edebilir? :) kucuk kucuklugunu bilmezse büyük te buyukluk bende kalsın demezse sonunun kotu biteceginden endişe ediyorum :/

Kısa zamanda peşini bırakır diye düşünüyorum. Ama tabi balık bu sağı solu belli olmaz  :) Eş tutarlarsa hiç ayırmayın. Karı koca arasına girilmez :D

Ah bir eş tutsalar hic ayirmam onlari :D sonra intihar falan ederler
default_tongue%20(1).gif

Balıklarınızın türü A.ocellaris. Dişi (büyük olan) küçük olana baskı yapıyor. Bu durum genel de bir süre sonra erkeğin (küçük olan) titreyerek üstünlüğü kabul etmesiyle sonlanır ve eş tutarlar. Eş tutmazda ve kavga şiddetlenirse ölümlede sonuçlanabilir. Iyi takip etmekte fayda var.

Moderatör tarafında düzenlendi:
benimkiler hala kavga ediyorlar 5 ay oldu (kavga ediyorlar derken dişi erkeği kovalıyor durmadan ) eş tutmaları için ne yapmalıyım ben

Küçük balik bugun akvaryumdan atlamis ama sansina arka sumpa atlamis, kafa motorunun oldugu yere :D

Bir daha yeltenir mi atlamaya? Nasil onlem alabilirim?

Büyük olan dişidir muhetemelen çiftleşmeye zorluyor :)

Konu görüntüleyen kullanıcılar