Keşfet

Chalice hakkında lütfen yardım

dengiztolga

Aktif Üye
Ad Soyad
Tolga
Arkadaşlar merhaba,

Chalice mercanım 4-5 günden beri resımde gozuktugu gıbi bir açılma ve kahverengileşme söz konusu.. Canlıyı tamamen kaybetmeden nasıl önlem alabilirim. Tesekkurlerzz
557d9eaf2f6c4da8600438c8fdb386bb.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

konu hakkında yorum yapabilecek arkadaş aranıyor!! :)

selam hocam bende bir chalice mı böyle kaybettim.Sonra 2 tane daha almıştım onlarda da erime başlamıştı.Akvaryumum 8 aylıktı sadece kh katkısı ve haftalık %10 su değişimi yapıyordum.Ardından aquforest balling set ve reef chocolate zeochem girmeye başladım şuan düzeldiler ama hangisi yararlı oldu bilmiyorum.su değerleriniz normal ise reef chocolate zeochem 'i denemenizi tavsiye ederim.

Reef chocolate gırıyorum zaten hocam. Sanırım bir hastalık dadandı. Çunku diğer su değerleri normal. Sanırım hastalığın adıda vibrio bakalım neler olacak..

O zaman konuyu bende dikkatle takip edeyim bu sorun hep çıkıyor karşıma hastalık hakkında biraz bilgi verir misiniz?

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aslında hastalık hakkında bir çok yabancı makale var.. Mercanda bu tür hastalıkları tetikleyecek bir cok faktör var.. Bıraz daha okuyup arastırdıktan sonra yazacagım.. Şuan canlının durumu ise. Daha kötuye gıdıyor. Sanırım antibiyotık tedavisi deneyeceğim. Durumu bildireceğim. Tesekkurler.

Geçmiş olsun iyileşir inşallah kısa sürede

Arkadaşlar merhaba, canlıya 2 gün antibiyotik tedavisi uyguladıktan sonra, canlıyı tekrar ana tanka geri aldım. Canlıda yüzde 40 gibi bir doku kaybı yaşandı. Ama şuanda doku kaybı durmuş durumda. Bakalım zaman ne gosterecek.

Canlinin kurtulmasına sevindim,
Tedavi hakkında bilgi verir misiniz?Hangi antibiyotik nasıl uyguladınız?

Merhaba, öncelikle geç cevap için özür dilerim.
Tedaviyi şu şekilde uyguladım. Mercanı komple karantina tankına aldım. Eczaneden içinde etkin madde olarak kloramfenikol olan bir antibiyotik aldım. Bu ilacı saf alkolla çözdukten sonra karantina tankına boşalttım. 24 saat bekledıkten sonra tekrar %100 su değişimi ile aynı şeyi tekrarladım. Sonuç doku kaybı durdu. Dokular şuan % 90 oranında geri geldi. Bilginize

Merhaba, öncelikle geç cevap için özür dilerim.
Tedaviyi şu şekilde uyguladım. Mercanı komple karantina tankına aldım. Eczaneden içinde etkin madde olarak kloramfenikol olan bir antibiyotik aldım. Bu ilacı saf alkolla çözdukten sonra karantina tankına boşalttım. 24 saat bekledıkten sonra tekrar %100 su değişimi ile aynı şeyi tekrarladım. Sonuç doku kaybı durdu. Dokular şuan % 90 oranında geri geldi. Bilginize

Elinize sağlık. Saf alkolle çözme kısmını açabilirmisin. Nasıl ve neden yaptığınızı oaylaşabilirseniz sevinirim.

Merhaba, çünkü ilaç su ile kesinlikle çözülmüyor. Okuduğum makalelerde bu yönde açıklanmıştır. Kimya konusunda bilgili arkadaşlar bu konuya açıklık getırebilir..

alkolsüz bir yöntem olsaydı kullanabilirdim alkolün yerine kullanılabilecek bir şey varmı acaba

Alkolü sonuçta siz içmiyorsunuz :)  tedavi amaçlı kullanıyorsunuz, duruma sizin baktığınız gibi bakarsak üzüm de yemeyelim  eve sokmayalım   :)   alkolle tedaviyle mercan da günahkar olmaz  :thumbsup:

tabiki başka yol yoksa öleceksek domuz etide yenir fakat başka çare kalmadıysa içki içmediğimiz gibi hayvana da içirmeyiz herhangi bir canlıya da hayvan sorumlu değil sen sorumlusun Cenabı Allah aklı insanlara ve cinlere verdi diğer canlılarda bu yok bunu yaparsak zulmetmiş oluruz

Moderatör tarafında düzenlendi:
belki de ama tedavi amaçlı hiçbir günah ve zararı olduğunu ben düşünmüyorum :)  neyse bakalım  :thumbsup:

Konu amaç dışına çıktı. Ama mercanımın cehenneme gitmesi önemli bir konu..

bur da önemli olan mercandan önce sensin insan mercandan daha önemli mercan cehenneme gitmez alkol kullanıldığı için senin günaha girme tehliken var ve seni binlerce kişi örnek alıp yaparsa bunların günahı da sana yazılma tehlikesi var çünkü bu günahı sen başlatmış olursun günahsa eğer

Moderatör tarafında düzenlendi:

Konu görüntüleyen kullanıcılar