Keşfet

Canavar Damsellar ..

TURKUAZ

Yeni Üye
Ad Soyad
BÜLENT KOÇ
Siz siz olun Damsel balıkların görselliklerine ve akvaryumcuda size masum bakışlarına ve oyuncu oluşuna  aldanıp tankınıza koymayın..

hayatınızın hatası olur

onlardan sonra tanka gelen balık düşman olur harap edilir 

sürekli mercan ve kaya altlarında mağara açılıp kum etrafa sıçratılır..

Ve akvaryumda en son kalan kayayı alıp çıkarmadan yakalamanız imkansız.. yani tüm dekor bozulmalı ..

yem attığınızda deli gibi saldırıp diğer balıkları ürküterek yemek yeme alışkanlığı var

yani demek istediğim onların muhteşem renk ve görselleri sizi yanıltmasın

Onlar tam bir pitbull fish..

:) Damsellar konusunda bende aynı seylerı soyleyebilirim Hatta  Abudefduf ekledım 2 hafta once ama acayip pismanım tür olarak damsellardan olmasada cok sıkıntılı palyaco ve kendınden ufak balıkları öldürüyor. 

Merhaba tankımı ilk kurduğumda toplu olarak aldığım balıklaran bir tanesi damseldi tanka koymamak için 2 hafta sumpta tutum sonra haline üzülüp tanka koydum. O günden buyana beslediğim damsel imin cinsini tam olarak bilmiyorum ama daha tankta hiç yaramaz bir hareketini görmedim. Sadece elimi suya soktuğumda arada gelip benim kolumu ısırıyor okadar ☺️ 

Sanırım türü ile alakalı bir durum bendede bir kaç tür var ( genelde hep ilk kurulumda konur hiçde hastalanmazlar :))

hepsi aynı değil ama geneli agresif balıklar çok bölgeciler hatta kendi aralarında bile çok kavgacılar..

yeni gelen balığı kabüllenmeleri çok zor ve en kötüsü üreme iç güdüsü ile mağaralar kazıp kumu tepelemeleri

Konu görüntüleyen kullanıcılar