Keşfet

ca reaktörü ektra dozlama

OsHo

Yeni Üye
Ad Soyad
Fatih UZun
Merhaba Arkadaşlar.
Ca reaktörü kullananlara sorum olucak.Reaktörün sağladığı katkılardan farklı başka katkı giriyormusunuz?
Giriyorsanız nedenini ve dozlama oranını söyleye bilirmisiniz?

Merhaba Arkadaşlar.
Ca reaktörü kullananlara sorum olucak.Reaktörün sağladığı katkılardan farklı başka katkı giriyormusunuz?
Giriyorsanız nedenini ve dozlama oranını söyleye bilirmisiniz?
Extra olarak potasyum girmelisiniz.Dozlama oranı test yaparak bulabilirsiniz.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ca reaktörde kullanılan medyaya bağlı olarak belki mg eksik gelir reaktöre ekstra mg taşları koyarız veya elle tanka arada ekleriz, veya potasyum azalıyor veya düşüyorsa onu düzeltiriz, test yaparak bakmak lazım...

bunlar ana elementler, azınlık elementleri test etmek pek mümkün değil, bu yüzden trace elementler için periyodik su değişimi işi çözecektir...

ezbere trace element dozlamak , hiç dozlamamaktan daha beter sonuçlar veriyor, yosun, renklerde kararma, tankın kötüye gitmesi gibi...

sonuçta 1000de 1 veya 10000de 1 oranda olacak madde 1000/2, 1000/5, diye artınca olması gerekenin kat kat üzerine çıkıp zehir etkisi yapıyor...veya tüketilemeyeni yosunlar tüketip farklı türlerde yosunlar coşabiliyor...

potasyum testim olmadığından hafta 1 kere çok az miktarlarda potasyum dozlamaya başladım.birde yanında aquaforest mineral salt mor renkli spslerin renkleri çok canlı olmaya başladı. bende merak ettim ca reaktürü kullanıpta ekstra dozlama yapan varmı ve ne -nasıl kullanıyorlardiye merak ettim.Başka tecrübesi olanlarda  varsa bu konu altında yazsalar bizim de bilgi edinmiş oluruz..

konu su değişimine gelirse,açıkcası kafama estikçe değişim yapıyorum.oda en erken 3 ayda bir gibi bişi.ama mercanlarımda büyümeme keyifsizlik görmedim

sadece multicolor montipora (superman)de renk kaybı yaşadım.ondada poliplerin altındaki mavilik beyazladı polipler kırmızıdan pembeye döndü ama büyüme 3 ayda 5  6 katına çıktı...

Konu görüntüleyen kullanıcılar