Keşfet

Canlı kaya

Murat34

Yeni Üye
Işıklar kapatigimda kayalarin icinde pembe kurdular cikiyor sorum şu bu kurdular ne işe yara ve zarari olur mu yeni başlıyorum bi haftalik tank

Kurulumunuz hayırlı olsun, bende yeni sayılırım. Kayalarınızın içinden çıkan kurtlar, pembe renkli dediğinizden dolayı tahminimce 'Bristle Worm'. Google'dan aratıp teyit edebilirsiniz. Bir çok hobiciye ve kaynağa göre zararsız, yem artıklarını vesaireyi gece temizlerler. Leş yiyicilerdir. Bu bakımdan işlevsel canlılardır. Yinede çok fazla üremelerini kontrol altında tutmakta fayda var.

Üremelerini durumak icin ne yapmalıyım mesala 

Üremelerini durumak icin ne yapmalıyım mesala 
Tekrar ederek söylüyorum, tecrübeler değil, araştırmalarım sonucunda edindiğim bilgileri paylaşıyorum. Doğal avcılarını akvaryumda barındırarak ya da geceleri dışarı çıkanları manuel olarak alıp atarak kontrol altında tutabilirsiniz. Elinizle dokunmayın, kaşıntı ve kızarıklık gibi durumlara yol açabiliyor. Akvaryum maşası/cımbızı ile toplayın, ille de toplayacam diyorsanız. Gündüzleri göremezsiniz, gece ışıklar kapanınca çıkarlar. Sizi rahatsız edeceğini ve kontrolden çıkan bir nufusa ulaşacaklarını sanmıyorum. Dediğim gibi yem artıkları ve balık ölülerini temizlediklerinden akvaryumda bulunmaları yararlı olacaktır. 

boksör karedes alın 

Konu görüntüleyen kullanıcılar