Keşfet

Canlılarım telef oldu :(

MercanResifi

Yeni Üye
Ad Soyad
Mustafa
Merhaba değerli arkadaşlarım. ismim mustafa. sıkıntım büyük. bugüne kadar gözümden koruduğum pico tankım 3 gün öncesine kadar çok neşeliydi. zoa, polip, çeşitli mantarlar, balıklarım, xenia corallarım hepside keyifli bir şekilde açıyordu. 3 gün önce bir kapandılar bir daha açmadılar ve mantarlar mukoza salgıladı suyu çamur gibi yaptı hemen çıkardım onları. xenialar kapandı pembe renkleri siyaha yakın bir renge dönüştü ve çürüdü. zoalarım hala kapalı birşekilde duruyor. bugünde blenny balığımın vücudunda bölge bölge beyazlamalar farkettim. 3 günde yaptığım işlemler ise; su değerlerimin bozulduğunu düşünerek test yaptım değerler normaldi. yinede mantarların mukozasından ötürü tankın yarısının suyunu değiştirdim. aydınlatmamın yeterli olduğunu düşünüyorum çünkü çok keyifli açıyordu mercanlar. Bugün bir balık hastalığında okudum elektrik kaçağından olabileceğini ve hemen kontrol kalemi ile suya baktım bayağı bir kaçak varmış. cihazları fişten çekip tek tek deneme yoluyla kaçağa sump motorunun neden olduğunu tespit ettim. Kalan mercanlarım yaşar mı bilmiyorum ama bu dakikadan sonra ne yapmam gerekiyor.

Pico 18 lt, aydınlatma 2 x8w t5 ve 12 w power led armatür, ısı 25 derece, tuzluluk 1025.

bu arada etkilenmeyen tek canlılar küçük 3 kollu yıldızlar ve kırmızımsı kırkayak şeklindeki kurtlar. bu canlılar hayatlarını güzel birşekilde devam ettiriyor şuan.

düzenli sudeğişimi yapın ve bir süre canlı eklemeyin..

Elektrik baliklara direk olarak nufuz etmez yani baliklari elektrik carpmaz cunku bi seyi elektrigin carpmasi icin elektrigin topraga ulasmasi devresini tamamlamasi lazim.Bence elektirikle alakalı değil elektirik devresini tamamlamış olsa bir şeyler yanar şalter atardı sizdeki statik elektirik diye düşünüyorum yani ölü elektirik tankınız pico olduğu icin herşey heran en ufacık bir şeyde çökebilir diye düşünüyorum bununda birçok sebebi olabilir dereceniz 26 olsun birde bazen mercanlar yedikleri besini mukozo salgılayarak cıkarabilirler cıkan mukozolar diğer canlıları rahatsız etmişde olabilir cok azar azar su değişimi yapın ve tuzu ölçtüğünüz aletten doğru ölçtüğüne emin olun doğru bi ölçüm için eczaneden izotonik sodyum klarür solüsyonu alırsanız onun tuzluluk oranı %0,9 dur eczaneden aldıgınız solüsyonu tuz ölçtüğünüz cihaza koyunuz %0.9 tuz göstermesi gerek eğer göstermiyorsa %0.9 a kalibre edip tekrar tuzunuzu ölçün kolay gelsin umarım herşey düzelir.

Elektrik baliklara direk olarak nufuz etmez yani baliklari elektrik carpmaz cunku bi seyi elektrigin carpmasi icin elektrigin topraga ulasmasi devresini tamamlamasi lazim.Bence elektirikle alakalı değil elektirik devresini tamamlamış olsa bir şeyler yanar şalter atardı sizdeki statik elektirik diye düşünüyorum yani ölü elektirik tankınız pico olduğu icin herşey heran en ufacık bir şeyde çökebilir diye düşünüyorum bununda birçok sebebi olabilir dereceniz 26 olsun birde bazen mercanlar yedikleri besini mukozo salgılayarak cıkarabilirler cıkan mukozolar diğer canlıları rahatsız etmişde olabilir cok azar azar su değişimi yapın ve tuzu ölçtüğünüz aletten doğru ölçtüğüne emin olun doğru bi ölçüm için eczaneden izotonik sodyum klarür solüsyonu alırsanız onun tuzluluk oranı %0,9 dur eczaneden aldıgınız solüsyonu tuz ölçtüğünüz cihaza koyunuz %0.9 tuz göstermesi gerek eğer göstermiyorsa %0.9 a kalibre edip tekrar tuzunuzu ölçün kolay gelsin umarım herşey düzelir.
Size katılıyorum, bendede sorun elektrik kaçağı değil. O kaçak hangimizde yok ki. Şu izotonik dediğiniz şey %0,9 yani yazıyla binde dokuz. Biz bunu refraktometrede 1009 olarak mı göreceğiz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Size katılıyorum, bendede sorun elektrik kaçağı değil. O kaçak hangimizde yok ki. Şu izotonik dediğiniz şey %0,9 yani yazıyla binde dokuz. Biz bunu refraktometrede 1009 olarak mı göreceğiz ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aynen oyle benim tankimdada o akim mevcud. Hayir refraktometreye durbunden baktiginizda iki ölcu birimi var sagdaki % degeri sagdakine gore kalibre edeceksiniz  solda d20 20 yazar sag kisimda ise % isareti vardir sag kisma gore %0.9 olcak

öncelikle teşekkür ederim bilgi verdiğiniz için. eriyip mukoza olan mantarlar tüm suyu çamur gibi yapmıştı sorun ondan kaynaklanmış olabilir. dediğiniz gibi tuzluluğu tekrar ölçeceğim. insanın içi açıyor herşey güzel giderken birden canlıların eriyip yok olması.

Tuzluluk ve ısinizdan emin olun ısı ve tuzluluk dusunce mercanlar kapanir duzelir insh hersey

Konu görüntüleyen kullanıcılar

Geri