Keşfet

Cam çatlak

ayrancı

Yeni Üye
Ad Soyad
Erhan
Arkafaşlar 2. El aldığım tankın yan camını yosunlarını temizledikten sonra 8-10 cm lik çatlak farkettim tırnakla kazımaya kalktım leke diye malesef değilmiş 60x60x60 ölçüler bende hwr iki tarafa işaret koydum ilerleme olacakmı diye ancak bunu nasıl tamir edebilirim 

Ekli dosyayı görüntüle 47379

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çatlak camın malesef tamiri olmuyor. Tankı boşaltıp camı değiştirmelisiniz. Yada alternatif olarak görselliği çok bozacak olan çatlak cam bantları var ondan yapıştırabilirsiniz.

Bant ı yeni duydum açıkçası,benim aklıma ilk önce üzerine kaliteli bir japon yapıştırıcısı ve tam akvaryum boyunda (6x60cm 8 mm )cam kestirdim ve kaliteli bir silikonla oraya yapıştırmayı düşünüyorum açıkçası ,bantı araştırdım bulamadım açıkçası.

Araştırırken sıvı reçine diye bir şey gördüm ,cam tamirinde kullanılıyormuş?

Sanırım hiç kimse cam tamirine gitmeyip kesin çözüm yenisini yaptırmak diye düşünüyor?Benim o imkanım yok ben sadece formda bu konuya pratik bir çözüm için sıvı reçine -japon yapıştırıce veya bant olabilirmi diye öğrenmek istiyorum.

çizik olmasın o çatlaksa riskli ne foto ekleyebilirseniz daha iyi olur

reçine araç camı tamirlerinde kullanılıyor ama düşündüğünüz gibi üstten sürünce onaracak birşey değil zor bir uygulaması var... Koyduğun çizgiyi takip et, muhtemelen bir süre genişlemiyor gibi gelecek, sonrasında bir günde hızlı bir şekilde uzamış olacak çatlak, geçmiş tecrübelerim bu şekilde... Riskli bir durum cam çatlağı dikkat edin derim...

Çok teşekkürler ,şu an sadece işaret koydum izliyorum ve acil olarak silikon ve dediğim ebatlarda cam kestirdim,en olmadı görselliği bir kenara bırakıp silikonla o camı yapıştıracağım ,ilk başta kaliteli japon yapıştırıcısı ile üzerine geçsem diyorum?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Sanırım asansörde çizildi,şu an herhangibir ilerleme yok ,ilk aklıma epoksi geldi şırınga ile ama o da daha sonra sararıyor dediler,japon deneyebilirmiyim fırça ile sürüp acaba?

cam silikonla üstüne en kısa zamandada yeni akvaryuma geç, ama busefer asansörde çizmeyen birilerinden al akvaryumu

bende öyle yapmayı düşündüm açıkçası,ilk önce japonla üzerinden geçip,çam ve silikonla yapıştırıp beklemek. 

camınız çatlak değilki niye endişe ediyorsunuz sizin camınız çizilmiş o cam çatlak olsa şimdiye kadar çoktan çatlak yerinden su kaçırırdı

:thumbsup:  teşekkür ederim içim rahatladı açıkçası,telaşçı bir insan olduğumdan oraya cam bile kestirdim üsüne yapıştırayım diye ,Çınar bey teşekkür ederim dostum

Konu görüntüleyen kullanıcılar