Keşfet

Ca-Mg-K vb balling setlerinin laboratuvarda hazırlanması.

ardab

Yeni Üye
Ad Soyad
Arda Balcı
Herkese iyi günler dilerim.

Ben Kıbrısta bir özel üniversitede Eczacılık fakültesinde çalışıyorum. Size danışmak istediğim konu Ca, Mg, K, Potasyum iodide ve Strontium gibi akvaryuma eklediğimiz elementleri laboratuvarda hazırlamak ile ilgili. 

Örneğin elimizde potasyum iodide bulunmaktadır, ve bunu distile edilmiş su içerisinde (20gr KI, 1Lt su) karışımı bize 20,000ppm/Lt potasyum iodide verecektir. Benzer hesaplar Ca, Mg vb diğer elementler için de kolayca hazırlanabilmektedir. Sizce bu kimyasalları kullanmak doğru olur mu ? 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Saflik derecesi onemli derdi eskiler :)

Saflik derecesi onemli derdi eskiler :)
Saflık derecesi kimyasallar iyi şirketlerden alındığından dolayı çok kötü olacağını sanmıyorum. 100% saflık diye birşey zaten yoktur fakat %99 civarında olacağından az çok eminim. Açıkcası risk almaya değip değmeyeceğinden emin değilim...

Kimyasal aldiginiz yere guveniyorsaniz tek riskiniz doz asimi olur. Balling katkilarini kendi yapip kullanan cok basarili hobiciler var aramizda

%99 ve üzeri saflikta olan her kimyasal gayet güzel olur. Gıda kalite bile olur ki siz lab da pharma grade kullanacaksınız . Ünlü markaların kullandıkları kimyasallarda food grade.  

Ben food grade Kh, Ca ve Mg kullanıyorum. Teknik kalite olmasa daha iyi olur, en az food grade kullanın...

Food grade daha iyi olabilir bazı teknik grade tuzlarda saflık %99 üzeri olsa bile içinde ağır metaller arsenik felan var o yüzden daha az saflıkta ama gıdaya uygun kimyasallar daha iyi . Ben uzun süre bu tür kimyasallar ile yaptım katkıları şimdi direk toz olarak akvaryum firmalarından alıyorum fiyat çok fark etmiyor zaten. 

Ben food grade Kh, Ca ve Mg kullanıyorum. Teknik kalite olmasa daha iyi olur, en az food grade kullanın...
Hangi markanin toz urunlerini kullaniyorsunuz? Ca mg kh icin Destek verebilir misiniz? Nereden temin ediyorsunuz?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sirkeci Balmumcu Kimya'dan alıyorum. Kg si 8-15 TL arası bu dediklerimin. Markası sanırım ZAG diye bir marka...

Bugun balmumcu kimyadan ca mg kh toz 1 er kg aldim toplami 25 tl

ancak sunu belirteyim ben zaten toz kullaniyorum dozlamayi vs hepsini dozaj pompasi ile ayarliyorum, bilmeyenlerin çok fazla test yaparak deneye deneye ögrenebileceklerini belirtebilirim

bol tuzlu gunler

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri