Keşfet

Büyük Palyaço Küçüğü Neden Kovalar?

Uzerini birseyle kapayayim bari :/

merhabalar 

benimde maron ve lighthing maroon clownfish var lightning daha yeni boyutları aynı ama maron çok baskın sürekli diğerini kovalıyor ve  ısırıyor sanırım bu iki ayrı cins anlaşabilirmi

Maroon türleri agresif balıklardır. ve bölgecilerdir. Birbirlerine zarar vermiyorlarsa biraz zaman tanıyın ama zarar vermeye başladıalrsa sonu ölüme gider.

resim ekleyebilirmisiniz. Sıkıntı şu sizdeki maroon dişiye dönmüştür ( Uzun süre yalnız kaldıgı için ) eklediğiniz lighting de dişi ise bu kavga kaçınılmazdır. 

ilginiz için öncelikle teşekkürler şimdi size videosunu gönderiyorum teşekkür ederim .birde bir sorum çifleşme olabilirmi acaba

bu arada lightning maroon çok korktu sanırım ya kaya altına kaçıyor yada sump ızgarasının önünde üstte o açıdan eski ev sahibini yavruluğa koydum ne kadar süre tutmalıyım yada farklı bi öneriniz varmı acaba teşekkürler...

Video yu görmeden yorum yapamam ama
Kavganın iki sebebi olabilir bölgesini savunan bir balık veya 2 dişi balığın kavgası eğer ikincisi ise tanktan biri çıkmalı başka yolu yok
Bunu ancak gözlem ile anlayabiliriz

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Benimde palyaçolarım güzelce anlaşırken deli gibi kavga etmeye başladılar dişisini değiştirmeyi bile düşündüm aradan biraz zaman geçti erkek tamam dişi olmayacağım söz eş olalım dedi sanırım :D  sonra eş oldular barıştılar yakında da yumurtlayacaklar gibi :)  

Palyaçolar cinsiyetsiz doğarlar sonrasında grubun en güçlüsü dişi olur ondan sonra gelen balık erkek olur .
Bu evrimi geçirmiş balık bir daha cinsiuet geri dönemez
Eğer bu evrimi geçirmiş iki dişi aynı akvaryuma eklenirse eninde sonunda ölüm ile biter maalesef

Sizdeki durumda tahminimce güç kavgası olmuş kavgayı kazanan dışı olmuştur gerekli koşullar sağlanınca yumurta dokeceklerdir

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar