Keşfet

Canlı Kayalarla Gelen Bilinmeyen Canlılar (Resimli)

Berthellina sp.

img1096yw7.jpg

Bu copepodlardan bende de bol bol var. aynen Selim bey'in dediği gibi bir anda 1000 tanesi akvaryumu sarıyor, 3 gün sonra 10 tanesini zor görüyorum. sonraki hafta yine 1000 taneyi geçiyor. ömrü kelebek kadar mıdır nedir..

bir de bol bol beyaz toplu iğne büyüklüğünde yumurtalar var. sanırsam 20 günlük hatch (türkçesini unuttum züppeliğimden değil:) ) süresi var.

20 gün sonra yok oluyorlar.. ya da bir canlıya dönüşüyorlar..

nudibranch tritoniopsis

Leatherları yiyen birtür çok hızlı bir şekilde çoğalıyolar bir kaç gün içinde orta büyüklükte bir leatherı tamamen bitirebiliyolar. Günlük olarak leatherıın üstündekiler temizlenmeli birde bunlarla mücadelede sixline wrasse in büyük katkısı oluyor

[SIZE=12pt] [/SIZE]ne ilginç canlılar yaw bunlar bu çiyanlardan dalışlarda korkuyorum palet vurunca havalanıyolar nolur nolmaz diye :) paylaşım için teşekkürler
default_tongue%20(1).gif

Star Polyp kayası ile gelen canlının ne olduğu konusunda fikri olan var mı acaba?

iki adet ters huni yi andırıyor. saydam ve üzerinde hafif pembemsilikler var. uçdaki boru kısmı bazı zamanlarda kapıyor ve tekrar açıyor. Uç kısmı tam düz değil. Star polypler açılıyor bir sorun oluşturmuyor.

spa03362gn0.jpg

Süngere benziyor :)

:) yok sünger değil çünkü ağzı zaman zaman açılıp kapanıyor bir çeşit worm ya da polyp olsa gerek ama?

Tunicate türü suyu süzen bir canlı. Bende de 100 lerce var kayaların ışık almayan yerlerinde. Bendekiler turuncu, açık pembe arası bir renkteler. Saydam olanlardan da var ama az.

[Kıllı kurt: Herhangi bir zararı yoktur. Kumu karıştırması ve artıkları yemesi açısından yararlıdır.

resim11044cu.jpg

(kumun içindeki kırmızı kurtlar)

Merhaba bu kıllı kurtlar sadece kumda mı dolaşır ? yoksa kayalarda da ikamet ederler mi ?

Dün gece uyandığımda ışığı açıp bir baktım ve kayaların bazılarının üstünde dolaşan, küçük kırmızı buna benzer hayvanlar gördüm, merak ettiğim bunların kıllı kurt mu yoksa bristleworm yavruları mı? olup olmadığı ?

Canlılar, gönderdiğiniz resimdekilerle aynı, fakat bir tanesi (biraz diğerlerinden uzun olan) kenarlarından minik tüyler çıkıyormuş gibi görünüyordu.

Tahmini ebatları, 2-3 , 3-4 cm uzunluğunda 1mm den az genişliğinde diyebiliriz...

Eğer yavru bristleworm iseler, bunları hangi canlı temizler ?

Saygılarımla,

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bristle worm zaten kıllı kurtun ingilizcesi. Kumda olmak zorunda değil, çoğu zaman kayalarda görülür. Bunlar bir bakıma yararlı canlılar, öldürmenize gerek yok.

Bristle worm zaten kıllı kurtun ingilizcesi. Kumda olmak zorunda değil, çoğu zaman kayalarda görülür. Bunlar bir bakıma yararlı canlılar, öldürmenize gerek yok.
:unsure: Pardon ben yanlış yazmışım, bristleworm değil de çiyan diyecektim,

bunların çiyan yavrusu olma ihtimali var mı ? varsa deniz çiyanını yiyecek canlı türü nedir? diye düzeltiim en iyisi :rolleyes:

Sanmıyorum, büyük ihtimalle kıllı kurttur.

Sanmıyorum, büyük ihtimalle kıllı kurttur.
Sağ olun içim rahatladı.

Yalnız bunlar zaman içinde biraz büyümeye başlarsa yani çiyan iseler, çok büyümeden çiyanları yiyen canlı bildiğiniz ne var acaba ?

Teşekkürler...

Çiyan değiller ve büyüyebilirler bir zararları yoktur. Yine de bunları yiyecek bir canlıda ısrar ederseniz; Dottybackler ve boxing shrimpler yiyor diye biliyorum.

Çiyan değiller ve büyüyebilirler bir zararları yoktur. Yine de bunları yiyecek bir canlıda ısrar ederseniz; Dottybackler ve boxing shrimpler yiyor diye biliyorum.
Teşekkürler ilginize, :)

Mevcut personelimiz arasında dottyback te , boxing shrimp de var, ayrıca arc eye hawk,

Sanırım genelde pod ları götürüyor arkadaşlar, pek yem yemezler çünkü kendileri :)

Bu arada çiyanlar için ne yapmak gerekiyordu, bilgi açısından sorsam ?

Büyürse toplamaya çalışıyorduk galiba, küçük haldeyken çiyanla beslenen canlı var mıydı acaba ?

bu linkteki ve aşşağı doğru 3. bölümün 2. sırasındaki beyaz ve ortası yuvarlak ağızlı gibi ve kolları tırtıklı canlıdan var akvaryumumda aşşağıdaki ingilizce bilgisi var aradım ama türkçe bulamadım. İyimidir? Kötümüdür?

These Brittle Starfish will not exceed 1.5" in growth. I've seen them come in various colors, black & striped, brown, tan, and white. If you look closely in refugium you'll see them in the rockwork, the substrate and even the macro algae. They can be quite small, and can inhabit the display tank as well. They eat detritus and are excellent sand sifters. Reef-safe

Denizyıldızı resimdeki canlınız.

Eğer kollar düzse serpentstar, tüylüyse brittlestar'dır. Yararlı bir canlı

Konu görüntüleyen kullanıcılar