Keşfet

Caribsea Kaya Plate Şekline Getirme Sorunsalı

cylones

Yeni Üye
Malum Fiji kaya altın ile eş değerde yükselişte. Uçuk fiyatlara satılıyor şuan.

internette Caribsea kayalar daha makul fiyatlara fakat bunlarında çok şekilsiz olanları var , dekoratif olarak Caribsea kayaları Tilki kuyruğu veya spiral ile keserek Plate haline getirsek bir sakıncası varmıdır ?

Caribsea veya Naturel Oceans kayalar daha uygun fiyata geliyor.

Hobiye yeni başlıyorum sorum saçma ise mazur görün lütfen. 

Yapanlar var. Fakat hem yuzey alanini daraltiyor ama daha da onemlisi oksijen girisini arttiriyor bu islem bana gore. Cok ince olmamak kaydiyla olabilir belki.

Sent my iPhone using Tapatalk

Bence hiç caribsea veya plate fiji kaya ile uğraşmayın dekorasyonları güzel ve uzun ömürlü olmuyor, normal deniz akvaryumu canlı kayası kullanın..

Ister istemez “normal deniz akvaryumu canli kayasi” nedir onu merak ettim.

Sent my iPhone using Tapatalk

Hobide yenisiniz, öğreneneceğiniz çok şey var, calibsea ve fiji kaya dışında bir çok canlı kaya çeşidi var.

Bence hiç caribsea veya plate fiji kaya ile uğraşmayın dekorasyonları güzel ve uzun ömürlü olmuyor, normal deniz akvaryumu canlı kayası kullanın..
Herhalde uzun zamandır hiç kimse size hobide yanlışı doğruyu öğretmemiş.

Evet birçok canlı kaya çeşidi var lakin bulunabilecek en iyi kaya çeşitleri Fiji ve caribsea.

Selim beyin verdiği bilgi teknik ve ince bir bilgi bunu yeni hobicinin bilmesi biraz zor.

Ayrıca öğrenmeniz gerekiyor  “normal deniz akvaryumu canli kayasi”  diye bir kaya türü yok. Ekstrem akvaryum un paylaştığı genel canlı Kaya'nın özellikleri , nedir, nasıl kürlenir,... Gibi başlıklardan bahsetmiş.

Bu hobide her gün tecrübelerle yeni bilgiler öğrenilir.

Caripsea kayayı mermercilere götürürseniz plate yapabilirsiniz ben kendi dizaynımda kullandım dizayn vermesi çok kolay oluyor.

Tapatalk kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi

Konu görüntüleyen kullanıcılar