Keşfet

Chelmon Beslemenin Alternatifleri ?

bir de büyük tank ister, tank 350-400 lt den büyük olmalı,
Chelmon'daki başarılı olduğum tecrübemi anlatayım.

Evdeki 300 lt lik tanka saldığım zaman 2 soytarı,1 chiromis, fire goby,1 sixline wrasse ona hiç yem bırakmıyorlardı. Midyeyi açıp tabana birakıncada 2 temizlikçi karedesle boxer birde sixline wrasse midyeyi anında bitiriyorlardı. Sonra 70 lt'lik nanoya aldım. Midyeyi jiletle 1 veya 2mm'likşeritler halinde kesip yavaş yavaş alıştırdım. İlk günler akıntıyı kesip tabana bıraktım. Daha sonra plastik çataldan yedi. En sonda elden yemeye başladı. Midyenin çok ince şeritler halinde kesilmesi gerekiyor. Aksi taktirde ağızından içeri girmiyor.

bir de büyük tank ister, tank 350-400 lt den büyük olmalı,
Chelmon'daki başarılı olduğum tecrübemi anlatayım.

Evdeki 300 lt lik tanka saldığım zaman 2 soytarı,1 chiromis, fire goby,1 sixline wrasse ona hiç yem bırakmıyorlardı. Midyeyi açıp tabana birakıncada 2 temizlikçi karedesle boxer birde sixline wrasse midyeyi anında bitiriyorlardı. Sonra 70 lt'lik nanoya aldım. Midyeyi jiletle 1 veya 2mm'likşeritler halinde kesip yavaş yavaş alıştırdım. İlk günler akıntıyı kesip tabana bıraktım. Daha sonra plastik çataldan yedi. En sonda elden yemeye başladı. Midyenin çok ince şeritler halinde kesilmesi gerekiyor. Aksi taktirde ağızından içeri girmiyor.

Chelmon ilk alındığında kesinlikle diğer balık ların olduğu ana tanka koyulmamalı. Küçük ve dibinde kum olmayan bir tank sağlana bilirse sonuç %90 başarılı olur. Daha sonra 350-400 lt'ye konulmalı.....Tabiiki bencee

Yem almasından daha da önemlisi yukarıdaki işlemi günde 2-3 kez yapabilecek kadar vakit ayırabilecek misiniz?

Yem almasından daha da önemlisi yukarıdaki işlemi günde 2-3 kez yapabilecek kadar vakit ayırabilecek misiniz?
70 lt'lik nanoyu iş yaptığım yere kurdum. Sabah 10'dan akşam 19'a kadar hemen hemen 3 midyeyi bitiriyordu. Yanlız 7-8 cmlik chelmon ların ağız yapıları çok ufak oluyor. Yemleme yaparken çok ince kesmek gerekiyor.

Selim, biraz başlıktan farklı ama avatarındaki kardinalin cinsi neydi ? buralarda bulunuyor mu ?

Blue face apogon(apogon leptacanthus) bi ara apc de vardı.

Poseidon da getirmişti, ben Deniz Şişman'dan aldım

chelmon benimde vardı eski tankımda 3 ay yaşattım. ama hiç yem almadı. o sıralar tankım da pod yumağı vardı. sanırım o süre boyunca podlarla beslendi. ama sonra beyaz benek istilasından dolayı onu ve tüm balıklarımı kaybetmiştim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Zenginleştirmek kaydı ile beyaz kurt olabilir mi? veya deneyen var mı?

Nezih abi yesin de ne yerse yesin ilk başta. Ben de şunu sormak istiyorum akvaryumda 2-3 tane olurlarsa daha rahat yem alırlar mı?

malesef benim chelmon da öldü :(

Okudugum bir makalede her reef tankında ( 1 ton a kadar ) sadece 1 chelmon öneriliyor. Bu arada bendede chelmon war alalıda yaklaşık 1 ay oldu. Önce gözünde sivilce gibi gri birşey belirdi. Sonra akvaryumda bulunan teke nin önüne " beni temizle " gibisinden yatıyordu. Gittim bir doctor wrasse ve bir cleaner shrimp aldım. 2side gayet güzel temizlediler ama doctor 1 gün sonra öldü shrimp hala yaşıyor. Chelmonda gayet sağlıklı bir şekilde geziyor. İlk zamanlar odaya girdiğimde bile saklanıyordu simdi elimden dahi kaçmıyor. Ufak ufak kesilmiş midye yada ufak ufak julyen doğranmış karides parçaları ile besliyorum. Keyfi cok yerinde.. Şu sıralar benim akvaryumun fatihi o :)

Geçmiş olsun Onur bey..

Keyifli chelmonlar Tural..

Çok teşekkür ederim Hakan Bey. Benim ki ne karides, ne midye ne tüp kurdu ne de xenialara dokundu. Bugün krill, rotifer ve artemia alacaktım ki birden öldü çok üzgünüm. Sanırım mucize yatamaya çalıştım ama olmadı.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmil olsun Onur Bey gerçekten cok üzücü. Aynı son u ben yaşarmıyım diye bile düşündüm kötü oldum.

Hakan Abi teşekkür ederim.

Seninki daha şanslı Tural. Çünkü en azından yediği bir şeyler var. Tek sorun her gün yeterli miktarda yedirebilecek misin? Zamanla kuru yeme alışsa fena olmaz. Otomatik makineyle kuru yem verebiliyorsun ama taze karides vb verilemiyor. Dolayısıyla evde yokken de beslenebilmesi için kuru yeme alışsa şansı artar. Zamanla alışacağını düşünüyorum. Benim mandarin dahi zamanla kuru yeme alıştı(1 yılda). Şu anda kuru yem, karides, midye, vs. ne versem yiyen bir mandarin'im var.

Seninki daha şanslı Tural. Çünkü en azından yediği bir şeyler var. Tek sorun her gün yeterli miktarda yedirebilecek misin? Zamanla kuru yeme alışsa fena olmaz. Otomatik makineyle kuru yem verebiliyorsun ama taze karides vb verilemiyor. Dolayısıyla evde yokken de beslenebilmesi için kuru yeme alışsa şansı artar. Zamanla alışacağını düşünüyorum. Benim mandarin dahi zamanla kuru yeme alıştı(1 yılda). Şu anda kuru yem, karides, midye, vs. ne versem yiyen bir mandarin'im var.
benim mandarin 1.5 yili devirdi kuru yeme tenezzul etmiyo bile :(

benim mandarin 1.5 yili devirdi kuru yeme tenezzul etmiyo bile :(
Zayıflamıyorsa mesele yok. Belki de yiyordur sen farketmiyorsundur. Bende tesadüfen farkettim. Öyle belirgin bir şekilde diğer balıklar gibi yeme atlamıyor. Önce yemin yere düşmesi lazım. Sonra yavaşça gelip şöyle bir yeme bakıyor, odaklanıyor ve hamle yapıp yemi ağzına alıyor. Tek bir parçayı ağzına alması 5-10 saniye sürebiliyor. Bu sürede diğer balıklar yemi götürebilir. Mandarini beslemek için yemin yere düşüp biraz beklemesi lazım. Dolayısıyla tutumlu yemlemeyle mandarini kuru yeme alıştıramazsın. Biraz cömert yemleme yapman lazım. Tabi mandarin kuru yem yesin diye böyle bir şey yapılır mı tartışılır.

Hangi yemden kullanıyorsun hakan abi flakes? pellet?

Şu ana kadar taze olarak küçük parçalar halinde karides, yengeç, midye eti yediriyorum. Kuru yem olarak özel bir şey yok, herkesin kullandığı granül yemlerden ocean nutrition, NLS, aquarium munster markalarından veriyorum. Kuru yem yiyecek balık yer sonuçta. Chelmon da ilk aldığımda sadece sera grenumarin yiyordu. Şu anda her bir kuru yemden yiyor, her an elimi de yiyebilir.

Konu görüntüleyen kullanıcılar