Keşfet

CA REAKTÖRÜNDE MG EKSİKLİĞİ HK

dengiztolga

Aktif Üye
Ad Soyad
Tolga
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba,

yaklaşık 1 aydan beri ca reaktörü kullanıyorum sabit değerlerim şu şekilde kh:8,9 ca:300 mg 1100.(dip not olarak reaktörün için sadece mercan kırığı vardı.)

Kh değerinde sorun yok, ca biraz düşük bunun için ca taşı ekledım reaktöre (ARM). yükselmesi için mg taşı konulması lazım sanırım ama bulamıyorum yardımcı olur musunuz? teşekkürler.

Ben olsam bu denklemle hic ugrasmazdim. Ugrasipta basarili olan duymadim. Kh mg ca vs dengesi sadece kimyayi bozar. Su degisimi en dogru cozum. 

Ben olsam bu denklemle hic ugrasmazdim. Ugrasipta basarili olan duymadim. Kh mg ca vs dengesi sadece kimyayi bozar. Su degisimi en dogru cozum. 
Kesinlikle yanlış bir düşünce, evet su değişikliği olmazsa olmaz bir etken. Ama ca reaktörünü nasıl olurda ötelersiniz. 

Ben de Arm kullanıyorum ve Mg den memnunum. Jetstream 1 kullanıyorum. 800 lt,  orta-yüksek SPS yüklü tankta, 95 kabarcık/dakika (6,2 reaktör içi pH) ve 110ml/dakika reaktör çıkışı benim kullandığım ayarlardır. Kh-8,3 Ca-430 Mg-1390. Reaktörü ilk aldığımda Grotech Mg taşı eklemiştim ve Mg kısa bir zamanda 1500'ü geçti. Mg'yi arttırmak için reaktör ayarlarınız ile oynayın derim. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Ben de Arm kullanıyorum ve Mg den memnunum. Jetstream 1 kullanıyorum. 800 lt,  orta-yüksek SPS yüklü tankta, 95 kabarcık/dakika (6,2 reaktör içi pH) ve 110ml/dakika reaktör çıkışı benim kullandığım ayarlardır. Kh-8,3 Ca-430 Mg-1390. Reaktörü ilk aldığımda Grotech Mg taşı eklemiştim ve Mg kısa bir zamanda 1500'ü geçti. Mg'yi arttırmak için reaktör ayarlarınız ile oynayın derim. 
hocam bende şuan %70 mercan kırığı, %30 arm var 2 gün içinde tekrar ölçüm yapıp ona göre hareket edeceğim... sizde % 100 arm mı var?

Mg yi katkı ile arttırmak da çözüm, yani arada düzeltme amaçlı ama maliyeti daha yüksek oluyor...

yıllardır reaktör kullanıyorum, benim de mg kaynağım grotech mg taşlarıydı ama miktarı iyi ayarlamak gerek, Taşkın beyin dediği gibi fazla gelebiliyor...

bende son 2 yıldır arm ve %10 civarı grotech magnezyum taşları var...

son ölçümü mayıs başında yapmışım:

PO4 0,025
Kh 9
NO3 2mg
Ca 480
Mg 1500

çıkmış...

evet mg bende de yüksekmiş :)
bende lps sayısı yüksek o yüzden arada katkı olarak da mg (sıvı) ekliyorum ondan da olabilir...
normalde arm medya ve %10 mg sorunsuz 1300 civarı gidiyor kısaca...

Moderatör tarafında düzenlendi:
Mg yi katkı ile arttırmak da çözüm, yani arada düzeltme amaçlı ama maliyeti daha yüksek oluyor...

yıllardır reaktör kullanıyorum, benim de mg kaynağım grotech mg taşlarıydı ama miktarı iyi ayarlamak gerek, Taşkın beyin dediği gibi fazla gelebiliyor...

bende son 2 yıldır arm ve %10 civarı grotech magnezyum taşları var...

son ölçümü mayıs başında yapmışım:

PO4 0,025
Kh 9
NO3 2mg
Ca 480
Mg 1500

çıkmış...

evet mg bende de yüksekmiş :)
bende lps sayısı yüksek o yüzden arada katkı olarak da mg (sıvı) ekliyorum ondan da olabilir...
normalde arm medya ve %10 mg sorunsuz 1300 civarı gidiyor kısaca...

ilginize teşekkür ederim. sağlıklı hobiler..

Bende tamamen arm var aynı problem bendede oldu ca kh tamamen stabil fakat mg yetmiyordu.mg taşı koydum sorun çözüldü 4 aydır yerinden oynamadı hiçbir deger

Bende tamamen arm var aynı problem bendede oldu ca kh tamamen stabil fakat mg yetmiyordu.mg taşı koydum sorun çözüldü 4 aydır yerinden oynamadı hiçbir deger
Peki ne kadar koydunuz mg taşı yüzde olarak hesaplarsak. Yuzde kaçı mg taşı

Konu görüntüleyen kullanıcılar