Keşfet

CHELMON YEM YEME :)

eren4141

Yeni Üye
Ad Soyad
Eren
evet  çok istediğim bir balıktı chelmon ama yem yeme sorunu olduğunu biliyorduk uzun araştırmalar sonucunda ispanyadan bir yem aldık ve 10 tane chelmonda denedik aqua reef center burak atabaş kardeşimle :)   ve içlerinden 1  tanesi yemi yedi artık öyleki iyice arsızlaştı ve her tanka el soktugumuzda ele gelir oldu şimdide elden yem yeme videosunu atıyorum Maşallahları esirgemeyin...

not:akvaryumda amonyak patladıgı için mercanlar biraz keyifsiz :(

Bende bu ara bir chelmonu yeme alıştırmaya çalışıyorum.Kan kurdunu almaya başladı.Mümkünse yemin markasını öğrenebilir miyim?

E bize de eğitsenize lütfen.. bayağı müşteriniz olur. En azından ben garanti olurum :)

Sent my iPhone using Tapatalk

Ve maşallah tabii ki..

4 senedir küp şeklindeki artemia (Sera, JBL) ile kendi Chelmonumu besliyorum.

arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim Yem markası MASSTİCK adında youtubede eğer  araştırırsanız ispanya patentli henüz türkiyeye girmeyen bir ürün sadece chelmon değil morish boxfishde yiyior ama tabi ben 10 tane chelmon arasına gidip bu yemi 3 saat denedim :)  önceleri baktı bu ne diye 1 saat sonra yedi hemen sonrası zaten o yemi ne zaman görse cıldırıyor :) kavga ediyor benimle tabi arteimada yiyior ama sadece arteima ile olmaz malessef diye düşünüyorum

arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim Yem markası MASSTİCK adında youtubede eğer  araştırırsanız ispanya patentli henüz türkiyeye girmeyen bir ürün sadece chelmon değil morish boxfishde yiyior ama tabi ben 10 tane chelmon arasına gidip bu yemi 3 saat denedim :)  önceleri baktı bu ne diye 1 saat sonra yedi hemen sonrası zaten o yemi ne zaman görse cıldırıyor :) kavga ediyor benimle tabi arteimada yiyior ama sadece arteima ile olmaz malessef diye düşünüyorum
Eren bey, Burak bey veya siz bir miktar getirdiyseniz ve paylaşmak isterseniz yemi bende almak isterim

Arkadaslar merhaba. Yemi ispanya ya gittigimde ben getirdim. Maalesef adamların stogunda sadece 3 adet vardı. 1 tanesini Eren arkadasımıza yolladım. Kalan 2 si de bana kaldı :)

Balıklarınız çok güzelmiş.

Bu türler canlı artemia yiyor mu alıştırmaya uğraşmadan? Yiyorlarsa besin eksikliği olur diye mi tercih edilmiyor?

Balıklarınız çok güzelmiş.

Bu türler canlı artemia yiyor mu alıştırmaya uğraşmadan? Yiyorlarsa besin eksikliği olur diye mi tercih edilmiyor?
arteima yiyiorlar ama bazen sacma sapan durduk yere ölebiliyorlar sanırım protein bazlı sürekli yüklenince kaldıramıyor bünyesi çünkü sindirimi kolaylastırmak için yosun türü yemler yemesi gerekiyor diyet gibi :)  ama  işte onada alıştırmak sorun

Romanyada olsa almak benim için çok kolay olurdu ama ispanya zor.Romanyada bayii ismi veya ithalatçısını bulan olursa ben getirtebilirim.5-10 kutu

Tam adı bu mu acaba?

Easy Reefs Masstick Fish Food

Kaynak

Ebayda satan birisi var fakat Paypal sorunu var

Bir zamanlar da moorish idole alabalık yemi deneyenler vardı. Gayet de başarılı oluyordu . Zaten 10 balık içerisinden balık seçme şansınız var ise büyük ihtimalle herhangi bir yemi de yiyecektir.

O yüzden bu yemin özellikle çok çok peşine düşmeye gerek yok . :)  

Bir zamanlar da moorish idole alabalık yemi deneyenler vardı. Gayet de başarılı oluyordu . Zaten 10 balık içerisinden balık seçme şansınız var ise büyük ihtimalle herhangi bir yemi de yiyecektir.
O yüzden bu yemin özellikle çok çok peşine düşmeye gerek yok . [emoji4] 
Doğru bir yorum gibi gözükmedi bana. Her balık her yemi yemez nasıl ki her insan her durumda aynı davranmıyorsa.. kaldı ki chelmon bahsedildiği gibi çok hassas bir balık, beslense bile dengesiz gittiğinde ölüyor.. o yüzden iyi bir keşif olabilir bu masstick.

Doğru bir yorum gibi gözükmedi bana. Her balık her yemi yemez nasıl ki her insan her durumda aynı davranmıyorsa.. kaldı ki chelmon bahsedildiği gibi çok hassas bir balık, beslense bile dengesiz gittiğinde ölüyor.. o yüzden iyi bir keşif olabilir bu masstick.

Hangi yorum size doğru gözükmedi konuyu daha da açayım , benim demek istediğim eskiden olsa evet 3-5 çeşit yem ile debelenir dururdu insanlar, ancak şuan en iyi markaların çeşit çeşit yemlerine ulaşmak mümkün. 10 balık içerisinden yemleyerek gözlemleyerek balık seçme şansınız var ise zaten bir kaç yem denenerek bu sağlabilir dedim .Sihirli bir şey olduğunu sanmıyorum. Bahsedilen yem kolay temin edilebilir olsa evet diyeceğim ancak şimdi bunu gören birçok kullanıcı bu yemi yurtdışından v.s almaya çalışacak . Ancak dediğiniz gibi 10 balıktan 1 tanesi yemiş , bana göre de bu tesadüf . Hikari de yiyebilirdi tetra pond da :)  

Ama tabi yakında ilanlarda da görebiliriz orası ayrı. :)  Umarım herkesin işine yarar.  

Kaç yıldır hobideyim çeşitlerce yem denedim ve 10-15 den fazla chelmon elimden geçti hiç birisi kuru yem almadı.Sadece kan kurdu yedirebildim.

Yaz tatilinde 1-2 ay evde olmadığım için genelde her yaza doğru chelmonu satmak zorunda kalıyorum.

Açıkçası kuru yem alan chelmona ben de neredeyse hiç rastlamadım. 10-15 chelmon yemleyerek elbet kuru yem alanı çıkar diye genelleme yapmak doğru olmaz. Bu yemin üreticilerinin sloganı  "Feed the impossible". O yüzden alarak bir kutusunu Eren arkadaşıma denemesi için yolladım ve sonuçtan cidden memnun kaldık. Sonuçta ben bu yemi burada pazarlamıyorum yemi göklere çıkartmanın bana hiç bir faydası yok :)  Sadece deneyimlerimizi hobici arkadaşlarla paylaşmak istedik...

konuyu dahada acayım dostlar 10 tane chelmona arteima kan kurdu kuru yem bissürü yem verdik burak atabaş aqua reef sahibi arkadaşımla birde bu yemi denedik karantina sürecindeki stressli bir balık bu yemi yedi ve şuanda sadece arteima ve masstick denen bu yemi yiyior 20 çeşit kuru yem denedim yemedi bu yemi yemesi hosuma gitti çünkü bi şekilde stok yapılırsa uzun yıllar chelmon beslenebilir sürekli arteima yiyen bir chelmon bir süre sonra bağırsak sisteminden dolayı ölür gider ki  bunuda doruk arkadaşıımla beraber gördük tekrardan iyi forumlar saygılar

Firmaya romanyada satışları olup olmadığını sordum.Olsaydı 5-10 kutu alabilirdim.Gelen cevap altta ve ne yazık ki romanya'da satışları yokmuş.

Hi,thank you for interest. I do not think that we have shops in Romania yet selling our products. I think you need to try to buy them an online shop.Viele GrüßeBest wishesGeorg KotlinInternational Sales ManagerFITOPLANCTON MARINO, S.L.Dársena Comercial S/N (Muelle Pesquero)11500 El Puerto de Santa María (Cádiz) SPAINMobile: +49.15233980644E-mail: georg.kotlin@easyreefs.comSkype: georg.easyreefsWeb:  Facebook: 

sewatec mağzasında aslında online satış var.Daha önce bu siteden alışveriş yapan oldu mu?

42g 70g ve 1 kg olarak mevcut.Birleşilip 1 kg alınabilir diye düşünüyorum.

Konu görüntüleyen kullanıcılar