Keşfet

Canlı Kayalarla Gelen Bilinmeyen Canlılar (Resimli)

tam net göremedim ama tırtıklı gibi kolları var. şu andada bir yerde saklanmış görünmüyo...

Hiçbir zararı yok kendilerinin.

Bilgi için teşekkürler...

Bende de 2 tane var bu arkadaşlardan. Bristlestar diye biliyorum. Bir tanesi süngerimsi bişeyin içinde duruyor sürekli, sadece kolları çıkıyor. Diğeriyse, ki bu oldukça büyük, kollarını açtığında takribi 4-5 cm oluyor, kayanın altına sıkışmış gibi duruyor. Kendi hallerinde takılıyorlar öyle. Tankı yeni kurduğumda bristlewormun ölmüş birini yediğni görmüştüm. Parça parça kopardı yuttu. Çok ilginçti. Bir an belgesel seyrediyorum sandım :D

afiyetle karides, yem ve leş yerler...

guzel bilgi tsk

Merhaba paylaşım için teşekkür ederim akvaryumlarımızda buulunan canlıları tanıma fırsatı bulduk.

Çanak adı verilen canlıdan benim tankımda bol miktarda mevcur hatta camlarda bile yapışıklar anladıgım kadarı ile ayakları var ve hareket ediyorlar.

Apistasya ya benzettim ben... siz bri araştırın...

Apistasya akvaryumda pek sevilen bir anemon türü değildir...

Selamlar, benimde akvaryumumun camlarında toz gibi küçük beyaz canlılar var, canlılar diyorum çünkü geziyorlar ama ayakları felan görünecek gibi değil çok küçükler, birde yıldız gibi 7-8 tane ayak gibi şeyleri olan ortada yıldız gibi göbeği bulunan yine çok küçük canlılar var. Suyumda son 3 gündür çok bulandı, bunlarla bi ilgisi olabilirmi acaba?

Bristle worm zaten kıllı kurtun ingilizcesi. Kumda olmak zorunda değil, çoğu zaman kayalarda görülür. Bunlar bir bakıma yararlı canlılar, öldürmenize gerek yok.
benim akvaryumumdada geçenlerde rasladım 2 tane internetten araştırdım bazı siteler zararlı diye bilği veriyorlardı ve onları öldürdüm ama şimdi burda çok daha detaylı bilğiye sayip oldum ve üzüldüm :(

benim akvaryumumdada geçenlerde rasladım 2 tane internetten araştırdım bazı siteler zararlı diye bilği veriyorlardı ve onları öldürdüm ama şimdi burda çok daha detaylı bilğiye sayip oldum ve üzüldüm :(
Merak etmeytin. Kayalarınızın altında bir yerlerde yaşayanları vardır... Akvaryumunuzun dibine minik karides parçaları bıraktığınızda ortaya çıkarlar... Bende ortaya çıkıyorlar... :)

http://www.youtube.c...h?v=c-5NwOpcdy4 yeni kurduğum tankımda bu canlılardan bikaç tane olduğunu farkettim hatta bitanesi 7 8 cm boyunda ve yaklaşık 0,5 cm çapında nasıl yok edebilirim çok zararsız gibi görünmüyorlar ışığı açar açmaz kayalardaki oyuklara daldılar.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Aşağıdaki yazılarda da canlı kayalarla gelebilecek bazı omurgasızları görebilirsiniz.

Öncelikle herkese merhaba,

Tuzlu su sevdasına yeni düşmüş biri olarak dün akvaryumda ilk kez ne olduğunu bilmediğim bir canlı gördüm. Forumdaki çoğu fotograf açılmadığı için sormak istiyorum. Akvaryumdan kayayı çıkararak arasından ayıkladığım bu canlının ne olduğu hakkında bilgisi olan var mıdır?

Boyu 0,5 cm civarındaydı. Yararlı mıdır, zararlı mıdır nedir ne değildir??

Teşekkürler.

Ekli dosyayı görüntüle 23932

amphipod zararsızdır

Resimlerin hiç biri görünmüyor bilginize.

Videodaki gibi bir canlıysa problem değil. Çünki akvaryum için faydalıdır.

Konu görüntüleyen kullanıcılar