Keşfet

Canlı tavsiyesi yardım

Rebeldee

Yeni Üye
Ad Soyad
Abdullah kahraman
Merhaba arakadaşlar

akvaryum ölçüm 85x55x45 h curve 7 ps ehaim 3000 geri dönüş rw 8 18 kg caripsea kaya

akvaryuma yavaş yavaş canlı girişi yapıyorum uygun olmayan bir balık alıp sonradan pişman olmak istemiyorum oyuzden tecrübeli arkadaşlar yol gösterirse sevinirim 

temizlik ekibi

5 conch

2 hermit 

2 turbo

mevcut balıklar

1 percula 

1 sixlina waressa 

1 fire goby

eklemek istediklerim 

1 karides hangisi olucağı konusunda kararsızım

1 kum yıldızı bakteri tükettiğini duydum öyleyse vazgecerim

1 purple fire goby diğeriyle anlaşırmı terreddüt deyim 

1 yellow tang m boy enson eklemek istiyorum

bu canlılar sistemime ağır gelirmi veya listeden çıkarmam gereken veya listeye ekleyebiliceğim tavsiye edebiliceğiniz canlı varmı

mercan olarak abartmadan soft lps düşünüyorum şuan tankımda mashroom var iyi durumda 

Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız önemli benim için

Temizlik ekinini alırken sizi uyarmadılar sanırım. Hermitler conchlari oldurecektir. Hermit koyarsanız başka bisey olmamalı ona yem olacak. Birini seçmek durumundasınız. Bos kabuk atıp ona da bazı satılan ürünleri sürerseniz kabuk değiştirmek isteyen hermit conch oldurmez fakat yinede bu kesin çözüm olmuyor diye biliyorum. 

Perculayi çift yaparsanız daha keyifli olur izlemesi bence. Hatta birini özel bir cins alırsanız dahada süper olur (snowflake, picasso... ) 

midas blenny koyabilirsiniz. 

Dibe dip balığı çeşitlerinden birşey ekleyebilirsiniz. 

Goby türleri çoğu olur kumla cok oynayamlar hariç. 

Mesela yellow watchman goby güzel olur. 

Kardinal ekleyebilirsiniz. 

Green/blue chromis ekleyebilirsiniz sürü Baligi 4 tane keyif verir bence. 

Royal olabilirdi yanlış hatırlamıyorsam. 

Bircok balık koyabilirsiniz zaten tankınız çokta kucuk degil hatta bence büyük bile sayılır. Bakamayacaginiz türler sadece cok gezen ve büyüyen tangler olabilir. 

Hayirli olsun :)  

Teşekkür ederim tavsiyeler için

conch için kabuk koydum o zaman bir şey olmaz demişlerdi ama risk var demekki,

palyacoyu coğaltmayı bende istitorum acıkcası ama uyum sağlamaz kavga ederler diye korkuyorum

Goby bende düşünüyorum aslında bşr adet

bleny hoşuma gidiyor ama ac kalınca mercan tırtıklayabilir diye duymuştum

cromix de ne bilim görsel olarak hoşuma gitmiyor acıkcası

kardinlide dayanamaz üretmeye kalkarım başıma iş alırım diye korkuyorum ama bu gidişle alıcam 

tavsiyeler için çok teşekkür ederim yorumlarda balık yukınden bahsederken beni biraz korkuymuşlardı acıkcası içimi ferahlattınız

Okuyan tecrübeli Kişiler hermit-conch olayi icin daha net birşey söylerler bence hiç denemedim fakat bos kabuk da olsa Avcı'nın avı oldugu icin onu olduruyor diye biliyorum. 

Suan zaten cok yüksüz bir tankınız var bence. Yük konusunda dikkatli olmak lazım ama cok mini bir nano degil hatta 140+ litre bazı kaynaklarda nano olmuyor. 

Kontrolli şekilde ekleme yapabilirsiniz bence. 

Palyaco da eger yeni aldıysanız küçüktür. Büyüyüp mekanı iyice sahiplenmeden koymaniz gerekir eger istiyoRSA'nız. Hatta ilk ne koyarsan o derleR percula icin bende başka çift eklemek istedim olmaz dediler. 

Falat yalnız balık oldugu icin kendi cinsinden birtaneyi belki kabul edebilir. 

Perculam altı cm var belki bir kaç balıkla beraber palyaco girersem arada kaynaya bilir :)  ama akvaryuma gireli 3 hafta oldu bir hafta sonra sixline waressa bir hafta sonrada firegobi girdim bulaşmadı beni asıl korkutan waressa bakalım hayırlısı artık teşekkürler

Moderatör tarafında düzenlendi:
mevcut balıklar

1 percula (eş aranıyor)

1 sixlina waressa 

1 fire goby

1 adet kardinal eklenti

Berk beyin uyarısıyla hermitler sump a kadar gitti 

bleny ve gobileri gezmedikleri için şimdilik düşünmüyorum

hacmime göre anladığım kadarıyla 1 tang hakkım var 

-buda yellow olucak galiba kararsızım , diğer tangleri büyüdüğünde çıkartmam gerekiyor büyümeleri ne kadar süre alır bir kaç yıl sa problem değil

büyütüğünde çıkartırım ama bir yıl sürmeden değiştirmem gerekirse zor olur,

teorik bilgilerde 1 tang ucu ucuna gözüküyor ama tanıtımda aynı hacimlerde 3-4 tang görüncede insanın içi gitmiyo değil 

Tankınız 200 litre bana sorarsanız 1 yellow ne kadar büyürse büyüsün sorun çıkarmaz. 

Teorik bilgilere tabiki bağlı kalmak gerekir ama o bilgiler de biraz üst sınırları işaret ediyor bana sorarsanız. En basit canlıları bile kimsenin besleyememesi gerekirdi. Tabiki doğrudur herkesin kendi seçimi ama size 1 tane kesin belki nispeten cok hareketli olmayan 1 tang daha olabilir. Cok başarılı ve sağlıklı tankları izliyorsanız videolarda sizin haciminizde 4-5 tang bakan var. 

Yani kısacası en azından 1 tanesini buyur falan diye düşünmeyin. 210 litreye koca bi yellow bile gider bence :)  

bana bile 90 litre icin yellow alıp 1 sene sonea büyüyünce çıkarmamı söyleyen üstatlar var :)  ama ben sevmedihim

icin suan düşünmüyorum. 

yellow un yanına tavsiye edebiliceğiniz tang varmı alırken ikisini akvaryuma bir sokmayı deniyim ayrı eklersem birini ufak boy eklesem problem olur mu,

blue tang hep hoşuma gidiyor ama herkesin beyaz benekten dert yanması beni tedirgin ediyor ,

safiling tang çok cana  yakın geliyor bana ama bayağ hareketli galiba 

kusura bakmayın soru yağmuruna tutuyorum ama balığı ekledikten sonra pişman olmak istemiyorum acıkcası

Tanglere pek ilgim Yok tecrübem de Yok ama bilenler bişeyler söyleyecektir diye düşünüyorum :)  

:thumbsup:

Bende tek tang önereceğim. Iki fazla gelebilir ne olacağını ancak deneyip görebilirsiniz oda risk tabi. Küçük balık girebilirsiniz sixline çıkıp renkleri güzel wrasse türleri hiç fena olmaz illa sarı isterseniz yellow wrasse olabilir. Cüce angel türleri olabilir renkleri güzel mercana dokunmayanlardan.
Hermit conch olayında bende de ikiside vardı birde snail vardı snaili yedi ama conchlara hiç dokunmadı tabi bu dokunmaz demek değil.

SM-C111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar