Keşfet

Chelmon

Herhangi bir kayada sıkışma, uzerine düşmüs olma ihtimali olabilir mi? Bir günde böyle bir rahatsizlik çok ilginç..

Herhangi olağan dışı bir durum olmadı...

Hala yem yiyorsa sık sık besleyin.Kuru yem almadığı için çok tercih edilmeyen ve dolayı ile huyunu suyunu çok bilmediğimiz bir tür.:(

Sanırım hastalık sepsis denilen organların virüs ile dolması buda iç kanama gibi bir duruma yol açıyor. Bu arada canlı 12 saat içinde öldü.

Ekli dosyayı görüntüle 50436

Balıklarda deri altı kanamalarının iki sebebi olabilir... Bunlardan ilki çarpma ve darbeler sonucunda ortaya çıkan kanamalardır... Bunların balığınızın kendisi dışında hiçbir zararı yoktur... Diğeri "sepsis" adını verdiğimiz durumun göstergesi olan kanamalardır... Sepsis, bir canlının vücudunn çok büyük bir kısmının bakteriler ya da virüsler tarafından istila edilmiş olması durumudur...Çarpma/darbe sonucu yaralanmalar ile sepsis kaynaklı deri altı kanamaları ayırmanın kolay bir yolu vardır... Yaralanmalarda kanamalı bölgenin üzerinde ezik, çizik ya da sıyrılma gibi bir durum olmalıdır... Sepsis'de erken dönemde kanamalı bölgede deri üzerinde belirti yoktur, geç evrede ise ölü balığın çürüdüğünde deri ne hal alıyorsa öyle bir durum söz konusu olur... Adeta (ki aslında adeta değil gerçekten öyledir) kanamalı bölgenin üzeri çürümüş et gibi görünür... Diğer bir ayırıcı husus da yaralanmalarda kanamanın çok dar bir alan ile sınırlı kalması gerekir... Sepsisde ise kanam yaygındır, balığın hem başında hem kuyruğunda, hem solungacında hem başında, hem sağında hem solunda aynı anda olabilir...Balıklarda sepsis genellikle deri, yüzgeç, kas, kalp, böbrek, karaciğer, dalak, bağırsak ve beyin tutulumu ile karakterizedir... Bazı balıklarda birincil tutulum alanı beyin olabilir... Bu durumdaki balıklar genellikle havale geçirip başka belirti olmaksızın, hızlı bir şekilde yani aniden ölürler...Sepsisin iki nedeni vardır: Bakteriler ve virüsler...BAKTERİYEL SEPSİS:Bakteriler özellikle dirençsiz yakaladıkları ve/veya yatkınlığı olan canlılarda sepsise neden olurlar... Sepsise neden olabilecek bakterilerden belli başlı bir kısmı sadece kendini deri altı kanamaları ile gösterir... Bunlar -önem ve kaşılaşılabilirlik sırasına göre- Aeromonas hydrophila, Pseudomonas fluorescens, Vibrio sp., Edwardsiella tarda, Edwardsiella ictaluri, Aeromonas salmonicida, Streptococcus iniae...

Çok geçmiş olsun, aynısı benim başıma geldi, kocaman yellow tangim 1 gün içerisinde öldü maalesef.

cfe55e062c76d5cd343c935b7e5cdc8f.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Çok geçmiş olsun, aynısı benim başıma geldi, kocaman yellow tangim 1 gün içerisinde öldü maalesef.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet bendeki aynı oldu sepsis.. canlı yem veriyormuydunuz??

Yok canlı yem vermiyordum, balığı yeni almıştım, aldıktan 1 gün sonra bu şekilde kanlanmaya başladı ve 1 gün içerisinde hakkın rahmetine kavuştu maalesef.

Benim yellow da her yerinde kanamalar oldu ama 2 hafta içinde atlattı uzun zaman oldu bir daha olmadı çok şükür

Konu görüntüleyen kullanıcılar