Keşfet

Canlı Kayalarla Gelen Bilinmeyen Canlılar (Resimli)

Scypha (Sünger):

ps içinde 10 kadar var ne yapmalıyım

PS içindeyse temizleyin, marka ne bilmiyorum ama performansını düşürebilir.

Sump içinde filan dursun suyu süzerler bir nebze.

Scypha (Sünger):

ps içinde 10 kadar var ne yapmalıyım
PS'i çıkarıp tamamen temizlemenizde hiçbir sakınca yok. Benim (akvaryumum olduğu zaman) birkaç ayda bir yaptığım bir temizlik.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba arkadalar. Biz acemiler için çok güzel bir konu başlığı olmuş, fakat hiç bir fotoğrafı görüntüleyemedim. Hem telefonla hemde bilgisayarla denedim. Benim sizlere bir sorum olacak. Biraz önce akvaryumda bir canlı kayamın üzerinde tanımlayamadığım, çok küçük, beyaz ve hareketli canlılar gördüm. Kayanın gözeneklerine girip çıkıyorlardı. Fotoğraflarını çekmek istedim ancak çektiğim fotoğrafta tam görünmüyorlar. Eklediğim fotoğraflarda mavi olarak görünüyorlar (ışıktan dolayı) Çok hızlı hareket ediyorlar, resmen pire gibi. Acaba bunlar ne olabilir? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyayı görüntüle 27178

Ekli dosyayı görüntüle 27179

Merhaba arkadalar. Biz acemiler için çok güzel bir konu başlığı olmuş, fakat hiç bir fotoğrafı görüntüleyemedim. Hem telefonla hemde bilgisayarla denedim. Benim sizlere bir sorum olacak. Biraz önce akvaryumda bir canlı kayamın üzerinde tanımlayamadığım, çok küçük, beyaz ve hareketli canlılar gördüm. Kayanın gözeneklerine girip çıkıyorlardı. Fotoğraflarını çekmek istedim ancak çektiğim hiç bir fotoğrafta tam görünmediler. Çok hızlı hareket ediyorlar, resmen pire gibi. Acaba bunlar ne olabilir? tabi fotoğrafları olmadan yada görmeden yorum yapmanız çok zor farkındayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Mustafa bey  ( [SIZE=14pt] [/SIZE][SIZE=14pt]Amphipod ) [/SIZE]

Merhaba arkadalar. Biz acemiler için çok güzel bir konu başlığı olmuş, fakat hiç bir fotoğrafı görüntüleyemedim. Hem telefonla hemde bilgisayarla denedim. Benim sizlere bir sorum olacak. Biraz önce akvaryumda bir canlı kayamın üzerinde tanımlayamadığım, çok küçük, beyaz ve hareketli canlılar gördüm. Kayanın gözeneklerine girip çıkıyorlardı. Fotoğraflarını çekmek istedim ancak çektiğim hiç bir fotoğrafta tam görünmediler. Çok hızlı hareket ediyorlar, resmen pire gibi. Acaba bunlar ne olabilir? tabi fotoğrafları olmadan yada görmeden yorum yapmanız çok zor farkındayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
konu biraz eski oldugundan ressimlerin silinmis olması normal guncel ve fotograflı konuyu burdan takib edebilrsnz

gordugunuz canlılar poddur olusması gayet normal ve yararlı canlılar

Mustafa bey dedigim gibi pod yararlı canlılar hatta balıklar için canlı yem.

Tekrardan merhaba arkadaşlar. Uzun süre yurt dışında olduğum için gelişmeleri paylaşamadım sizlerle. Şu an için durum stabil canlılarım iyi durumda. Fırsat bulunca bu gecen sürede yaşadıklarımı fotoğraflarla sizlerle paylaşacağım. Ancak bir konuda sizlerin tecrübeleri ve tavsiyelerinizi istiyorum. Malum akvaryumum çin malı hazır bir akvaryum ve deniz akvaryumu olmak için elverişsiz. 100*60*50h cm ölçülerinde durso sistemli, mobilyalı güzel bir akvaryum yaptırmak istiyorum. Erzurumda durso sistemini vs yapacak bir arkadaş bulamadım. Şehir dışından ise gönderimler ambar şirketleriyle oluyormuş ama görüştüğüm üreticiler ambarda akvaryumun zarar göreceğini söylediler. Şimdi ben ne yapmalıyım Erzurum'da yaşadığım mesafede hayli uzak oluyor.

Dün akşam camda bu canlıyı gördüm. 5 mm civarıydı. Googleda aratınca Syllidae çıktı. 13 cm olan türleri varmış.

Birçok bilgi buldum ama zararlı mı değil mi onu bulamadım. Bilen var mı?

20150519_231304.jpg

Konu epey eski kalmış. Bende de beyaz renkli 0,5 cm boylarında su içinde kımıl kımıl yüzen (döne döne) kurtlardan var. Geceleri ortaya çıkıyorlar. Çok ufak olduklarından fotoğraf net çıkmıyor. Fikri olan var mıdır? Balıklara zararlı olma ihtimali nedir ? 

Konu görüntüleyen kullanıcılar