Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Sizi beğenmiyor demek ki :) Balıklar ilginç canlılar, benim blue tang de ne zaman tankın yanına gitsem bir yerlere saklanır. Powder blue ise elimden yem yemeyi bile öğrendi.. Bence zaman tanıyın. ama bazı balıklar alışmayabiliyor insana..

Evet bir ay kadar bir aradan sonra mecburiyetten ikinci NewJet 6000 i tanka ekledim birincisi sizlere omur, ve malesef garantiden pek bir hayir gelmedi yenisini %40 indirimli aldim. Bu arada aldigim Aquabee miknatis ve mil bosa cikti. Baliklar iyi durumda Ca hala cok yuksek, tek etkilenen Buble coral gibi gorunuyor. Yakinda normal seviyelere dusecek diye umuyorum.

Tanka yeni eklediğim tridacna Clam
548269_10151436770517501_2068867291_n.jpg

Moderatör tarafında düzenlendi:
Maşallah diyelim çağdaş abi güle güle büyüt..

Hayırlı olsun tridacnanız Çağdaş Bey. Çok güzel bir canlı :)

Saygılar

Teşekkürler umarım sağlıklı devam eder. Dün buble dan sonra birdsnest dede biraz renk kaybı ve kötüye gidiş fark ettim. Yarın testlere göre bir su değişimi umarım Ca u dengeye sokacak.

Çağdaş abi bu arada tridacnalar suyu süzerek besleniyorlar ,herhangi bir diet uyguluyomusun..

Son birkaç haftadır canlı artemia çıkarıp 5-6 gunlukken tanka ekliyorum. Onun dışında pek birsey yapmadım. Cyclops da veriyorum haftada bir. Şimdilik fena degil gibi resimde biraz fazla açık gorunuyor açtı sanırım. Şimdi daha normal :)

Bugün yaptığım ölçümler:

pH : 8.3

NH4 : 0

KH : 8

NO3 : 0

NO2 : 0

PO4 : 0

Sıcaklık 25

Tuz: 1.026

Ca : 550

Mg : 1250

Ca hala biraz fazla ama düşüşte sanırım bu hafta içi 500 civarına iner.

Aksilikler bitmiyor, düngece sanırım 12 ile 1 arası otomatik yem makinası tanka düşmüş sabah kalktığımda kum üzerinde duruyordu. Hemen çıkardım, şansıma yem bölümü açılıp tüm yemi tanka boşaltmamış. Diğer korktuğum husus ise içindeki pilin akması, allahtan iyi bir marka pil idi. Tesedüfen karbonuda cumartesi çıkarmıştım hemen yeni karbon ekledim şimdilik canlılar normal görünüyor akşam küçük bir su değişimi yapacağım. Aklınıza yapılması gereken başka birşey geliyormu ya da canlılarda neye dikkat etmek gerektiğine dair bir önerisi olan varmı?

Evet iki gün sonra akvaryuma düşen otomatik yem makinasının etkileri belirmeye başladı. Tahminimce bakır yada diğer ağır metallerin pilden sızması olabilir sebep. Conchlarda hareketsizlik ve Tridacna da da kötüye gidiş var bir ikikere hermitleri yemeye çalışırken yakaladım sumpa aldım ama durum pek iyi değil. Yarın %20 belki 30 su değişimi yapmayı planlıyorum. Mercanlarda birdsnest kötü durumda onun dışındakiler fena değil Bubble kendine geldi. Balıklar iyi görünüyor.

Tridacna Clam i kurtaramadım, birkaç hermit saldırısından sonra malesef kaybettim. Su değerlerinde yemmakinasının düşmesinden sonra biraz kötüleşme oldu. Nitrit ve nitrat ölçtüm tankta uzunsüreden sonra ilk defa. Nitrit 0.02, Nitrat da 2 civarı çıktı. Bubble coral kendine geldi fakat birds nest pek iyi görünmüyor. Bir iki frag alıp ana koloniyi çıkartabilirim. Bu arada yeşil glove polyp de iki gündür açmıyor enson üzerinde gezen covrie snail vardı o gün kapandı birdaha açmadı. Aynı kayada bir küçük izole parça var o açıyor. O yüzden su parametreleri yerine üzerinde gezen snail in bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Umarım daha fazla kayıpsız bu yemleme makinası problemini atlatırım.

Bir Flame angel ve bir tre percula ekledim bugün tanka. Hafif bir cyano oluşumu var gün içinde beliriyor sabah bir eser kalmıyor. Tedbir için şimdilik microbacter girmeye başladım. Yem makinası düştükten sonra küçük bir dengesizlik olmuştu umarım çok büyük sorun olmadan atlatırım. Yeni canlıların yakalarsam resimlerini hafta sonu koyacağım bu arada canlı yayın devam ediyor yeni balıklar gelince ortalık daha bir canlandı herkez kameranın önünde dolaşıyor :) .

Resim sağlayıcı olarak facebook u kullanıyordum ama sanırım bir sorundan dolayı bundan önce koyduğum hiçbir resim görünmüyor :( Facebook albumünün adresini vereyim bari onları tek tek düzeltmek çok zor.

Akvaryumdan güncel bir kare:
76198_10151476577147501_1460152400_n.jpg

Bu arada bugün Aquavega ya gittim umduğumdan az balık çeşidi vardı mercan zaten yok denecek kadar azdı ama genede güzel bir yer.

Not: hala şamandıra yada su tamamlama arıyorum :(

Moderatör tarafında düzenlendi:
Yener ustadan aldığım su tamamlamadan çok memnunum üstadım. Tavsiye ederim. Tunze kontrol üniteli. Mm şaşmıyor.

Nekadardi acaba birde kontak bilgilerini om atabilirmisiniz.

Herkezin geçmiş bayramı kutlu olsun, Bayram ile birlikte benim tank gene kırmızı günlerine dönmeye başladı, dyno geri mi geliyor yoksa cyano mu tam teşhis koyamadım ama tankı üç gündür karanlık tutuyorum bu arada bakteri girmeye başladım. Umarım durum eski boyutlarına ulaşmadan düzelir. Bu arada Flame angel ı kaybettim ama bunun dyno yada cyano ile ilgili olduğunu sanmıyorum. Dİğer balıklar oldukca normal görünüyor mandarin ve chelmon keyifli tangler hala birbirlerine üztünlük sağlayamadı.black perculanın yanına birde true percula eklemiştim onlarda enteresan bir ikili oldular birlikte dolaşıyorlar.

Görüntüler ile ilgili problemi anlamış değilim hala birçok resim çıkmıyor bunun için yapılabilecek birşey bilen varmı?

çağdaş bey geçmiş olsun inş kısa sürede atlatırsınız. bir şanssızlık gidiyor tankınızda. herşey yoluna girer umarım.

Birkere üstesinden gelmiştim umarım busefer kayıpsız halledebilirim.

Konu görüntüleyen kullanıcılar