Keşfet

Canlı pod

Murat01

Yeni Üye
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba ne amaçlı kullanacaksınız bu podları ????

Denizatlarına donmuş yem haricinde ekstra vermek için

Bu şekilde canlı pod nasıl şişede yaşayabiliyor ve Türkiye de satan yok mu?

Mandarin denizati ve kuru yem almayan canlıların bakımı için öncesinde tank hazırlanması ve onların ortamının sağlanması gerekli ve önemli. Hızlı büyüyen ve ortamını bulduğunda çoğalan canlılar pod türevleri. Yinede  bu canlılar için en az 6 ay refigium olması ve ortamlarında sirkülasyon az olması gerekli. Ayrıca deniz atları bu ortam sağlandığında bile hemen bitireceklerdir pod vb canlıları obur canlılar diye biliyorum. Bol gözenekli ve yoğun kayalı bir refigium sağlanması bence işinizi çözer refigium için eser miktarda plankton ve yoğun miktarda macro green vb alg almakla 3 ayda sistem kurulabiliyor. Bence öncesinde canlı alınmadan ne yediğine ve nasıl beslendiğine küçük bir araştırma bile olsa bakılması gereken en önemli konu olduğunu düşünüyorum. Öncesinde almış olduğunuz canlıların yasami için mecburen dondurulmuş yem ile devam etmeniz gerekli. Ama buna ek olarak ayrı bir tankta yada sumpta refigium kurulabilir.

Mandarin denizati ve kuru yem almayan canlıların bakımı için öncesinde tank hazırlanması ve onların ortamının sağlanması gerekli ve önemli. Hızlı büyüyen ve ortamını bulduğunda çoğalan canlılar pod türevleri. Yinede  bu canlılar için en az 6 ay refigium olması ve ortamlarında sirkülasyon az olması gerekli. Ayrıca bu ortam sağlandığında bile hemen bitireceklerdir pod vb canlıları obur canlılar diye biliyorum. Bol gözenekli ve yoğun kayalı bir refigium sağlanması bence işinizi çözer refigium için eser miktarda plankton ve yoğun miktarda macro green vb alg almakla 3 ayda sistem kurulabiliyor. Bence öncesinde canlı alınmadan ne yediğine ve nasıl beslendiğine küçük bir araştırma bile olsa bakılması gereken en önemli konu olduğunu düşünüyorum. Öncesinde almış olduğunuz canlıların yasami için mecburen dondurulmuş yem ile devam etmeniz gerekli. Ama buna ek olarak ayrı bir tankta yada sumpta refigium kurulabilir.
Benim akvaryumda pod bitmez diyordum o kadar çoktu ki 100 200 tane azdır daha daha çoktu.. ama deniz atlarının yemesi 3 gün sürmedi pod kalmadı. Dondurulmuş yem yiyor ama ben iyice herşeyden çeşitlice yesin diye uğraşıyorum. Arada canlı yemde vermek istiyorum. Evet bu küçük kurulum için bu podlar gerekli. Canlı satan satış yapan bu şekilde Türkiye de yok mu?birde şişenin içinde nasıl canlı durabiliyorlar?

Merhaba,

Bildigim kadarıyla bu ürünler sipariş edildikten sonra paketlenip gönderiliyor.Bakteri kültürü, balık yemi gibi raflarda duran ürünler değil.Buna rağmen gönderi esnasında maksimum oranda canlı kalmaları için farklı yöntemler kullanılıyor olabilir ama ticari bilgi olduğu için ben paylaştıklarını görmedim.

Ülkemizde satılmıyor maalesef.Yerli bir üreticinin ticari olarak sunması gerekli.Canlı copepod ile besleme yapmak istiyorsanız kendiniz üretmeniz dışında bir seçenek göremiyorum Emin beyin bahsettiği gibi.

Yurtdışından getirtmek riskli ve sadece ayrı tanklarda kendi copepod kültürünüzü oluşturmak için veya yeni kurulumlarda sonradan girecek mercanların diplenip karantinaya alınacağı (bristle worm- amphipod -asterina gibi canlıların istenmediği ) tanklar için mantıklı gibi görünüyor.

Saygılar 

Bilgiler için teşekkürler acaba küçük bir akvaryumda 10 20 tane podu üretme imkanı varmı yalnızca düzenli su değişimi ve ısıtıcıyla üretilebilir mi

Artemia çıkartıp taze taze verebilirsiniz, denemenizi tavsiye ederim, besin değeri daha yüksektir donmuş yemlere nazaran.
Artemiaları 1haftadan fazla yaşatamıyorum hemen ölüyorlar nedense bilmiyorum büyütemeyincede çok küçük kalıyorlar

Bilgiler için teşekkürler acaba küçük bir akvaryumda 10 20 tane podu üretme imkanı varmı yalnızca düzenli su değişimi ve ısıtıcıyla üretilebilir mi
Merhaba, evet basit bir sistemle üretebilirsiniz.

Genellikle bu tip basit tanklarda chaeto alg kullanılıp hem filtrasyona yardımcı oluyor hem de zamanda podların üremesi için yeterli alan sağlanıyor.Su değişimi ile sürdürülebilir.Minik bir şelale veya pipo filtre tarzı ucuz bir filtre ile biyolojik filtresyon ve oksijen desteklenebilir.Tabi chaeto için de basit bir ışık ve ısıtıcı.

Mikrofauna için hazırlanan bu tip tanklar eğer sump vb gibi sisteme entegre değil ise biraz daha zahmetli olabilir.Aktarım işi en büyük sorun, aslında minik bir refugium kuruyorsunuz. Fazla üreyen makroalg parçasından kesip direk ana tanka atanlar var.Bir süre sonra çöpe atıp yenisini koyuyorlar.Bunlar mandarin gibi her tür podu yiyemeyen ve yukarıda paylaştığınız ürün ile pod vs canlılardan tamamen arındırılmış saf bir copepod kültürünü tekrar tekrar satın almamak için yurtdışı forumlarında gördüğüm yöntemler.

Örneğin mandarinlerin ağız küçüklüğünden dolayı yetişkin amphipodları yemediğine-yiyemediğine birkaç defa şahit oldum, deniz atlarında durum nasıl bilemiyorum.

Hakan beyin bahsettiği gibi taze artemia vermek de çok güzel bir alternatif.Yumurtadan çıktıktan sonra beslenmeye başlayana kadar geçen 24 saatlik süre içinde besleyici proteinlerini kaybediyorlar.Bu yüzden üretimde ve yemlemede yumurta çıkarmak yerine üretmek besleyiciliği düşürdüğü için pek aranmıyor.

Konu görüntüleyen kullanıcılar