Keşfet

Çeşme suyuyla deniz akvaryumu kurulurmu

Demiraslan

Yeni Üye
1metrelik yener yilmaz akvaryumu aldim akvaryumcudan ve kurmaya basldik ama dikatimi ceken şebeke suyuyla akvarymumu doldurdu  bende arastirdim sonra sorun cikarcagini soylediler ve şuan boşaltıyorum verdigi kayalari da akvaryumundan çıkardı  kayaları verdiği yerde canlı yoktu şu an suyu boşaltım ozmozlu dolduruyorum  ama zaman alıcak kayaları beklenirken ozmozlu suyun dolmasını zaman alıcak  kayadaki canlar olurmu 3 sate e  neler yapmam gerek acil yardım ederseniz sevinirim tuzunu ve bakteri ampulunude kırmıştı lütfen yardım, 

Bılmeyen biri gibi anladım. Zamanla cesme suyu size çok sorun yaratırdı iyi ki boşaltmişsınız . Sistemi bosaltın kayalarınızı yıkatin mutlaka ya da geri verin nelere maruz kaldı o akvaryumcuda çeşme suyu ile doldurduguna gore .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şuan saat sabahın sekizi yaklaşık 2 gundur bekliyorum dolmasini akvaryumum 300 litre dolmasına 20 litre kaldı  hobiye yeni baslar ken ,  soğuyordum kayalarımı yıkadım ozmozlu suyu doldurdum ve bir  de bi bidon deniz suyu aldım hazır taşlarımı yıkadım döngüyü başladım yardım ederseniz çok devinirim her şey için tskurler

kimki bu akvaryumcu arkadaş?
Ismini vermek istemedim ama napmaya calisti anlamadim bide baliklari 15 gun sonra aticaz dedi

Bılmeyen biri gibi anladım. Zamanla cesme suyu size çok sorun yaratırdı iyi ki boşaltmişsınız . Sistemi bosaltın kayalarınızı yıkatin mutlaka ya da geri verin nelere maruz kaldı o akvaryumcuda çeşme suyu ile doldurduguna gore .

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Baya zor geldi bosaltmak ama ama basardim umarım sorun olmaz bu ilk yaptırdığı yanlisliktan dolayı 

Demiraslan' Alıntı:
Şuan saat sabahın sekizi yaklaşık 2 gundur bekliyorum dolmasini akvaryumum 300 litre dolmasına 20 litre kaldı  hobiye yeni baslar ken ,  soğuyordum kayalarımı yıkadım ozmozlu suyu doldurdum ve bir  de bi bidon deniz suyu aldım hazır taşlarımı yıkadım döngüyü başladım yardım ederseniz çok devinirim her şey için tskurler

Ismini vermek istemedim ama napmaya calisti anlamadim bide baliklari 15 gun sonra aticaz dedi

Baya zor geldi bosaltmak ama ama basardim umarım sorun olmaz bu ilk yaptırdığı yanlisliktan dolayı 

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba,

Tuz ilave edildi mi? Ölçtünüz mü tuzluluk kaç şu an?

Sistemi çalıştırın diyeceğim ama skimmer nerede?

Selamlar.

Deniz akvaryumu için çok vakit ve araştırma yapmak lazım siz ilk hatayı acele ederek kurulumda yapmışsınız. Bence işini iyi yapan bi deniz akvaryumcusundan destek alıp yola devam edin. Balık fiyatları malum kurulumdaki hatalar canlı kayıplarının en büyük etkeni.

Akvaryumu kurmaya ilk kiminle başladınız bilmiyorum ama musluk suyuyla güzel bi haliç biyotopu olabilirdi :)  .   

Tank sadece balık akvaryumumu olacak yoksa mercanda düşünüyormusunuz. İlk 3-5 gün tuz karışsın filan PS siz çalışşsın sistem ama  PS yide biran evvel ekleyin. Su değerleri  balıklar için uygun olana kadar 1 ay filan sistem boş çalışşsın. Bu arada bol bol araştırın. 

Kurulumunuzu daha net anlatırsanız daha somut yardım alabilirsiniz. 

Akvaryum boyutu nedir, sump boyutu nedir, kullanılan ekipmanlar, kafa motoru, skimmer, dalga motoru, aydınlatma vs... nedir, 

tuzunuz vs... daha net ve ayrıntılı anlatırmısınız.

Sıkıntılı bir başlangıç olmuş ama hala acele ediyorsunuz, biraz araştırıp öğrenip sonrasında yapsaydınız tekrar kurulumu...

Konu görüntüleyen kullanıcılar