Keşfet

Canlı ölümleri acil

esesus

Yeni Üye
Ad Soyad
ibrahim
Herkese iyi akşamlar 

dün akşam ay ışığı olarak kullandığım şerit ledin bir kısmı su içine düşmüş canlıların 12v elektrik akımına kapıldığını düşündüğüm finger leadherlar beyazlaşmış ve açmıyorlar hairy musroom ve star polliplerde de aynı sıkıntı var Zoalar da aynı bugün akşam cleaner karidesin biri de öldü testleri yaptım bir sıkıntı görünmüyor ne gibi bir sorun olabilir 

amonyak 0

nitrat 0'05

nitrit 0

ph 8

kh 7

tuz 1020 

eski tankı 20 mayısta bu tanka aktardım akşam her ihtimale karşı bir tüp biodigest kırdım

yardım rica ediyorum

teşekkürler

tuzluluk çok düşük yavaş yavaş yükseltilmesi gerekiyor. Eriyen canlı yoksa stress yapmışlardır normala dönerler ama tuzluluk hergün binde bir oranında artırılmalı.

Teşekkürler

benim anlamadığım bir gece önce hepsi son derece mükemmel şekilde açarken ertesi gün hepsinin bu şekilde olması

o yüzden başka birşey olabilir mi diye araştırıyorum.

Tuzluluğu 1025 kademeli olarak çıkaracağım

dün akşam bir miktar su değişimi yaptım bugün duruma göre bir miktar daha değiştirieceğim

Cleaner karidesin ölmesini anlayamadım

Şu noktayı kesinleştirirseniz daha kolay bu hobiyi yapabilirsiniz. Mercanları doğasına uygun olmayan bir ortamda yaşatmak onlar için bir stress kaynağı buna ek olarak bir de elektrik akımı kaldıramayacakları bir durum oluşturabilir. Tuzluluk sizin mercanlarınızdaki duruma direk etki edip etmediği ve ileride başka durumlar yaşadığınızda ilk önce en göze çarpan noktalara bakın. Sizin tuzluluğunuz ideal seviyede olsaydı bu sorunu hiç etkilenmeden atlatabilirdiniz. Ama siz bir kaç gün önce o tuzlulukta yaşıyordu, bu olay olunca bu durum ortaya çıktı derseniz yanlış yerde çözümü ararsınız.

Siz sağlığa uygun olmayan bir suyu hergün içebilirsiniz. Bu su sizi bir günde hasta etmez belki ama farklı bir virüs ile  de vücüdunuz mücadele etmek zorunda kalırsa zincirleme reaksiyon ortaya çıkar. Bu şekilde yaklaşırsanız sorunları kökten çözersiniz. Cleaner karides için mg değerinizi kontrol edin. Bazen yüksek olması kabukluların ölümüne neden olabiliyor. 

Kolay gelsin 

Teşekkürler

cok doğru bir tespitte bulunmuşsunuz ben hiç bu şekilde düşünmemiştim. Şimdi tuz seviyemi 1024 civarina yükseltip bakacağım. Canlılarda da dün akşamki 10 lt probiyotik Reef salt ile eklenen su ile bugün canlanma mevcut star polip ve Zoalarda belirgin fark var tek değişmeyen finger leadherlar tekrar teşekkürler 

fakat mg ve ca testlerim yok en kısa zamanda Temin edeceğim 

Leadherlar bişey olmaz açması zaman alabilir endişe etmeyin

1020 de kh 7 ise 1025 de kh ciddi artacaktir. Ph da oynayacak. Bence su degistirerek tuzlulugu arttirmaniz daha dogru olacaktir. Hos tahminimce

kh daha dusuk yanlis olcuyorsunuz. Canlilarda bu yuzden keyifsiz

Şerit ledin imalatındaki kimyasallar (yapıştırıcı,bakır, lehim vs.) suya karışmış olabilir.  Karidesler ve mercanlar kimyasallara hassas canlılar olarak biliyorum. Elektrik akımıyla birlikte elektroliz etkisi filanda olmuş olabilir. 

Tesekkürle

su için aquafırest 10 lt bir kase tuz eklemek 1025 değer veriyordu ben 5 lt bir kase ekleyerek her gün 5 lt yüksek oranlı tuzlu su ile tuzlulugu arttırmaya çalışıyorum bugün 5 lt ekledim ama çok bir değişiklik olmadı refraktometrede değer ölçemedim ama zamanla azar azar artacaktır hafta sonu testleri tekrar yapacağım kh ve pH için ama şimdilik musroomların ağızları fazlaca açık ve leadherlar açmıyor zoa ve star polipler toparlamaya başladılar tekrar tesekkürler

Konu görüntüleyen kullanıcılar