Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Ben istanbul kadıköy balık pazarında Dicle balıktan buluyorum kolaylıkla. Koca çarşıda kum midyesi satan sadece orası var ama yıllardır hergün oluyor :) Kilosunu 15tl'den almış en son babam yanlış hatırlamıyorsam. Ankara da nasıl bulursunuz bilemiyorum. Macro market var mı Ankarada? Varsa orada bulma şansınız olabilir.

Saygılar

Ankaradada Ulusta vardir herhalde ama yolum hic dusmuyor bakalim donmus yem yemeye basladi eger biraz toparlamazsa o zaman hafta sonu bir gezerim oralari.

Birşeyler yemeye başladıysa süper haber :thumbsup: Donmuş karides ya da kalamarı (Cama vantuzla yapıştırılan mandallar var) sabitlerseniz gide gele yer. Kelebek cinsi balıkların ağızları midelerine göre çok küçük olduğu için sürekli beslenmeleri gerekiyor. Böylelikle gidip gelip tırtıklayabilir donmuş yemleri.

Saygılar

Benim tankta canavar birdegil ki tangler midyeyi bile bitirip herkezi kovaliyor karides felan asarsam cama kesin onuda yerler. Bende donmus bir karisik yem var icinda sanirim blood worm gibi birsey var kirmizi kurt gibi birsey onlari cok seviyor ve digerleri yemiyor ya da yiyemiyor. Onlari arayip topluyor ve yiyor bakalim belki sadece onlarin oldugu bir yem alip kucuk bir kaba koyacagim ordan yer artik.

Çağdaş bey,

Tankımda başlayan dinoflagellates sebebiyle konunuzu tekrar okurken, artemia çıkarttığınızı ve 5-6 günlük olunca tanka eklediğinizi okudum.

wikipedia'da şöyle bir yazı okudum;

"Yumurtadan çıkan Artemia'lar 24 saat geçirilmeden balıklarınıza vermelisiniz. 24 saat geçince Artemia'lar vücutlarındaki yem depolarını eritirler ve protein miktarları önemli ölçüde azalır."

ve paylaşmak istedim.

Sağlıklı tanklar dileğiyle...

Söylediğiniz doğru Hasan Bey. Ama büyütürken beslerseniz (Planktonla mesela) tekrar besin değeri kazandırmış olursunuz.

Çağdaş Bey, tatlı su akvaryumlarında canlı yem verdiğimiz huni gibi delikli plastik kaplar vardı hatırlarsanız. Onlardan bulabilirseniz az bir bölümü suya girecek şekilde cama monte edebilirsiniz. İçine de kan kurtlarınızı koyabilirsiniz. Böylelikle chelmon yavaş yavaş o kabın içinde yemek olduğunu öğrenir. Oradan yem yediğini iyice kavradıktan sonra farklı besinler koyup alıştırabilirsiniz. O kapların delikleri tanklerin ağızları için küçük ama chelmon gagasını rahatlıkla sokabilir :)

Saygılar

Artemia ları besliyorum evet büyütüp ondan sonra veriyorum. Chelmon içinde dediğiniz gibi birşey bakıyorum sanırım alacağım şimdilik bir midyenin içine koyup kayanın altına sıkıştırıyorum aynı mantık midyenin açıklığından sadece chelmon yiyiyor. Gerçi yellow tang kafasını bir şekil sokup hepsini dışarı çekiyor. Genede baya bir yedi chelmon. Donmuş kankurdu alacaktım bugün gene unuttum artık yarın bir ara.

Çağdaş bey,

Tankımda başlayan dinoflagellates sebebiyle konunuzu tekrar okurken, artemia çıkarttığınızı ve 5-6 günlük olunca tanka eklediğinizi okudum.
Hasan bey elimden bir yardım gelirse söyleyin kötü bir sorun, umarım kayıpsız atlatırsınız. günlüğünüzde resim var mı eminmisiniz dyno olduğuna.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çağdaş Bey,

Sizinkinin neredeyse aynısı. Yine aynı şekilde ucunda baloncuklar var.

Tek fark biraz daha uzun oluşumlar. Bazı noktalarda 10-15 cm kadar büyüyebiliyorlar.

Artemia ları besliyorum evet büyütüp ondan sonra veriyorum. Chelmon içinde dediğiniz gibi birşey bakıyorum sanırım alacağım şimdilik bir midyenin içine koyup kayanın altına sıkıştırıyorum aynı mantık midyenin açıklığından sadece chelmon yiyiyor. Gerçi yellow tang kafasını bir şekil sokup hepsini dışarı çekiyor. Genede baya bir yedi chelmon. Donmuş kankurdu alacaktım bugün gene unuttum artık yarın bir ara.
Aynı sıkıntı bende de var. Midyenin ağzını çok az açıyorum auriganın gagasını sokabileceği kadar fakat sailfinin de ağzı hafif uzantılı olduğundan çekiştirip parçalıyor midyeyi :D Ben artık kalamarı çok ince şeritler halinde kesip elimle tek tek besliyorum auriga'yı, aramızda karşılıklı güven olayını hallettik büyük ölçüde :) Kuru yem yemesine ramak kaldı diyebilirim. Siz de sabırlı davranıp chelmonu böyle beslemeye çalışabilirsiniz. Böylelikle tanglerin chelmon'un yemeğini yemesini engellemiş olursunuz.

Saygılar

Bugun yapilan olcumler:

pH : 8.3

NH4 : 0

Ca : 440

KH : 8,5

Mg : 1260

NO3 : 10

NO2 : 0.05

PO4 : 0

Sıcaklık : 25

Tuz : 1.026

Kum uzerinde lokal bir bolgede hafif bir Cyano baslangici var Chelmonu besleyecegim diye biraz yem olayinin dozu kacti ama zavalliya kimse yemek izni vermiyor ve ac oldugu belli yem oluncada yiyor bakalim bu isi nasil cozecegiz.

Dyno sorunu icin bence en iyi cozum karanlik ve takviye bakteri, sonucta ayni besini kullaniyorlar Dyno ve cyano isikdan da cok destek aliyor boylece avantajli oluyor karanlik ortamda bakteri girerek dengeyi yararli bakteri yonune cekebilirseniz dyno yada cyano kontrol altina alinabiliyor. H2O2 bence cok yararli olmuyor ama bu konuda oldukca cok yazi var kesin bir sonuc yok malesef.

Şu anda iş icabı Kayseri'deyim. Pazar günü temizlemiştim hepsini. Dönüşte göreceğiz bakalım ne durumdalar...

Şu anda iş icabı Kayseri'deyim. Pazar günü temizlemiştim hepsini. Dönüşte göreceğiz bakalım ne durumdalar...
Aslinda dyno ise temizledikten 30-60 dakka sonra eskisi gibi oluyor benimki oyleydi.

O zaman dino olmayabilir. Zira bir kaç kere temizledim ve 3-4 gün sonra tekrardan meydana geldi. O da eskisi kadar değildi.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende o kanatteyim, Dyno oldukca hızlı çoğalıyor ve çok belirgin iplikler oluşturuyor genelde kırmızı renkte yeşil olduğuda oluyor. Dyno cyano ve hatta bazen diatom birbirine çok karıştırılıyor. Ben mikroskopla bakıp emin olduğum halde birçok kişi bendeki sorunun cyano olduğundan çok emindi. Teşhis doğru olmayıncada malesef çok hatalı uygulamalar oluyor. Örneğin cyanoda su değişiminin yararı çok ama dyno varsa su değişimi çok olumsuz etkiliyor ben su değişimi yaptığım zaman aşırı hızlı artıyorlardı.

Bir kaç saat önce eve geldim. Artık eskisi kadar yaygın değiller. Ne ise sanırsam kendiliğinden geçiyor tank oturdukça. İlginiz için teşekkür ederim Çağdaş bey.

Hasan Bey cok sevindim zira cok zor bir problem cok kisi tankini bozuyor bu problem yuzunden tekrar gecmis olsun.

Baliklardan bir iki kare Chelmon icin alinan yemlik basarili gorunuyor.

322894_10151575801557501_1649157788_o.jpg

266083_10151575802782501_597125273_o.jpg

456689_10151575804032501_217517677_o.jpg

201745_10151575804927501_1433348802_o.jpg

459510_10151575805617501_888809465_o.jpg

472038_10151575807227501_1747012896_o.jpg

Vay süper fikir olmuş gerçekten. Yellow Tang'lerin girmesine imkan yok o yemliğe :)

Bu arada sizin yolunuzda ilerliyorum. Şimdi de bubble alg gördüm 4-5 adet :)

Karantina tanki sart ama biz bir tanki donduremiyoruz gerci biraz kucuk kurup tam yapmak lazim ama iste insan dayanamiyor.

Chelmon bugun kuru yeme hamle yapti ama yemeyedevam etmedi bakalim alisacak galiba.

Bugun yapilan olcumler:

pH : 8.2

NH4 : 0

Ca : 440

KH : 8,5

Mg : 1200

NO3 : 10

NO2 : 0.05

PO4 : 0

Sıcaklık : 25

Tuz : 1.026

Konu görüntüleyen kullanıcılar