Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
zararsız podlar
Döngü habercisi diyorum onlara belirli süre sonra kendiliğinden geçer balık ve torch vb canlılara yem olurlar kendi tankımda örümcek ağı gibi ağlarla geziniyorlar daha zararını görmedim
1 ay oldu kuralı kahverengimsi bir uzayan ipek bocegi ipeği gibi torch a falan takiliyor dedim torch uretiyor heralde ama siz simdi bunu diyince oraya yordum
Dragonet baliginin ana besin yemi copepod ve amfipoddur baska birsürü canli var mercan ve anemon ornek flowers anemone toch ~ hummer belirli basli iri tentekullu canlilar lpslerin bagzilarinin sert kisimlarina yuva yapabiliyorlar pod dondurulmus yem olarak bile satin alinan bir canli mercan yemi ve balik yemi olarak
Tekrardan merhaba bunlar bakteri feederdan sonra iyicene cogaldilar resmen akvaryum icinde toz gibi geziniyorlar suda bunlari nasil yok edicem kontrolden ciktilar
Mandarin alın hepsini bitirsin yanliz pod kalmazsa tankta mandarin acliktan ölur ama sizin tankta pod bitmez sanirim bitersede eski tanki olan birine verirsiniz mandarini
Ana sayfaya aslinda direk bu beyaz camda gezen podlari eklemek lazim. Ben de dahil yeni baslayan heskes mi sorar ayni seyi :55ac42cc13b78_EmojiSmiley-03: birden cogalip sariyorlar heryeri korkutucu oluyor. Cogaldiktan 1 ay sonra falan azaliyor hatta yok oluyorlar. Yanlis hatirlamiyorsam mushroomlarda siyah noktalara sebep oluyorlardi bunlar. Ama 1-2 aya tamamen yok olduklari icin problem degiller. Bunlara guvenip mandarin almayin yari yolda kalirsiniz
?mandarinler icin anladigim kadariyla buyuk podlar lazim bunlar olmaz gibi ama bir yandan da balinalarin bile besininde bulunan bir canli cok arafta kaldim ama genede mandarin bakilcagini dusunmuyorum bunlarla cunku dedigin gibi alper surekliligi olmuyor bir azalip bir artiyorlar.besinlerini dısardan aldiklari icin bakteri feeder girdigimde cogaliyor kestigimde azaliyor ama azalmasi zaman alsada olmaz diye dusunuyorum.bakteri feeder da dokemiyorum bunlar yuzunden nitratim yukseldi ?biraz daha direnip galiba suyu beyazlatana kadar feeder dokcem ?
[emoji3]bnde de pod yok ki sayiyla var sebebi akvaryumu sifirladim bugun mercanlari kayalardan sökerken lav.kayalarinn icinde 2 tane pod buldum ama farkli sekildeydi yassı ve neredeyse butun etrafi ayklarla dolu .zamanla olusur bnde de yok saniyordum ama varmiş lav kayalarinda olmadi saniyordum ama girmisler iclerne olusmus
SM-N900 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Tankiniz ne kadarlik bilmiyorum ama bir kac ay ini doldurmus ise gece isiklari kaptiktan bir kac saat sonra isiklari acip dikkatlice cama kayalara kuma balin bakin podlari gorceksiniz