Cok yanlis sozler bunlar. Konu ekseninden kayiyor ama madem oyle, lafi soyleyip uzatmayalim demek olmaz. benim de soyleyeyim diyecegim seyler olur.
En basta alkolun akvaryumda mercanlara tibbi amacli tatbik edilmesi hususunda fıkhen bir sakinca oldugunu ben ne duydum ne gordum. Varsa boyle bir sakinca arkadastan kaynagi ile belirtmesini isterim ki biz de ogrenelim. "Sanma" ile "yorum" ile helale haram harama helal denmez! Islami bir yargiya varmadan once arastirmak ve oyle fetva vermek gereklidir.
Ote yandan tolga bey, sizin sarfettiginiz sozler tam anlami ile bir faciadir farkinda misiniz bilmiyorum. Herkes inanma inanmama ozgurlugune sahiptir. Siz inanirsiniz ya da inanmazsiniz o sizin bileceginiz is ama su mesajinizla bir kere dinden cikmis oluyorsunuz, 2.si ise eger inaniyorduysaniz ama baskalarinin inanma seklini begenmemis oldugunuz icin sogumussaniz ve dinden cikmissaniz bu daha da vahim haldir zira bir insan inanir inanmaz kendi bilecegi istir dedik lakin inandigini iddia ettigi bir degeri birilerinin halini begenmedigi icin bozuk para gibi harcamasi ne akildir ne zekadir ne inanctir, ne kisiliktir ne de karakterdir. Bir sey yapip da bunu "senin yuzunden yaptim" demek tamamen yaptigi haltin bilincinde olan bir insanin sorumlulugunu baskasina yikmaya calismaktir, bu da maalesef en hafif tabir ile asagilik bir zihniyettir.
Sizin caniniz eksili yemek istiyormus zaten hickimseye bahane bulmayin derim.
ote yandan mercanlara tedavi amacli alkol kullanmanin kisiyi gunahkar edecegi kanisina nasil varmislar sennur beyden istirham ediyorum kaynak gostersinler biz de bilelim. Hastalik varsa insan olsa caiz olacak bir tedavi seklinin bir de bitki ile hayvan arasi bir canlida kullanmak nasil haram olur aklim ve bilgim almadi bilmek istiyorum. Tesekkur ederim.