Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Oldukca istekli var aslında bir başlık açıp yer zaman konuşalım sonrada buluşalım bence atla deve değil ya gelen gelir gelmeyenle sonra başka zaman buluşuruz. Natovega güzel fikirde çok uzak. Bende gitmedim ve merak ediyorum. Bence olabilir.

Merhaba Çağdaş Bey,

sonunda dinodan kurtulmanıza çok sevindim, umarım tekrarlamaz ve istediğiniz canlıları ekleyerek tankınızı seyirlik hale getirirsiniz en kısa zamanda :)

Saygılar

Teşekkürler, şimdide su tamamlama ünitesi bozuldu allahtan tatildeyken bozulmadı birde su eklemeyi durdurmuş ya aksi şekilde bozulsaydıda devamlı su ekleseydi. Bu Çin malı hiçbirşeye güven olmyor alalı daha iki ay olmamış. Bildiğiniz uygun fiyatlı bir su tamamlama ünitesi varmı?

Arkadaşlar bu hafta içinde bir su tamamlama ünitesine ihtiyacım var bir ay kadar kullanacağım, uygun fiyatlı yada kendin yap tarzı birşeyde bana yardım edebilecek biri varmı aranızda? Şimdiden teşekkürler.

Bir iki yeni resim:

552272_10151288429882501_581919102_n.jpg

576131_10151301804377501_1334856923_n.jpg

581007_10151301804947501_46218202_n.jpg

309196_10151387179007501_2074803087_n.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir hobiciden aldığım su tamamlamayıda taktım herşey tatile hazır bakalım önümüzdeki 25 gün benim tankı neler bekliyor. Canlı yayın açık tank hepinize emanet birşey olduğunu farkederseniz bana öm atabilirsiniz gerci 800-900 km uzaktan ne yapacaksam ama bakacağız artık bir çaresine.

Birkaç ay test edip tüm sorunları hallettiğimi düşündüğüm kamera sistemi SefilOnline ın yetkili yetkisizleri tarafından internet bağlantısı kesilerek devre dışı bırakıldı. 15- gün felan görüntü alamayacağım bakalım döndüğümde ne ile karşılaşacağım. Böyle kötü bir hizmet nasıl olabilir anlamak mümkün değil. Telefonda konuştuğum kişiye sayısız defa uzaktan erişim yapıyorum dememe rağmen modemin şifresini değiştirip şimdi modeminizin fişini çekip yeniden başlatın demesi son damla oldu. Ankaraya dönünce yeni bir internet sağlaycı bulmam gerekecek umarım bu süre içerisinde akvaryum kontrolden çıkmaz.

Bir yakininiza tanidiga komşuya vs söyleseydiniz hocam. Anahtar bırakmış olsanız içiniz daha rahat ederdi. :(

Bıraktım aslında ama adam modemi resetledi, port yönlendirme kurulum felan zor işler akraba komşu ile pek olmaz. Akvaryumada anlamayan birinin bakması pek bir ise yaramaz gibime geliyor. Hayırlısı diyelim.

İyi tatiller Çağdaş Bey öncelikle :) Kameranın bağlantısının kesilmesi kötü olmuş gerçekten. Bence şu saatten sonra tatilinizin keyfini çıkartmaya çalışın. Yapabileceğiniz birşey olmadığı için boş yere tatilinizi de zehir etmenin anlamı yok. Döndüğünüzde umarım hiçbir aksilikle karşılaşmazsınız :)

Saygılar

Tek endişem elektirik kesilmesi ve bıraktığım suyun yetmemesi. 130 litre su bıraktım ama bakalım ne olacak. Gelmeden once bir haftada 20 litre buharlasiyordu ama hep sabit bir değer degil tabi. Gidince göreceğiz.

Tek endişem elektirik kesilmesi ve bıraktığım suyun yetmemesi. 130 litre su bıraktım ama bakalım ne olacak. Gelmeden once bir haftada 20 litre buharlasiyordu ama hep sabit bir değer degil tabi. Gidince göreceğiz.
Benim de haftada 20 litre gibi bir buharlaşma oldu 1 haftada. 130 litrenin biteceğini hiç sanmıyorum. Elektrik kesintisi de canlı yükünüz fazla olmadığından sorun yaratmaz gibime geliyor.

Saygılar

Bir ara 3 günde 20 litreye kadar artmıştı Ankara oldukca sıcak olabiliyor. 3-4 hafta kadar idare etmesi gerekiyor yani yaklaşık haftabaşına 30 litre su bıraktım. Bakalım artı eksi göreceğiz döndüğümde. Bu arada burda gördüğüm çeşitli gobiler oldukca ilgi çekici bir ikitane götürmek isterdim ama hem yakalamak hem ulaşım oldukca sorun şimdilik sadece snail ve belki hermit ler ile idare edeceğim.

Aman Cagdaş Hocam bolca toplayın olur mu ? :D

İyi tatiller...

Aman Cagdaş Hocam bolca toplayın olur mu ? :D

İyi tatiller...
Aslında pek akıllıca bir iş değil ama boş boş yüzerken bir iki toplayası geliyor insanın bide tanesine 10 15 tl verdiğin canlıları öyle görünce insan dayanamıyor. Ama bolbol da toplayıp denizi kurutmak da istemiyor insan zaten çok az canlı var bu sene nedense. Büyükce bir bidon aldım içine taş koydım suyun içine bir kayadibine bıraktım arada bir iki içine atıyorum bakalım dönerken kayaları çıkarıp su doldurup getirmeye çalışacağım umarım ölmezler. Benim tankta zaten hermit çok daha çok snail toplamayı düşünüyorum 10-15 tane felan getiririm herhalde.

Ankarada havalar nasıl arkadaşlar, gece 10 derece felan yazıyor internette, ben tatilden önce hava çok sıcak diye ısıtıcıyı felan sökmüştüm, birde o bozulmasın diye hayvanlar soğukdan donmasın nedir bu sene bu havaların durumu bir anlasam 7-8 gündür burdada deniz meniz girmek mümkün değil gelmeden önce Ankarada yanıyorduk 40 derecelerde.

Tatil dönüşü:

Evet 26 gün aradan sonra tekrar tankımla beraberim, sonuçlar beklenmedik ama daha kötü olabilirdi. 130 lt bıraktığım su yetmemiş yaklaşik 180-200 lt su buharlaşmış, sumptaki su bitmiş tanktaki su 5 cm azalmış PS ve soğutucu devre dışı kalmış. Buda yetmez gibi 7 saat elektirik kesilmiş. Bilanço bunlar göz önüne alındığında hiç ağır değil, black perculalardan küçük olan ve Mandarin yok birkaç da snail ölmüş sanırım. Yosun olayı oldukca artmış PS olmaması bunun başlıca sebebi tabi. Tüm bunlara rağmen pH 8.1 tuzlluk 1.027 idi diğer testleri henüz yapmadım su tamamlamaya çalışıyorum.

Bu arada yeni misafirlerin hepsi sağlıklı bir gobi (bunu naylon torba ile yakaladım) hermit ve snailler birde candycane e benzer bir mercan. Gobinin resimleri hazır diğerlerinide bir ara çeker eklerim camları temizleyebilirsem.

Bu arada 9 saat yolculuk için pille çalışan bir hava motoru aldım çok işe yaradı heşey çok sağlıklı geldi.

309187_10151376154552501_1671331570_n.jpg

Camlar kötü durumda ama ne cyano ne dyno kumda hiçbirşey yok sadece arka cam ve kayalarda çok fazla yosun var bir iki tang farz oldu su parametrelerini bir düzenlyeyim.

Sabah iki süpriz ile kalktım, biri iyi biri kötü. Mandarin yaşıyor fakat geri dönüş motorunda sorun var. Çalışıyor ve 1 dakka sonra duruyor. Kitapcığında sorun devam ediyorsa durur diyor demkki sorun hala devam ediyor benim tahminim su seviyesini tespit eden kısımda sorun var ve su seviyesi az sanıyor ve duruyor. Biraz temizledim ama sonuç aynı önerisi olan varmı (Newjet 6000).

Bende aynı problemi yaşadım 6000 serisi elektronik motor olduğundan elektrik kesilmesi ve ani gerilimlere karşı çok hassaslar.Sİz yokken herhangi bir kesinti veya voltajda bir oynama olduysa hasarlanıyorlar ben ne yaptımsaysam çalışmadı.Eğer aynı motor kullanılacaksa online ups ile beraber kullanmak gerekir(bende line interactive var o arızalanmasına engel olamadı)Eğer çalıştırmanın herhangi bir yolunu bulursanız bende uygulanabilirim belki.

Geçmiş olsun diyelim bence Çağdaş Bey :) Bu kadar az kayıpla atlatmış olmanıza sevindim gerçekten. En kısa zamanda yosun problemini aşacağınıza eminim. Cyano ve dino probleminden sonra size çıtır çerez gelecektir :)

Saygılar

Konu görüntüleyen kullanıcılar