Keşfet

Cagdason'un Günlüğü

Ben de ışıkları kısmadan, olması gerektiği gibi yakıyorum. Dediğiniz gibi, bakalım ne olacak.

Saygılar

Maşallah, canlılarınızın durumu iyi görünüyor  :thumbsup:

Teşekkürler yanlız ışıklar nedeni ile gen bir hair alge dyno karışımı işbaşında iki üç ayda bir tekrar nükseden bu dyno problemi artık kabaktadı verdi gerçekten. Şimdi bu sorun ile karşılaşan insanlar niçin tankı bozup baştan başlıyorlar daha iyi anlıyorum. En ufak bir dengesizlikte hemen baskın çıkıp tankı elegeçiriyor. Işıkları yavaş yavaş adapte etmeliydim nedense gene acaleci davranıp yeni gelen armatürü eskilerin timerlarına taktım ve aynı süre açtım tabi iki katına çıkan ışık miktarı birhayli fazla geldi.

Yosunların yanısıra mercan büyümeside hızlandı bu iyi bir haber tabi KH tüketimi ikiye katlandı ışıkla doğru orantılı olmasıda ilginç bir raslantı olsa gerek. Bakalım önümüzdeki haftaya kadar düzelmez ise gene iki üç gün karanlık arkasından kademeli artış bizi bekliyor birde bakteri kültürü bulabilsem.

Tankımın doğum günü, bugün su eklemeye başlamıştım tam bir yıl önce :)

Nice senelere diyelim o zaman :party2:

Nice senelere :party2:   :party2:   :clap:   :clap:   :clap:

Mumları söndürsün diye ışıkları kapattım iki gündür kapalı :) Gene dayanamadım bu yosun sorununa, ışıkları yavaş yavaş açmalıydım bakalım bugünden itibaren açıyoruz tekrar. 

Mumları söndürsün diye ışıkları kapattım iki gündür kapalı :thumbsup:

Gene dayanamadım bu yosun sorununa, ışıkları yavaş yavaş açmalıydım bakalım bugünden itibaren açıyoruz tekrar. 
İnşallah bu sefer temelli kurtulursun yosundan 1ci yaşın uguruna :thumbsup:

Moderatör tarafında düzenlendi:
Valla dyno mudur nedir illet birşeymiş düşman başına insanı hobiden soğutuyor. Bakalım herseferinde yanlış yaptığım birşeyi öğreniyorum. 

Kesinlikle canlılara eziyet etmeden öğrenebilsek en iyisi tabi ama işte bazen olmuyor. 

Dyno nasıl ortaya çıkıyor, hobiden nasıl soğutuyor, neler oluyor bu bakteri ortaya çıkınca. Biraz daha açıklar mısınız Çağdaş hocam

Dyno tekhücreli fotosentetik bir canlı. Akvaryumda dengeler bozulduğunda yararlı bakteriler yerine çoğalıyor ve bakterilerin büyümesi için gerekli olan besini tüketiyor böylece üredikce yararlı bakterilerin sayısı azalıyor ve sonuç olarak bir yerden sonra tankınızın dengesi iyice bozuluyor. Görüntü olarak pek hoş olmayan kırmızıya yakın koyu kahverengi bir rengi var kumun mercanların ve kayalkarın üzerini kaplıyuor bazı mercanların açılmasını engelliyor ve öldürüyor. Yok etmek pek mümkün değil her tankta olan bir canlı ama kontrol altında sorun yaratmıyor. Fotosentetik olduğu için ışıkların azaltılması bir yere kadar işe yarıyor ama başka yollarda gerekiyor tankı normale çevirmek için. Kendi tankımdan eski bir iki resim ekleyeyim durum şımdi çok çok iyi ama bende paronaya başladı bir havakabarcığı görünce hemen bu görüntüler aklıma geliyor ve ışıkları kapatıp müdahaleye başlıyorum.

289929_10151223408012501_529085307_o.jpg
339493_10151265155247501_2019011113_o.jpg
291557_10151265159537501_1623021405_o.jpg

Şimdilerde hafifi bir kahverengi ya da bir iki hava kabarcığı dediğim gibi müdahale etmeye yönlendiriyor beni.

Bugün yapılan ölçümler:
pH : 8,4
NH4 : 0
Ca : 420
KH :8
Mg : 1200
NO3 : 5-10
NO2 : 0.02
PO4 : 0.01
Sıcaklık : 25
Tuz : 1.024

anladım hocam teşekürediyorum bilgiler için

Dyno ugraşması zor ama sizde şuan yok diye biliyorum Çagdaş bey

Benim anladığım bu illet her tankta var, sadece baskınlık olayı denge altında. Bende uzun süre tekrar çıkmadı taki ışıkları güçlendirene kadar. İki hafta önce yeni ışık aldım 3 günde tankta yeşil yosun ve dyno başladı gene. Işıkları azalttım beslemeyi azalttım şu anda herşey yolunda bakteri kültürü eklemek lazım aslında ama istediğim kültürü bulamadım. 

Hafta sonu yeni resim eklerim bir ara birde video çekmek istiyorum aslında bakalım. 

İki gün önce su tamamlama için kullandığım bidonda yüksek nitrat olduğunu farkettim suyu tamamen boşalltım temizledim, sonra iki günde tekrar doldurdum yaklaşık 120 lt su ile. Dün gece nitrat ölçtüm gene 10 civarı çıktı şüpelenip RO çıkışını ölçtüm 0. Sizce sebep ne olabilir. Bugün 20lt yi başka bir kaba koyup aynı yere koydum motoruda içine ekledim bakalım yarın ne olacak bu sudada nitrat çıkacakmı belki motor üzerinde birşey büyüdü gerçi onuda yıkamıştım ama anlayamadım birtürlü. 

Çagdaş bey moyor içinde çalışrken baktıysanız manyetik alandan etkilenir çünkü bendede oldu tesadüf eseri sorunu buldum

Nasıl yani suyu alıp dışarda test yapıyorum manyetik alan nasıl etkiliyor elektronik bir test değil ki yaptığım. 

Konu görüntüleyen kullanıcılar