Keşfet

Canlı girişi hakkında

Atiemre

Yeni Üye
Ad Soyad
Emre Erdas
Arkadaşlar merhaba,

55x50x40 yeni bir tank kurdum.

Tankım kurulum tarihi 15.09.2020. Bakteri kültürü girmedim, bunun yerine bemiks ampül kırdım 1 adet. Birkaç sorum olacak yardımcı olabilirseniz sevinirim

1-Tankta kahverengi oluşumlar başladı, resimlerde tam belli olmayabilir. Elimde aquareef pro s var bunu kullanmam sorun teşkil eder mi?

2- Tankı kuralı bir ay oldu ve artık canlı girişi yapılabilir mi?

3-Su değişimi hiç yapmadım canlı girmeden yapmama gerek var mı?

4- Sumpta herhangi bir filtre malzemesine gerek var mı? Var ise filtre malzemesi olarak ne kullanmalıyım?

5- Anadolu yakasında canlı temin edebileceğim yer tavsiye edebilirmisiniz?

Ekli dosyayı görüntüle 61846

Ekli dosyayı görüntüle 61847

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba. Anadolu tarafinda Uskudar - Fishland, oranin birkac dakika ilerisinde Uskudar Pet Center ve Kozyatagi taraflarinda Ekstrem Akvaryum (sosyal medya hesaplarindan canli sattiklarini gormustum gitmedim) var.

Kayalarında belli oradan açık yeşil ve kahverengileşmesi gerekiyor aynı zamanda akvaryum camının da. Diatom biraz böyle belli ediyor kendisini. Ama olacak diye de birşey yok. Canlı girişi öncesi temel testleri yapmanızı tavsiye ederim. Amonyak, nitrit, nitrat ve sonrasında fosfat. Bu değerler sorunsuz ise özellikle amonyak ve nitrit canlı girişi yapabilirsiniz. Canlı girişi konusunda aceleci olmamanız gerekir. Daha sağlam counch,snail ya da percula türleri olabilir. 

1-C ) bakteri kültürünü kullanabilirsiniz. Hatta elinizdeki başlangıç için önerilen bir kültür mutlaka kullanın bence. 

2-C ) testlerin sonucundan buna karar verebilirsiniz.

3-C ) değerleriniz iyiyse su değişim yapmak bence gerekli değil.

4-C ) Sumpta olabildiğince birikinti yapmama özen gösterin. Ps sonrasında sera siporax koyabilirsiniz filitreli bir torbanın içerisine böylece bakteriler için daha geniş alanlar elde edersiniz.

Kayalarında belli oradan açık yeşil ve kahverengileşmesi gerekiyor aynı zamanda akvaryum camının da. Diatom biraz böyle belli ediyor kendisini. Ama olacak diye de birşey yok. Canlı girişi öncesi temel testleri yapmanızı tavsiye ederim. Amonyak, nitrit, nitrat ve sonrasında fosfat. Bu değerler sorunsuz ise özellikle amonyak ve nitrit canlı girişi yapabilirsiniz. Canlı girişi konusunda aceleci olmamanız gerekir. Daha sağlam counch,snail ya da percula türleri olabilir. 

1-C ) bakteri kültürünü kullanabilirsiniz. Hatta elinizdeki başlangıç için önerilen bir kültür mutlaka kullanın bence. 

2-C ) testlerin sonucundan buna karar verebilirsiniz.

3-C ) değerleriniz iyiyse su değişim yapmak bence gerekli değil.

4-C ) Sumpta olabildiğince birikinti yapmama özen gösterin. Ps sonrasında sera siporax koyabilirsiniz filitreli bir torbanın içerisine böylece bakteriler için daha geniş alanlar elde edersiniz.
Çok açıklayıcı cevaplar teşekkür ederim

Konu görüntüleyen kullanıcılar