MercanResifi
Yeni Üye
- Ad Soyad
- Mustafa
Merhaba değerli arkadaşlarım. ismim mustafa. sıkıntım büyük. bugüne kadar gözümden koruduğum pico tankım 3 gün öncesine kadar çok neşeliydi. zoa, polip, çeşitli mantarlar, balıklarım, xenia corallarım hepside keyifli bir şekilde açıyordu. 3 gün önce bir kapandılar bir daha açmadılar ve mantarlar mukoza salgıladı suyu çamur gibi yaptı hemen çıkardım onları. xenialar kapandı pembe renkleri siyaha yakın bir renge dönüştü ve çürüdü. zoalarım hala kapalı birşekilde duruyor. bugünde blenny balığımın vücudunda bölge bölge beyazlamalar farkettim. 3 günde yaptığım işlemler ise; su değerlerimin bozulduğunu düşünerek test yaptım değerler normaldi. yinede mantarların mukozasından ötürü tankın yarısının suyunu değiştirdim. aydınlatmamın yeterli olduğunu düşünüyorum çünkü çok keyifli açıyordu mercanlar. Bugün bir balık hastalığında okudum elektrik kaçağından olabileceğini ve hemen kontrol kalemi ile suya baktım bayağı bir kaçak varmış. cihazları fişten çekip tek tek deneme yoluyla kaçağa sump motorunun neden olduğunu tespit ettim. Kalan mercanlarım yaşar mı bilmiyorum ama bu dakikadan sonra ne yapmam gerekiyor.
Pico 18 lt, aydınlatma 2 x8w t5 ve 12 w power led armatür, ısı 25 derece, tuzluluk 1025.
bu arada etkilenmeyen tek canlılar küçük 3 kollu yıldızlar ve kırmızımsı kırkayak şeklindeki kurtlar. bu canlılar hayatlarını güzel birşekilde devam ettiriyor şuan.
Pico 18 lt, aydınlatma 2 x8w t5 ve 12 w power led armatür, ısı 25 derece, tuzluluk 1025.
bu arada etkilenmeyen tek canlılar küçük 3 kollu yıldızlar ve kırmızımsı kırkayak şeklindeki kurtlar. bu canlılar hayatlarını güzel birşekilde devam ettiriyor şuan.