Keşfet

Camları temizleme

berk111

Yeni Üye
Ad Soyad
Berk
Herkese merhaba.

1 aylık tankım yaklaşık olarak 10-15 gündür diatomda. Daha doğrusu artık geçiriyor sanırım kum üzerindekiler %80 yok oldu conchlar sayesinde sanırsam. Camlardaki o koyu renk ise azda olsa acik renge bıraktı kendini fakat yinede yan ve arka cam içi göstermeyecek kadar kaplanmış durumda. On cami elimle temizledim ama o bile %70 temizlendi hala yeşil tabaka var. Sorum şudur. Bunları nasıl tam çıkarabilirim. Magnetli cam temizlemelere güvenmiyorum eski akvaryumumda çizmişti camları bide komple extra clear oldugu icin daha kolay çizilir diye korkuyorum bilinen farklı bir yol varmi ? Yumuşak dış fırçası olabilir veya başka birşey. 

Tirnakla geçiyor fakat parmak baskısıyla pek bırakmıyor kendini. O nedenle hepsini de oyle kazımak zor olacaktır. 

Tesekkurler. :)  

Mag float jiletli çizmiyor tabii jileti yamulmadıysa

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Merhaba,

Bir tane maket bıçağının bıçağını çıkartın. yeni olursa çok iyi olur, yaklaşık 30 derece açı ile camdan bütün yosunları kazıyabilirsiniz. Ben dip tarafta oluşanlar için öyle yapıyorum. Gayet temiz ve sorunsuz oluyor.

SELAM

banyo permatiği şu mavi olan ağzındaki plastik kısımı tırnak keseceği ile kesip kullanmak en iyisi ..

camlarda çizilme olmuyor dip kısımlar rahat temizleniyor..

Bu ürünü kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum ve memnunum. 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Herkese teşekkürler yorumlar icin. 

Elimdeki en pratik yöntemi denedim; yanı kredi kartı ile kazıdım büyük bir cogunlugu. Hemen hemen çoğu şeyi alıyor cok ince noktalar kalıyor onlarda karttan karta değişir belki :)  

Bu ürünü kullanabilirsiniz. Ben kullanıyorum ve memnunum. 

Bu önerdiğiniz ürünü de ilerisi icin düşünüyorum tesekkurler. :)  

Bu urunede bakabilirsiniz. Jilet haricinde plastik ucta var.

Mobil cihazdan yazıldı yazım kusurları affola.

Tekrardan merhaba. Ayrı bir konu açmak istemedim o nedenle ayni konu oldugu icin burdan sormak istedim. 

Cam sileceği aldım henüz elime ulaşmadı. Geldiği zaman diatomdan yosuna dönüşen kalıntılar özellikle yan ve arka camda cok yoğun olarak var. Bunları direk olarak kaldırmak doğru mu tank baya bulanıyor. Gecen sefer ilk çıkış noktasına elyaf koymuştum böylece hem Sumpta birikmesin hemde ps yi zorlayıp alttaki süngeri doldurmasın diye. ( elyaf koyunca sanki suyun içinde ufak beyaz seyler uçuşuyor belkı ilk kullandığım içindir bu normal mi ? ) 

veya böyle birşey yapmaya gerek Yok mu ? 

Yosun fazla olduğu icin yan cami birgun 

arka camı birgun temizlemek mi gerekir ? 

Ve son sorum da yan taraf akrilik oldugu icin yosun kendini belli etmiyor fakat belli olmuyor diye temizlememek doğru mu burdan yayılır mi veya daha sonra tehlikeli yosun tiplerine dönüşür mü ? 

Yada rahatsız etmediği icin doğal oluşum oldugu icin kalması mi uygundur ? 

Tesekkurler :)  

Merhaba

Bende de aynı sorunlar var ben sadece ön camı temizliyorum.Arka ve yan camlara dokunmuyorum daha doğal olduğunu düşünüyorum ve balıkların hem camda yansımalarını görmemeleri hemde dışarıyı görememeleri ve bu sayede stres oranını azalttığını düşünüyorum.Ama 3 günde bir ön camı temizlemezsem içeriyi görmemi engelleyecek seviyeye çıkıyor.Ben kendi sorunumun uzun ışıklandırmadan kaynaklandığını düşünüyorum(2adet t5 12 saat aynıyor+4 saatinde 6 t5 yanıyor, malesef timer alamadım henüz)Sizde ışıklandırma süresi nedir ?

3 günde içeriyi göremeyecek kadar yosun yapması normal değil, ya aşırı yemleme yada nori falan veriyorsunuz, ben nori kullanmıyorum suyu fena halde bozuyor. birde balıklar kendi yansımalarını içerideyken camlara bakınca görmezler, bunun için ayna koymanız lazım, ama siz dışarıdayken yan camlarda doğru açıyla baktığında balıkları çift görebilirsiniz suyun kırılma indisi farkından dolayı..

yosunlanma için kriter 1 haftada içeriyi kısmen görmeyecek kadar olmalı bence

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benimki şimdilik sıradan led. 10 günde de o kadar yosun kaplamıyor sadece bulu olmayacak kadardır. İçerisi gözükmeyecek kadar degil. 

Aparaj aldım yukarıda önerilen. Fakat garip geldi bana hicbisey temizlemedi doğru düzgün jiletli diye aldım oda ince metal gibi geldi. Ya ben düzgün acı ile silemedim yada ürün kotu bilmiyorum. Birde metal olunca çokda sürmek istemiyorum çizer talan diye garip sesler çıkıyor Cunku değdirdikce. 

Scooter Blennynin cam kenarına gelip kabarmasını ben kendi yansımasını gördüğünden dolayı olduğunu düşünüyorum.

Bende kahverengi yosunları scotch bright tarzı yumuşak bir bez ile temizliyorum.Dibe yakın yerlerde yeşil nokta şeklinde oluşan yosunlar için ara ara kredi kartı ile yapıyorum.

İçerisi gözükmeyecek kadar ağır bir yosunlaşma değil ama süngeri değdirdiğinde aradaki fark gözükecek kadar bir yosunlanma oluyor.Çok ağır bir yosunlanma olsa zaten arka ve yan camlardan şimdiye 3-4 aylık dönemde içerisinin yandan hiç gözükmemesi lazım.Yan ve arka camlardaki yosun oluşumu ön camdan daha az pek anlam veremiyorum zaten :)  Ön camı sürekli temizlediğim için hızlı bir yosunlanma mı oluyor acaba,daha sonrasında yosunlanma yavaşlıyor yada kalıcı olmuyor ölmeye başlıyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar