Keşfet

chelmon

icaydogan

Yeni Üye
Ad Soyad
İsmail
Merhaba

Chelmon balığıma yem yedirmek için uğraşıyorum. 2 hafta geçti henüz başaramadım. Bu ve diğer forumlarda yazılanları okudum , tavsiye edilmiş olan birçok yemi denedim ancak belki gözden kaçırdığım birşeyler olmuştur diye konu başlığı açtım. 2 gündür kum midyesi kabuğunu bir miktar açarak sürekli gezindiği bölgeye bıraktım ancak oralı olmuyor. Öncesinde de tubifex, kan kurdu, fd brine shrimp, mysis, krill, granul yemler ve şu an aklıma gelmeyen başka yemlerde denedim. Bu yemleri hem peyderpey denedim hemde bir kısmını suda çözülmesini bekleyip birbirine karıştırıp öyle verdim. Hatta balık etini ince dograyip verdim. Ne zaman yem atsam şöyle bir bakıp hamle yapmadan kayaları didiklemeye gidiyor. Ne verdiysem dokunmadı. Zaman azaliyor başka öneriniz olursa deneyeceğim.

yemleri kayaların aralarına bırak  oralardan bulur birde böyle dene  bol şans  :fish:

yemleri kayaların aralarına bırak  oralardan bulur birde böyle dene  bol şans  :fish:
Mysis gibi dondurulmuş yemleri verince tüm akvaryuma dağılıyor, kaya diplerine de giriyor ama yiyip yemediğini bilemiyorum. Hali hazırda bolca yemleme yapıyorum diğer balıklardan chelmon a kalsın diye.

Moderatör tarafında düzenlendi:
İsmail bey,bendede vardı bir zamanlar fakat ben aiptasia için almıştım.Bi iki hafta çok durgundu daha sonra aiptasiaların azaldığını gördüm ve chelmonun keyfi yerine gelmişti.Yemleri tatmaya çalışırdı sürekli hemen hemen 1-2 ay bende durdu fakat aiptasia bitmişti artık yeme hiç yaklaşmadığını görünce bende tankı komple kaldırma manasıyla satmıştım.Bende mysis dondurulmuş karides balıkcılarda olan ufak balıklarımı bölmedim vermedim midyeyi açıptamı koymadım önüne ama malesef sonuc %0.Ama aiptasia kalmadı tankımda tertemiz oldu.

İsmail bey,bendede vardı bir zamanlar fakat ben aiptasia için almıştım.Bi iki hafta çok durgundu daha sonra aiptasiaların azaldığını gördüm ve chelmonun keyfi yerine gelmişti.Yemleri tatmaya çalışırdı sürekli hemen hemen 1-2 ay bende durdu fakat aiptasia bitmişti artık yeme hiç yaklaşmadığını görünce bende tankı komple kaldırma manasıyla satmıştım.Bende mysis dondurulmuş karides balıkcılarda olan ufak balıklarımı bölmedim vermedim midyeyi açıptamı koymadım önüne ama malesef sonuc %0.Ama aiptasia kalmadı tankımda tertemiz oldu.
Sefa bey, bende birkaç tane vardı aiptasia şu an yoklar. Yem alsın diye tankı çorba ettim nafile. Eğer yaşamaya devam ederse kayaların arasına dağılan parçaları yiyor demektir ama hiç attığım yemleri denediğini göremedim. Midyeye bakmadı bile. Kısmet bakalım. Ben midye ve mysise devam edeceğim. Diğer yemler tankı mahvetti. Şu an 1 günde camlar yosun yapiyor ertesi gün siliyorum. Gerçi balık yaşasın ben herşeyi yapmaya raziyim.Zaten bu halde alanda olmaz.

Sefa bey, bende birkaç tane vardı aiptasia şu an yoklar. Yem alsın diye tankı çorba ettim nafile. Eğer yaşamaya devam ederse kayaların arasına dağılan parçaları yiyor demektir ama hiç attığım yemleri denediğini göremedim. Midyeye bakmadı bile. Kısmet bakalım. Ben midye ve mysise devam edeceğim. Diğer yemler tankı mahvetti. Şu an 1 günde camlar yosun yapiyor ertesi gün siliyorum. Gerçi balık yaşasın ben herşeyi yapmaya raziyim.

Moderatör tarafında düzenlendi:
İsmail Bey Merhaba.

Sizinde bildiğiniz ve gördüğünüz üzere Chelmon çok nazlı bir canlı. Benim 2 ayı geçti tankıma ekleyeli, daha yeni yeni akvaryumda gezinmeye başladı, çoğu zaman lütfedip kayalar ardından çıkmıyor bile. Bende aptasia tarzı canlı yok, çok şükür. Tüp kurtları ile haşır neşir oluyor. Bugünlerde de Donmuş Yetişkin Artemia veriyorum. Tankınızda, sumpınızda yada dursonuzda öbek öbek tüp kurtları var ise söyle bir önerim olacak, tüp kurtlarının bir tutamını bir kaba alın, bir çubuk yada benzeri bir nesne ile karıştırıp içindeki canlının çıkmasını sağlayın, daha sonra durağanlaşan karışımdan canlıları cımbız ile yeni suda biriktirin. Sonrasında ise dalganın Chelmonun bulunduğu, gezindiği bölgeye yöneleceği yerden gönderin, dökün. Öncesinde diğer balıkları güzelce doyurmayı unutmayın. Chelmon'un tepkisiz kalmayacağı bir av tüp kurdu, tepki vermesini sağlayıp büyük artemiayı bu şekilde yedirebilirsiniz. Yapısal olarak artemi ile tüp kurdu canlıları benzer, tüylü yapıda, bir müddet sonra artemiaları toplamaya başlıyor. Benim tepkisiz olan Chelmon bu günlerde artemia peşinde koşmaya başladı, 3-5, 3-5 alıyorda.   

zor balık bende öldü bir daha almayı düşünmüyorum yazık günah

2 hafta yem yememiş bi chelmon ölür, o taş aralarından karnını doyuruyodur

2 hafta yem yememiş bi chelmon ölür, o taş aralarından karnını doyuruyodur
kesinlikle katılıyorum.Aç kaldıkca yiyebileciği şeylere saldırır.Bende dr karidesin bütün antenlerini kemirmişti artık açlıktan.

Canli kan kurdu bulursan yer hemde süper yer sonrasında karides midyede yer neredenmi biliyorum 4.5 sene bakan biri olarak garanti veriyorum hatta 2 hafta önce yeni bir tane aldim ama canli kan kurdu satanı bulamadım şimdilik taslarda bişeyler yiyor kan kurdu satan yer varmı istanbulda

Canli kan kurdu bulursan yer hemde süper yer sonrasında karides midyede yer neredenmi biliyorum 4.5 sene bakan biri olarak garanti veriyorum hatta 2 hafta önce yeni bir tane aldim ama canli kan kurdu satanı bulamadım şimdilik taslarda bişeyler yiyor kan kurdu satan yer varmı istanbulda
Hocam kan kurdu da vermiştim. Konservede olandan. Ancak yediremedim. Yukarıda tavsiye edilen artemia yi deneyecektim ona da fırsat bulamadan balık öldü. Yani 1_1.5 ay yasatabildim maalesef.

Bugüne kadar chelmon yaşatan çok az, bendede öldü, aslında bu balığı almamak lazım, 

Hocam bende yurt dışı siparişim de  aldığım dondurulmuş yem var Alibeyköy tarafına yakinsaniz verebilirim mix olarak var icerigini bilmiyorum (kankurdu maysis vs) chelmon Mandarin kardinal gibi baliklar belli süre idare eder buzluk tarafında durduğundan gün boyunca tasimamak gerekli isteyen varsa buz bidonuyla gelmesi şartıyla verebilirim 3 paket aldım duruyor 3 adet çeşitli küp barındırıyor içerisinde kardinal balığım da ve Mandarin balığından sorun çıkmadı 2022ye kadar kullanımı mevcut paylaşa bilirim

ACİL DURUMDA OLAN BİR KİŞİYLE

Arkadaşlar canli kan kurdu bulursak sorun olmaz aramaya devam Baligim şimdilik iyi yemi bulan olursa bilgi versin iyi gunler

Konu görüntüleyen kullanıcılar