Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Bu gün ölçülen değerler:

pH : 8.2

NH4 : 0

Ca : 460

KH : 9

Mg : 1500

NO3 : 5

NO2 : 0.05

PO4 : 0

Sıcaklık : 25

Tuz : 1.0265

Mg ve Nitrit biraz canımı sıkıyor, Mg hiç eklemiyorum herhalde tuzdan gelen oldukca yüksek, Nitrit işi ilginç Nitrat düşerken artması beni şaşırttı. Bakalım testler oldukca eski kullandığım iki test de son kullanma tarihini geçti haftaya yeni bir test alıp tekrar bakacağım. Canlılar hiç olmadıkları kadar iyi görünüyorlar o yüzden çok büyük bir sorun olduğunu düşünmüyorum.

Tankinizdaki fosfatin 0 olmasi mercanlar icin iyi olmayabilir.

Nitrat 5mg okadar da yuksek degil nornal karsilayabilirsiniz cokta ustunde durulmamasi gereken deger.

Nitrit te olmasi gereken degerde.

Nitriti nitrata çeviren bakterilerinizde küçük bir iç çatışma çıkmış olabilir :D Bakteri girişi yaptığınız için kısa sürede toparlanacaktır diye düşünüyorum. Bu arada KH'ı yükseltmekte zorlanıyorum diyordunuz, onu da halletmişsiniz :) Kullandığınız tuzu değiştirdiniz mi? Yoksa kovanın sonlarına mı geldiniz? Kovanın sonlarına gelindiğinde KH değerleri yükselenler oluyormuş. Reef central'da okumuştum.

Saygılar

Aynen dediğiniz gibi kovanın sonunu kullandım yeni tuz birdahaki haftaya, Ama KH direk Ca ile alakalıydı okadar yüksektiki koyduğum tüm KH büyük olasılıkla Ca ile çöküyordu. Sonunda Ca normale döndü ve artık KH eklersem direk yükseliyor eskiden KH ekleyince KH sabit kalıyor Ca düşüyordu. Nitrit tam sınırda benim bildiğim kadarı ile ben kurulumdan beri 0 nitrit ve sıfır nitrat ile gittiğim için değerler beni biraz rahatsız ediyor. PS yi biraz sulu toplamaya ayarladım yemlemeyide iyice azalttım bakalım bir haftada böyle devam edip tekrar kontrol edeceğim. PO4 için nori veriyorum bol bol ama pek birşey ölçmüyorum şimdilik. Testleri yenileme zamanı geldi ama bu ara biraz başka harcamalar öne geçti.

Anomen şimdilik yerinde ve memnun görünüyor umarım öyle devam eder.

Merhaba dün aldığım perculayı oldukca uzun bir alıştırmadan sonra tanka saldım, herşey oldukca iyi gitti 5-6 saat gözlemledim tanktaki black percula ile biraz çekiştiler kavgamı kurmu anlayamadığım bir takım hareketler yaptılar. Sonra ışıklar sönene kadar araları fena değildi. Yem verdim yedi. Işıklar söndükten sonra ortadan kayboldu. Heryere baktım ama bu sabah itibari ilede ortada yok ne ölüsü ne dirisi. Bundan iki hafta kadar öncede benzer şekilde ama eklendikten bir hafta kadar sonra bir true percula kaybettim. Sizce black ile olan çekişmeden stres mi oluyorlar yada aklınıza başka bir sebep geliyor mu? Herhalde bendeki black yanlız kalmak istiyor benim yorumum bu.

Çağdaş Bey Merhaba,

Merak ettiğim bir konu var. 2 adet anemonunuzu sirkülasyon motoruna kaptırıp kaybettiğinizi okuduktan sonra tankınızı incelemedim ve motorun üst seviyelerde olduğunu gördüm. Buna rağmen anemon su yüzeyine yakın bir yere doğru hareket mi ediyor?

Evet tutunduğu yerden ayrılıp kendini akıntıya bırakıyor ve sonra akıntı ile motorların çekimine kapılıyor ve parçalanıyor. 3 kere başıma geldi. Yeni aldığım anemon bu sabah göremedim oldukca endişelendim sonra tutunduğu kayanın altına doğru açıldığını gördüm. Umarım hareket etmez.

Buarada bu sabah black perculanın da kaybolduğunu fark ettim, ya ilk aldığım balıkta perculalara has bir hastalık vardı hepsi ondan öldü ya da bu goby percula tadına alıştı hergün birtanesini yiyor. Her ihtimale karşı ben bu gobyi dışarı ya da sumpa alacağım ama nasıl yakalayacağım konusunda kararsızım. Bir fikri olan var mı?

Çağdaş bey dün ilk kez siszin akvaryumunuz ile ilgili verdiğiniz linki tıkladım. Dün saat 13:00 civarı akvaryumunuzda black perculayı gördüm. Atlamış olabilir mi?

Zaten dün geçe 2 ye kadar tanktaydı, 2 ile sabah 7 arasında birşey olmuş. Ben yatmadan önce baktığımda herzamanki yerinde uyuyordu :(

Bu gün ölçülen değerler:

Ca : 460

KH : 8

Mg : 1450

NO3 : 5

NO2 : 0

Degerler fena gorunmuyor, hafif bir cyano baslangici var umarim artmadan kontrol altina alabilirim. Gobby hala supeli ve yakalamaya calisiyorum, ama simdilik pek umut yok. Kendi cabab ile bir tuzak kurdum ama icine girmemekte direniyor. Bakalim birsekil yakalayacagim olmadi olta atacagim akvaryuma :)

Moderatör tarafında düzenlendi:
O değil de anemon ne yapıyor? :)

Anomen iyi masallah koydugum gibi duruyor. Renkleride cok hosuma gitti umarim hareket etmez. Gerci icine girecek percula kalmadi ama ne yapalim.

Elinde kapan olan varsa bir sure odunc almak isterim ya da satarsaniz satinda alabilirim. Kafayi taktim birkere o gobby tanktan cikacak.

Dun eklenen canlilar: 2 turuncu 1 mor antias

Bugun yapilan olcumler:

Ca : 400

KH : 8

Mg : 1600

NO3 : 15

NO2 : 0.05

Goby yi sonunda tasirmaya kistirdim bugun 3 basarisiz deneme ardindan 4 uncu denemede tasirma bolmesine kistirdim tek gidebilecegi yer sump. Pek kimsenin isteyecegini sanmiyorum ya da en azindan ben tavsiye etmiyorum ama isteyen olursa yakalamaya calisabilirim. Yoksa sump a inerse orda hayatinin sonuna kadar devam edecek cikarip atmaya elim varmiyor :(

Hadi hayırlısı Çağdaş Bey, yakalamışsınız canavarı :) Canlı satışı bölümüne ilan açarsanız taliplisi çıkabilir. Küçük balık olmayan tanklarda sorun olmayabilir. Benim de cardinallerimden biri diğerini iyice hırpalamış. Garibim oldukça bitkin bir haldeydi. Az önce yakaladım ve sump'a attım. Umarım iyileşir. Sonrasında tekrar ana tanka almayı düşünmüyorum. Ben de satmayı ya da takas etmeyi düşünebilirim.

Saygılar

Antias lardan küçük olanı malesef kaybettim ama belliydi diğer ikisi oldukca iyi görünüyor bir cleaner varse aldım oda hemen işe başladı. Bir iki de yeni mercan ekledim yakında resim koyarım kendilerine gelsinler. Bu arada PS arayışı devam ediyor.

Gobby sump daki yerini aldı dün bir resmini çektim görenler oldukca şaşırıyor boyutlarına.

531788_10151565513532501_1521507717_n.jpg

Damızlık olmuş maşallah :) Yeni canlılarınızın fotoğraflarını bekliyoruz.

Saygılar

Cleaner şimdiden kayıp gobynin günahını mı aldık ne? saat 2 gibi ekledim 4 gibi felan webden gördüm belki bir kaya buldu girdi saklanma huyları varmı bilemiyorum. Mercanlar iyi durumda.

486957_10151536825202501_434910756_n.jpg

560910_10151567049277501_940480124_n.jpg

59302_10151567049282501_979573706_n.jpg

18789_10151567051807501_301491077_n.jpg

73002_10151567054272501_958999447_n.jpg

382133_10151567065437501_286353538_n.jpg

18328_10151575801557501_1649157788_n.jpg

Maşallah, hepsi çok güzel. Katil goby'yi hazır sump'a almışken chelmon için kum midyesi vermeye başlayın isterseniz Çağdaş Bey. Midesi oldukça küçülmüş gördüğüm kadarıyla.

Saygılar

Kesinlikle katılıyorum birşekil beslemem gerek çok geç olmadan nerden buluyorsunuz kum midyesini ben Ankarada normal midye bulmakta bile zorlanıyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar