Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Mg yi yanlış ölçmüş olabilir misiniz? Benim tankta o seviyede Mg ile KH ve Ca değerlerini yükseltmek mümkün olmamıştı da...

Chelmon bugun kuru yeme hamle yapti ama yemeyedevam etmedi bakalim alisacak galiba.

Bahsettiğim delikli yemlik tam olarak buydu Çağdaş Bey :thumbsup: Chelmon için gerçekten işe yarar bir çözüm olacak. Umarım en kısa zamanda kuru yeme alışır ve formuna kavuşur :)

Saygılar

Mg değeri benim hep yüksekti hatta bu düşmüş hali uzun zaman sonra ilk defa Mg girdim. Tuz ile çok alakalı Mg un çoğu tuz ile geliyor benim bildiğim. Benim bir ara 1350-1400 civarı idi hatta yeni aldığım test 1560 gibi bir sey ölçtü hemen başka bir test denedim onla 1300 çıktı.

Chelmon oldukca sevdi bu yemliği yanlız iki günde yellow tang de olayı kaptı kafasını sokabildiği yere kadar sokup çekebildiğini dışarı çekiyor ama Chelmonun evrimsel bir avantajı var tabi :)

1200 yazmışsınız da herhalde 1300 yazacaktınız o zaman :)

Evet haklısınız 3 gün içerisinde bir 1260 birde 1200 ölçtüm test yeni olduğu için hangisi daha doğru bilemedim bundan önce Elos kullanyordum ve hep 1300 1340 arası çıkıyordu bir iki günde Mg nin bukadar oynadığına inanmıyorum o yüzden muhtemelen test farkı bu hafta sonu daha kesin bir fikrim olacak sanırım.

Bugün gene dayanamadım ve bir flame angel aldım. Umarım akibeti diğer iki flame angel gibi olmaz. PS almam gerekirken gene dayanamadım çok güzel balık ne yapayım. Yakında resmini koyarım inşallah.

Flame angel tanka koyduktan yaklaşık 3 saat sonra beyaz benek oldu bu normal birşeymi stres oldukları zaman beyaz benek olabileceklerini biliyorum ama 3 saatte oluşan birşey olduğunu bilmiyordum. Umarım yarına kadar toparlar. Tangler hala biraz sıkıştırıyor ama tankı öğrendi sayılır ve kendini koruyor saklanıyor. Formu oldukca yerinde bir balık umarım bu stresi atlatır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Hayırlı olsun Çağdaş Bey. Tanka yeni eklenen balıklarda stres kaynaklı beyaz benek oluşabiliyor ama ciddi birşey olduğunu düşünmüyorum. Kısa sürede atlatacaktır. Işıklar kapanıp karanlık olduğunda düzelir, sabaha birşeyi kalmaz :)

Saygılar

Çok hızlı çıktığı için bende stres beneği diye düşünüyorum sabah benek göremedim akşam bakalım nasıl olacak.

Bu arada skimmer için biraz öneri istiyorum, bildiğim kadarı ile herkez iki skimmer yerine bir skimmer daha iyi görüşünde, yer sorunu ve fiyat aralığı düşünülürse benim çok opsiyonum yok. Yerim tam olarak 24x37x60 ama buraya yerleştireceğim skimmer sump ve mobilya arasındaki 17 cm lik yerden geçmek zorunda.

öncelik sırası gözetmeden düşündüklerim.

1. tercih hali hazırdaki NAC 7 yanına Tunze 9010 eklemek

2. Skimz SM161

3. Aquabee 2000 li bir bubble mangus sanırım CS180 gibi birşeydi

4. sizin öneriniz

Saçma, ekstra masraf çıkartacak ve uğraştıracak bir çözüm olacak ama belki aklınıza yatar diye fikrimi söylemek isterim. Akvaryumunuzun yakınında yeriniz varsa dışarıya bir sump daha yapın. Taşırmadan inen boruyu bu dışarıdaki sumpa götürün. Protein skimmer'ı da istediğiniz boyutta seçebilirsiniz böylelikle. Sonrasında dışarıdaki sumptan içteki sumpa suyu gönderecek bir kafa motoru yerleştirin. İçerideki sumptan zaten ana tanka suyu basan kafa motorunuz var. Biliyorum mükemmel bir fikir değil ama yeriniz varsa son çare olarak düşünebilirsiniz. Hem belki dolabın içindeki sumpa refigium tarzı birşey yapabilirsiniz.

Saygılar

Bugun yapilan olcumler:
pH : 8.1
NH4 : 0
Ca : 440-480
KH : 8
Mg : 1160-1350
NO3 : 10
NO2 : 0.1
PO4 : 0
Sıcaklık : 25
Tuz : 1.026

Saçma, ekstra masraf çıkartacak ve uğraştıracak bir çözüm olacak ama belki aklınıza yatar diye fikrimi söylemek isterim. Akvaryumunuzun yakınında yeriniz varsa dışarıya bir sump daha yapın. Taşırmadan inen boruyu bu dışarıdaki sumpa götürün. Protein skimmer'ı da istediğiniz boyutta seçebilirsiniz böylelikle. Sonrasında dışarıdaki sumptan içteki sumpa suyu gönderecek bir kafa motoru yerleştirin. İçerideki sumptan zaten ana tanka suyu basan kafa motorunuz var. Biliyorum mükemmel bir fikir değil ama yeriniz varsa son çare olarak düşünebilirsiniz. Hem belki dolabın içindeki sumpa refigium tarzı birşey yapabilirsiniz.
Saygılar
iki sump birbirine baglanmazsa aradaki motor farklarindan kesin tasmalar olacaktir bunu eski tankimda denemis ve oldukca basarisiz olmustum. Sumplari birsekilde direk birbirine baglamak lazim yoksa olacak birsey degil. Ben para biriktirip BK alayim eniyisi :( aslinda forumda birtane BK mini 180 vardi ama satici ile biraz yanlis anlastik yoksa onu almaya baya kararliydim fiyatida cok uygundu neyse belki baska biri satar.

Flame angel sonunda bir iki poz vermeyi kabul etti sağ yüzgecinde biroluşum var koyu renkli sanki birşey yapışmış gibi bir iki gün gözlemleyecegim benekler azalmış yok denecek kadar az.

281652_10151592761282501_2070294741_n.jpg
380652_10151592761712501_1970846415_n.jpg

262778_10151592765552501_1945388490_n.jpg
382062_10151592781227501_1401999604_n.jpg
603172_10151592783697501_255902001_n.jpg

Tunze isbasinda, bir iki saat sirkeli suda calistirdiktan sonra sump a yerlestirdim tahmin ettigimden cok yer kapladi o yuzden biraz degisiklik yapmak zorunda kaldim ama sonunda sigdi. Bir saat kadar sonrada toplamaya basladi ayar gerekecek gibi ama tam nasil yapacagim henuz bilmiyorum hava girisi kontrol edilebiliyor biraz daha acabilirim sanirim. NAC ile karsilastirmali bakalim yan yana nasil olacaklar.
169266_10151597211672501_728195275_o.jpg

416006_10151597211082501_1337620480_o.jpg
266354_10151597221197501_1361508247_o.jpg

Protein skimmer'ınız hayırlı olsun Çağdaş Bey. Bence nacla kıyaslanacak birşey yok, Tunze'nin farkını çok yakında görürsünüz :)

Saygılar

Hava girişini tam açık tutmayın performans düşüşü yaşarsınız.... Y%50 açık konumda olursa performanslı çalışır

Teşekkürler bugün yaklaşık 200-250 ml toplamıştı 24 saat içinde biraz sulu geldi havayı biraz açtım yarın nasıl olacak ona göre kısar ya da açarım diye düşünüyorum. NAC7 henüz 50 ml civarı ve yaklaşık aynı koyulukta. Sanırım olumlu sonuçlar göreceğim bu küçük ama etkili skimmerdan.

3 Yeni test aldim Elos PO4 ve KH PO4 gene 0 cikti KH oldukca zor okumasi olan bir test renk donusumunu tam goremedim sabah gun isiginda tekrarlayacagim. Birde Salifert nitrat testi bununda sonucu oldukca enteresan cok az bir hacim ama verdikleri kap devasa. Okumada cok zorlandim Seachem ile 3-5 TM ile 10-15 arasi cikan Nitrat 50 civari gosterdi pek memnun kalmadim bu testlerden oldukcada pahali testler malesef.

İki adet temizlikçi karides ekledim, Nitrat TM testine göre düşüşte Skimmerlar fena değil Tunze yi ayarlamak biraz zor geldi. Oldukca sulu topluyor havayı biraz açınca toplama tamamen duruyor. Flame angel hayatından oldukca memnun. Tankta ters giden pek birşey yok sadece kum üzerinde yılbaşı süsü olarak bır kırmızılık mevcut. Çoğunluğu cyano sanırım ama dyno geli gelebilirmi diye korkumdan bugün ışıkları kapattım. Yarın yavaş yavaş açacağım.

Bu arada forumda Şeker dozlaması yapan var mı? Yararı zararı tavsiyeler. Bir iki yabancı kaynaktan okudum ama denemeden bir sormak istedim.

:fish:

Konu görüntüleyen kullanıcılar