Keşfet

Canlı Kaya Temizliği

Ad Soyad
Zafer Mehmet Akif
İyi günler. Elimde yaklaşık 5 kg canlı kaya var. Kayalar yaklaşık 2 sene önceye kadar tuzlu suda kullanılıyordu. Ancak akvaryumu tatlı suya çevirmek zorunda kalınca kayaları akvaryumdan çıkarmadık.Daha sonra 2 sene kadar japon balığı akvaryumunda durdular ve aşırı derecede yosunlandılar. Birkaç ay kadar önce ise akvaryumu tekrar tuzlu suya çevirdim ve bu kayaları da çıkardım. Kayalar birkaç gün kuru şekilde beklediler. Daha sonra tuzlu su dolu bir kovaya yerleştirdim ve dalga motoru çalıştırdım. 2 haftadır bu şekilde kovada duruyorlar. Şimdi ise sorum şu;

Kayaları tekrar deniz akvaryumuna koymak için ne yapmam gerekir? 

Ben olsam kayaları dalga motoru çalıştırarak birkaç gün çamaşır suyu ve tuz ruhuyla beraber döndürürüm. Daha sonra çeşmenin altında iyice durulayıp iki gün boyunca tatlı suyla döndürürüm. Sonra suyu değiştirip iki gün boyunca da r.o. dan geçen suyla döndürüp akvaryuma yerleştiririm. Dikkat edilecek nokta ilk turdan kimyasal kalmaması ve kayadaki tüm canlılığın yok olması. 

Merhaba Cihan Bey. Kayaları birkaç gün önce araba yıkama yerine götürüp basınçlı suyla yıkadık. Bu süreçte hiçbir kimyasal müdahalede bulunmadık. Ardından bir gün boyunca tuzlu suda bekletip akvaryuma yerleştirdik. Çamaşır suyu ve tuz ruhu ile bekletmenin çok doğru olacağını sanmıyorum çünkü kayaların uzun vadede de canlı barındırmasını önleyecektir

Eyvallah. Amaç kayadaki tüm canlılığı yok etmekse kimsayasal işlem illaki şart. Kalıntılar da üç tur yerine beş tur ro ile yok olup gidecektir. 

Suyla birkaç sefer çevirme işlemi yapıldı. Kimyasal işlem yapılırsa ve kaya zamanla bunu salgılamaya başlarsa tanka da bulaştırabilir. Bu sebeple herhangi bir kimyasal kullanılmadı.

Konu görüntüleyen kullanıcılar