Keşfet

Canlı Kaya Canlıları Ölüyor

befalcon

Yeni Üye
Ad Soyad
Sinan
Selamlar,

35x35x35 42 litre nano ile Cuma günü kuruluma başladım. Tuz ve Ro su karıştıktan sonra(Tuzluluk 1024) kumu(Reeflowers White Sand) ekledim. 2 gün boş döndükten sonra Akvaryumcudan aldığım canlı kayaları ekledim. Birkaç saat sonra camda minik beyaz bir deniz yıldızı gördüm. Yukarıya doğru tırmanışa geçmiş adeta kaçmaya çalışıyordu. Hedefe varamadan düştü taşın altına girdi. Ertesi akşam kumun üzerinde birçok yılan deniz yıldızının ölmüş olarak bir bölgede toplandığını gördüm. Suyun üstünde camın kenarında hafif köpüklenme vardı. Herhangi bir test edinmediğim için bunun ölen canlılar yüzünden amonyak patlaması olabileceğini düşünerek hemen 5 litre su değişimi yaptım. PS yok. Gün aşırı Aquaforest Bio s 1 damla ve diğer günlerde Reeflowers Bacteria feeder giriyorum. Öylece bırakayım mı yoksa sil baştan mı yapayım bilemiyorum.

Yardım edeceklere şimdiden teşekkürler.

Bence devam edin zamanla oturur hersey ama ps niye yok öncelikle onu edinin. Oksijen önemli.

GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

PS balık olmadan gerek yok diye okumuştum. Şimdilik şelale filtre var sadece karbon süngerli. Bir de yüzeye doğru döndürdüğüm dalga motoru. Tüp kurtları var minik minik, onlar da sıkıntı yok.

Gercek canli kaya koyduysan ps gerekir. Kayayi sonradan canlandiracaksan ps sonravkonulsa da olur. Bir an once bir ps edinmeni oneririm. Onun disinda su degisimini azaltarak devam etmelisin

2 gün az süre suyunuz tam oturmamış olabilir. Canlı kaya ile gelen yıldızlar filan sizin akvaryumdaki ph ve tuzluluk değerlerine uyum sağlamamış sanırım. Canlı eklemeden 4-8 hafta bekleyin diyorlar...

Sinan Bey selamlar,

Ben de akvaryumumu yeni kurdum, kurmadan önce kayalarım 50 ile 70 litrelik kasalarda kürlendi. Hatta son 20 gün kadar içine mercan da vardı. PS destekli kürlediğim için hiçbir sorunla karşılaşmadım. PS'nin topladıklarını görünce tuzlu su akvaryumunda olmazsa olmaz olduğunu anladım. Hem oksijenlenmesi açısından hem de topladıkları açısından sanırım sorununuz Protein skimmer olmaması.

Ek olarak, kayaları akvaryuma aktarırken mercanları, salyangozları, volcano yıldızımı ve bazı ufak kayaları 2 gün kadar 20 lt'lik kovalarda bekletmek zorunda kaldım. canlıların olduğu kovada ısıtıcı ve ufak bir kafa motoru ile yüzey dalgası vardı. hiçbir kayıp yaşamadım. Ancak ufak kayaların olduğu kovada su hariç birşey yoktu, o kovada birsürü ölü pod ve siyah tüylü yılan denziyıldızları ölüsü çıktı.

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar